Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Chleb na zakwasie.


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
33 odpowiedzi w tym temacie

#21 kofikan

kofikan

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 97 postów
  • MiejscowośćWarszawa

Napisano 01 lut 2018 - 13:40

Czym można zastąpić maślankę w przepisie Sivona?



#22 sverige2

sverige2

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 5166 postów
  • MiejscowośćCiechocinek - Polska / Lund - Szwecja

Napisano 01 lut 2018 - 13:46

Wodą. Można też dodać kefir, jogurt, etc. co tylko dusza zapragnie :D .


Użytkownik sverige2 edytował ten post 01 lut 2018 - 13:47


#23 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5589 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 01 lut 2018 - 15:44

ja jak nie mam daje kefir kwasna smietanke jogurt , albo wode.



#24 beatag

beatag

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1803 postów
  • MiejscowośćSkarzysko-kamienna

Napisano 01 lut 2018 - 18:08

Albo piwo.



#25 Prz3mk0

Prz3mk0

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 88 postów
  • MiejscowośćPasiecznik/Eitorf

Napisano 15 lut 2018 - 19:27

Chleb z maślanką moim zdaniem dłużej utrzymuje świeżość. To taki mój wniosek po tym jak zaczęliśmy dodawać maślanki


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

#26 sverige2

sverige2

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 5166 postów
  • MiejscowośćCiechocinek - Polska / Lund - Szwecja

Napisano 15 lut 2018 - 19:59

Prz3mk0, już wielokrotnie o tym pisałem, ale przypomnę ponownie. Dodaj po 1 łyżce stołowej suchego puree ziemniaczanego na 1 bochenek, (nie rezygnując z maślanki), a zobaczysz jak korzystnie wpłynie to na jakość samego chleba, jak też i okres jego przechowywania w stanie świeżym :D .

http://allegro.pl/pu...5713749621.html

 

#27 kofikan

kofikan

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 97 postów
  • MiejscowośćWarszawa

Napisano 15 lut 2018 - 23:18

Czy nie wystarczy zwykła mąka ziemniaczana?



#28 sverige2

sverige2

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 5166 postów
  • MiejscowośćCiechocinek - Polska / Lund - Szwecja

Napisano 16 lut 2018 - 06:12

Nie, niestety nie wystarczy, bo spróbuj np. do kotleta schabowego podać klej ze skrobi ziemniaczanej, zamiast ziemniaczanego puree :D.



#29 beatag

beatag

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1803 postów
  • MiejscowośćSkarzysko-kamienna

Napisano 16 lut 2018 - 10:01

Można spróbować dodać ugotowanego zmiażdzonego ziemniaka.



#30 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5589 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 16 lut 2018 - 12:40

Ja daje srute zbozowa tez pieknie trzyma swieżosc.


Użytkownik EAnna edytował ten post 16 lut 2018 - 14:55


#31 sverige2

sverige2

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 5166 postów
  • MiejscowośćCiechocinek - Polska / Lund - Szwecja

Napisano 16 lut 2018 - 13:25

Tu jednak nie chodzi ani o śrutę, ani też o ugotowanego ziemniaka, lecz o to o czym napisałem, i puree nie musi być niemieckie, bo są również polskie :

https://sklep.mlynol...ekarnicze.html 

Każdy może sobie dowolnie dodawać co chce, i co mu w duszy gra, chleby piecze się przecież różnie, i z różnych składników :D.



#32 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6122 postów

Napisano 16 lut 2018 - 13:59

O to chodzi?
https://sklep.mlynol...iekarnicze.html



#33 sverige2

sverige2

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 5166 postów
  • MiejscowośćCiechocinek - Polska / Lund - Szwecja

Napisano 16 lut 2018 - 14:45

Tak Pawle, dzięki :D.



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#34 sverige2

sverige2

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 5166 postów
  • MiejscowośćCiechocinek - Polska / Lund - Szwecja

Napisano 04 mar 2018 - 21:13

http://m.interia.pl/...deo,vId,2173213






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych