Czym można zastąpić maślankę w przepisie Sivona?
Witaj na forum Wędzarniczej Braci

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.
Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.
Zachęcamy do rejestracji!!!

Chleb na zakwasie.
#21
Napisano 01 lut 2018 - 13:40
#22
Napisano 01 lut 2018 - 13:46
Wodą. Można też dodać kefir, jogurt, etc. co tylko dusza zapragnie .
Użytkownik sverige2 edytował ten post 01 lut 2018 - 13:47
#23
Napisano 01 lut 2018 - 15:44
ja jak nie mam daje kefir kwasna smietanke jogurt , albo wode.
#24
Napisano 01 lut 2018 - 18:08
Albo piwo.
#25
Napisano 15 lut 2018 - 19:27
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#26
Napisano 15 lut 2018 - 19:59
Prz3mk0, już wielokrotnie o tym pisałem, ale przypomnę ponownie. Dodaj po 1 łyżce stołowej suchego puree ziemniaczanego na 1 bochenek, (nie rezygnując z maślanki), a zobaczysz jak korzystnie wpłynie to na jakość samego chleba, jak też i okres jego przechowywania w stanie świeżym .
http://allegro.pl/pu...5713749621.html
#27
Napisano 15 lut 2018 - 23:18
Czy nie wystarczy zwykła mąka ziemniaczana?
#28
Napisano 16 lut 2018 - 06:12
Nie, niestety nie wystarczy, bo spróbuj np. do kotleta schabowego podać klej ze skrobi ziemniaczanej, zamiast ziemniaczanego puree .
#29
Napisano 16 lut 2018 - 10:01
Można spróbować dodać ugotowanego zmiażdzonego ziemniaka.
#30
Napisano 16 lut 2018 - 12:40
Ja daje srute zbozowa tez pieknie trzyma swieżosc.
Użytkownik EAnna edytował ten post 16 lut 2018 - 14:55
#31
Napisano 16 lut 2018 - 13:25
Tu jednak nie chodzi ani o śrutę, ani też o ugotowanego ziemniaka, lecz o to o czym napisałem, i puree nie musi być niemieckie, bo są również polskie :
https://sklep.mlynol...ekarnicze.html
Każdy może sobie dowolnie dodawać co chce, i co mu w duszy gra, chleby piecze się przecież różnie, i z różnych składników .
#33
Napisano 16 lut 2018 - 14:45
Tak Pawle, dzięki .
Sponsor
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych