Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

tysovia wędzi

wędzarnia boczek polędwica kiełbasa schab pasztet karczek ser wędzony szynka

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
45 odpowiedzi w tym temacie

#41 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5010 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 30 kwi 2019 - 22:35

Jak to dobrze, że zawsze mogę liczyć na pomocnika
 

 

 A, to kielbasa bedzie pozawijana ,krzywa .  :tongue:



#42 tysovia

tysovia

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 81 postów
  • MiejscowośćChełm Śląski

Napisano 30 kwi 2019 - 22:40

Jack mówił, że będzie OK :)



#43 tysovia

tysovia

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 81 postów
  • MiejscowośćChełm Śląski

Napisano 03 maj 2019 - 23:03

No i po majówkowym wędzeniu.

 

W pierwszym dniu kiełbasa i udka z kurczaka

 

Załączony plik  wedzarnik.jpg   224,91 KB   3 Ilość pobrań

 

Załączony plik  wedz 1.jpg   224,42 KB   3 Ilość pobrań

 

Załączony plik  udka.jpg   44,22 KB   3 Ilość pobrań

 

I przygotowania do wędzenia dnia następnego

 

Załączony plik  po 1 dniu.jpg   252,88 KB   3 Ilość pobrań

 

W drugim dniu serki twarogowe, mozzarella oraz boczek i karczek.

Twaróg troszke zniekształcony specjalnie pozycjonowany w wędzarni pod boczkiem, aby przejmował ewentualne kapiące "smaczki".

Załączony plik  twARÓG.jpg   56,54 KB   3 Ilość pobrań

 

Załączony plik  moza.jpg   66,69 KB   4 Ilość pobrań

 

Załączony plik  boczki.jpg   74,82 KB   4 Ilość pobrań

 

Oczywiście każdego wieczora konsumpcja z przyjaciółmi :)

 

Piątek przeznaczony na sprzątanie, a jutro rewizyta, czyli to ja będę w gościach.

 

Pozdrawiam wszystkich zadymiaczy :)



#44 Woytas

Woytas

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1026 postów
  • MiejscowośćSzczecin

Napisano 04 maj 2019 - 18:44

Ilości imponujące, ładnie przydymione więc i pewnie smaczne.  :clap:



#45 amarek

amarek

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 45 postów
  • MiejscowośćŁowicz

Napisano 14 wrz 2019 - 19:16

Witaj. Jakie stężenie solanki stosujesz do tych serków? Ja robiłem 10 procentową ale wydaje się że trochę za słone wychodzi



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#46 tysovia

tysovia

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 81 postów
  • MiejscowośćChełm Śląski

Napisano 01 lis 2019 - 18:51

8% na 12-14 godzin







Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: wędzarnia, boczek, polędwica, kiełbasa, schab, pasztet, karczek, ser wędzony, szynka

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych