tysovia Opublikowano 1 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 1 Października 2018 Jak wysokosc budy drewnianej?pozdrawiam.150 do szpica dachu, same drzwiczki 115cm[Dodano: 01 paź 2018 - 21:20]binio1111, z boków wędzarni mam wloty powietrza do paleniska, więc dostęp powietrza jest. Wczorajsze rybki poszły bardzo szybko, ledwo zdjęcie zdążyłem zrobić Reszta też smaczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 1 Października 2018 Wykon na 6.super Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekC Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 1 Października 2018 Jaką solankę robisz do Makreli?Pozdrawiam.Jacek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tysovia Opublikowano 2 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 2 Października 2018 Solanka 6%, makrela siedzi w niej 12 -13 godzin, w zależności od smaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tysovia Opublikowano 20 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 20 Października 2018 (edytowane) Dzisiaj serki, twaróg typu włoskiego z Kauflandu i mozzarella z Lidla.Smakuje przednie, przynajmniej dla mnie:) To wiszące to pierwsza próba wędzenia serków w siatce - ale dopiero jutro odważę się je wyciągnąć z siatki Między serkami małe papryczki ostre - podwędziłem, podsuszę i do moździerza. Edytowane 20 Października 2018 przez tysovia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tysovia Opublikowano 27 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 27 Października 2018 Dziś czas na paprykarz szczeciński. Nie było czasu na robienie zdjęć podczas prac, więc wrzucam tylko zdjęcie produktu końcowego, chłodzącego się już w lodówce. Zaczyna się gorący okres. W najbliższych tygodniach w planach kiełbasa chłopska, frankfurterki, wiejska, karp, mozzarella notorycznie... No i oczywiście wędzenie świąteczne, rozłożone na dwa weekendy ze względu na dużą ilość zamówień od rodziny i znajomych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tysovia Opublikowano 10 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 10 Listopada 2018 Trochę się ostatnio podziało. Na pierwszy ogień poszły franfurterki, serek mozzarella i chłopska. Następnie chłopska i pieczona. Nieśmiertelna mozzarella też była Dziś pierwsze wędzenie krakowskiej i przygotowanie do następnej partii serków.U samej góry zeszłotygodniowa chłopska już prawie ususzona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 11 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 11 Listopada 2018 Ostro grasz Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 11 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 11 Listopada 2018 Trochę się ostatnio podziało. Tysovia - wielkie gratulacje Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tysovia Opublikowano 11 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 11 Listopada 2018 Naprawdę dziękuję za miłe słowa. Aż chce się wędzić w następny weekend [Dodano: 12 lis 2018 - 00:07]A dziś dowędziłem krakowską i następną porcję mozzarelli. Na kracie resztki krakowskiej w szczewie wiankowym, na które zabrakło osłonki o większej średnicy... Trzeba sobie radzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 12 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 12 Listopada 2018 Ładne porcyjki robisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tysovia Opublikowano 20 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 20 Grudnia 2018 Święta, Święta i może do Nowego Roku wystarczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tysovia Opublikowano 20 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 20 Grudnia 2018 I jeszcze zeszłotygodniowy wędzony karp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 23 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 23 Grudnia 2018 może do Nowego Roku wystarczy... Niepoprawny optymizm... Wykonik sympatyczny...plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tysovia Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Moje przygotowania do majówki: w pierwszej turze kiełbaska i wędzone udka z kurczaka: W międzyczasie zrobiłem zalewę ziół do krupniku (i nie mam na myśli zupy ) Jutro wędzenie, a w czwartek druga tura: serki, karczek i boczek. Jak to dobrze, że zawsze mogę liczyć na pomocnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Jak to dobrze, że zawsze mogę liczyć na pomocnika A, to kielbasa bedzie pozawijana ,krzywa . Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tysovia Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Jack mówił, że będzie OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tysovia Opublikowano 3 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 3 Maja 2019 No i po majówkowym wędzeniu. W pierwszym dniu kiełbasa i udka z kurczaka I przygotowania do wędzenia dnia następnego W drugim dniu serki twarogowe, mozzarella oraz boczek i karczek.Twaróg troszke zniekształcony specjalnie pozycjonowany w wędzarni pod boczkiem, aby przejmował ewentualne kapiące "smaczki". Oczywiście każdego wieczora konsumpcja z przyjaciółmi . Piątek przeznaczony na sprzątanie, a jutro rewizyta, czyli to ja będę w gościach. Pozdrawiam wszystkich zadymiaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 4 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 4 Maja 2019 Ilości imponujące, ładnie przydymione więc i pewnie smaczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amarek Opublikowano 14 Września 2019 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 14 Września 2019 Witaj. Jakie stężenie solanki stosujesz do tych serków? Ja robiłem 10 procentową ale wydaje się że trochę za słone wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tysovia Opublikowano 1 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 1 Listopada 2019 8% na 12-14 godzin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.