Skocz do zawartości

Szynka biała parzona


sajmon0609

Rekomendowane odpowiedzi

Peklowanie na sucho z na strzykiem,eksperyment worku vacum 5 dni, potem wyjęta osiatkowana i znowu w vacum. Z tym workiem parzona w temperaturze 75 stopni do uzyskania w środku 68 stopni ,było to ponad 2 godziny ze względu na rozmiar prawie 1,8kg chłodzona w zimnej wodzie godzinę i do lodówki  ,szynka soczysta i w smaku dobra.To czarne przy termometrze to plastelina żeby przy wbijaniu termometru nie weszło powietrze innego pomysłu nie miałem   :facepalm:

post-45364-0-13984600-1518784985_thumb.jpg

post-45364-0-73855500-1518785018_thumb.jpg

post-45364-0-86531100-1518785096_thumb.jpg

post-45364-0-93020900-1518785122_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.