PePe Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #126 Opublikowano 11 Marca 2018 Zgadzam się z Arkadiuszem w 100% . Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koniu87 Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #127 Opublikowano 11 Marca 2018 2.Wędzić w temp.45-55 C do uzyskania odpowiedniego koloru i można spożywać Ok ale czy mogę wtedy podawać ją dzieciakom? czy nie będzie to jeszcze surowe mięso? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #128 Opublikowano 11 Marca 2018 Ja podpiekam przez 30 min w 80 C oczywiscie na koniec wedzenia. Nigdy nie parzylem moim zdaniem szkoda tak delikatnego miesa. One beda (surowe) w srodku ale to caly urok i smak, rozplywaja sie w ustach No i oczywiscie solanka wedle tabeli minus 30% ( Ale to u mnie ) Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #129 Opublikowano 11 Marca 2018 ...będzie to na wpół surowe najsmaczniejsze mięso, jakie jadłeś.....a dzieciaki niech współczują tacie, że przez jakieś uprzedzenia musi sam jeśc.... Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #130 Opublikowano 11 Marca 2018 Polędwiczki to mięso na tyle delikatne że jak będziesz wędził jak napisał arkadiusz to dzieciaki się nie połapią. Parzenie czy podpiekanie to zbrodnia na polędwiczkach, wyjdą suche jak wiór. Jak musisz sparzyć to lepiej uwędź szynkę lub polędwicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #131 Opublikowano 11 Marca 2018 czy mogę wtedy podawać ją dzieciakom? czy nie będzie to jeszcze surowe mięso? Tak na pierwsze i tak na drugie pytanie - nie podpiekaj i nie sparzaj - jak już musisz to je na końcu podpiecz ale max 20 min w 60 st Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.