qba-69 Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 3 Lutego 2018 Czym byłby Tłusty Czwartek bez ciasta smażonego na głębokim tłuszczu. Poniżej przepis na faworki, który jest prosty i szybki w wykonaniu. Składniki: 25 dag mąki3 żółtka1/2 łyżeczki proszku do pieczenia3-4 łyżki kwaśnej śmietany1/2 łyżki octuWykonanie:Mąkę przesiać z proszkiem, dodać żółtka, śmietanę i ocet. Zagnieść ciasto i dobrze wyrobić, powinno być idealnie gładkie. Wałkować dość cienkie placki. Pokroić w paski i po nacięciu w środku po długości, wywinąć. Smażyć na głębokim tłuszczu do uzyskania złocistego koloru. Po wysmażeniu ułożyć na papierowym ręczniku do odcieknięcia, po czym obsypać cukrem pudrem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 3 Lutego 2018 Dzięki za przepis.Czy mogę ciasto zrobić w robocie kuchennym?I czy spotkałeś się z dodawaniem rumu lub wódki do ciasta? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 3 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 3 Lutego 2018 Nie wiem jak z robotem, zapewne da radę. Natomiast alkohol można dodać zamiast octu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 3 Lutego 2018 Najlepiej spirytus [poważnie] Cytuj beata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 3 Lutego 2018 Poniżej przepis na faworki, który jest prosty i szybki w wykonaniu. Fajny słodkości Kuba, widzę że Aga dba o Ciebie Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 3 Lutego 2018 Najlepiej spirytus [poważnie]Dokładnie, spirytus powoduje że ciasto mniej chłonie tłuszcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marko Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 3 Lutego 2018 Robię z bardzo podobnego przepisu, zawsze dodaję spirytus natomiast nigdy nie daję proszku do pieczenia. Ja będę smażył jutro. Cytuj PozdrawiamMarko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 3 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 3 Lutego 2018 spirytus powoduje że ciasto mniej chłonie tłuszcz. W takim celu jest w przepisie dodatek octu. Jednak kto bogatemu zabroni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 3 Lutego 2018 (edytowane) @qba-69Dziękuję.Faworki pierwsza klasa....! Dodałem trochę wódki .... coś trzeba przecież spożywać... Na sposób wywinięcia nie patrz....poniosła mnie twórczość własna. Edytowane 3 Lutego 2018 przez miro Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 3 Lutego 2018 Ja dalam tez wodki ...tylko ja mam przepis identyczny jak ten tylko 200 g makimoje tu https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-mąka-drożdże-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/?p=586732 Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejGdz Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 3 Lutego 2018 Ja dalam tez wodki ...tylko ja mam przepis identyczny jak ten tylko 200 g makimoje tu https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-mąka-drożdże-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/?p=586732Smażymy na oleju czy rozpuszczamy kostki smalcu i smażymy ?Jeżeli na oleju to jaki rzepakowy czy słonecznikowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 3 Lutego 2018 Ja smaze na smalcu kokosowym , nigdy na oleju Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejGdz Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 3 Lutego 2018 (edytowane) Ja smaze na smalcu kokosowym , nigdy na olejuA jak nie mam smalcu kokosowego ?Roztopiony smalec wieprzowy może być ? Edytowane 3 Lutego 2018 przez AndrzejGdz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 3 Lutego 2018 tak do tego ok 500 g powinno wystarczyc Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 3 Lutego 2018 Roztopiony smalec wieprzowy może być ? Jak najbardziej Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 3 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 3 Lutego 2018 (edytowane) U nas smaży się na smalcu. Moim zdaniem najlepsze coś trzeba przecież spożywać Robiłeś dzisiaj, z tego przepisu? Jeżeli tak, to cieszę się, że smakują Wygląd to sprawa drugorzędna Edytowane 3 Lutego 2018 przez qba-69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejGdz Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 3 Lutego 2018 tak do tego ok 500 g powinno wystarczycSmalec po takim smażeniu to tylko utylizacja ? Tak pytam z ciekawości czy można by było wykorzystać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 3 Lutego 2018 Ja wylewam bo w sumie co z nim zrobic Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 3 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 3 Lutego 2018 czy można by było wykorzystać Do smażenia pączków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejGdz Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 3 Lutego 2018 Ja wylewam bo w sumie co z nim zrobic Smalec akurat w PL tani to mogę zaszaleć nie wiem jak w SE ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 3 Lutego 2018 Srednio tani ..zalezy jaki ,ekologiczny drozszy Paczki jak smaze to na oleju bo z kokosowym olejem to bym z torbami poszla Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 3 Lutego 2018 Robiłeś dzisiaj, z tego przepisu? Jeżeli tak, to cieszę się, że smakują Wygląd to sprawa drugorzędna Dzisiaj.Zobaczyłem że przepis prosty, to zrobiłem.Smażyłem na fryturze. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 3 Lutego 2018 Tłukłeś to ciasto wałkiem ,czy tak z marszu po wyrobieniu wałkowałeś i kroiłeś? Cytuj beata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 3 Lutego 2018 Co chłopaki na fotach przedstawili to są chyba pampuchy.... chrust wygląda inaczej.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 3 Lutego 2018 to są chyba pampuchy.... chrust wygląda inaczej.... Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.