Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Krystian w kuchni..


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
85 odpowiedzi w tym temacie

#81 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5386 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 09 kwi 2019 - 09:18

zblenderowany to juz nie bedzie klarowny sos a ten chyba powinien byc taki, robie podobny jedynie nie dodaje marchewki sok z limonki  i czasami biala zodkiew.



#82 krystian252

krystian252

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 291 postów
  • MiejscowośćZgierz

Napisano 09 kwi 2019 - 13:40

Też pewnie powstaje ciekawy posmak z tą rzodkwią 😊😊😊 trzeba popróbować.. na dłuższe przechowywanie takiego sosu na pewno sie to nie nadaje, u mnie zostało w lodówce trochę w słoiku około miesiaca i smak zupełnie inny jak przy robieniu.. to tak na przyszłość jak by ktoś chciał zrobić więcej na zaś.. 😊

#83 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5386 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 09 kwi 2019 - 14:05

W sumie nie ma co robic na  zas jak ma sie w domu wszystkie skladniki , z tym sosem to chyba jest tak jak u nas co region to inny troche skladnik .

U nas szybko schdzi bo raz w tygdniu jakas potrawa obcokrajowa jest  :)



#84 sverige2

sverige2

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 4951 postów
  • MiejscowośćCiechocinek - Polska / Lund - Szwecja

Napisano 09 kwi 2019 - 15:22

Narobiliście tylko smaku tym sosikiem, nie pozostało nic innego jak zakasać rękawki i ... :D. Sosik "Wietnamski" do zamaczania wykonany i już nabiera "mocy urzędowej" w lodówce, nigdy wcześniej go nie robiłem, a że recepturka wygląda smakowicie więc "siem łobacy co wyńdzie" :D ???

Jest tylko jeszcze pytanie, mam taką niewielką praskę do ziemniaków wykonaną ze stali nierdzewnej. Czy zamiast tylko przecedzać na sicie, nie będzie lepiej odcisnąć wszystko na prasce, to nic się wtedy nie zmarnuje, a dobrze wyciśnięte smaki powinny się ładnie ze sobą połączyć, chyba :D ? Co wy na to :D ?

idealisk-prasa-do-ziemniakow__23789_PE09


Użytkownik sverige2 edytował ten post 09 kwi 2019 - 15:32


#85 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 6620 postów

Napisano 09 kwi 2019 - 15:59

Co wy na to
:thumbsup:  :clap: 

Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#86 sverige2

sverige2

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 4951 postów
  • MiejscowośćCiechocinek - Polska / Lund - Szwecja

Napisano 09 kwi 2019 - 17:18

Nooo, i gotowe, sosik odciśnięty przez praskę, dałem do niego dwie małe ostre papryczki, takie z marynaty, ponieważ takie akurat miałem w domciu, i cooo ? No powiem że pikantny to jest, ale nie tak przesadnie znowu, jeżeli ktoś lubi ostro, to jest OK. Można przecież bez papryczki, gdyż podana jest w przepisie jako opcja, tak czy inaczej sosik prima sort. Myślę że można by go było nieco zagęścić skrobią kukurydzianą, lub ziemniaczaną, aby nie był zupełnie wodnisty w swej konsystencji, ale to już kwestia smaku, poza tym tylko jeść :D :thumbsup: 






Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych