Skocz do zawartości

Parzenie polędwicy?


szczeciniasty

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 130
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Ja podpiekam przez 30 min w 80 C  oczywiscie na koniec wedzenia. Nigdy nie parzylem moim zdaniem szkoda tak delikatnego miesa. One beda (surowe) w srodku ale to caly urok i smak, rozplywaja sie w ustach :)

 

No i oczywiscie solanka wedle tabeli minus 30%  ( Ale to u mnie )

 

post-77484-0-87327400-1520764941_thumb.jpg

 

post-77484-0-37112600-1520765155_thumb.jpg

„Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz”

 

Pozdrawiam Sylwester

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

...będzie to na wpół surowe najsmaczniejsze mięso, jakie jadłeś.....a dzieciaki niech współczują tacie, że przez jakieś uprzedzenia musi sam jeśc.... :facepalm:

jumbo
--------------
"Ludzie są głupi, nie źli.
Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.
Głupiec nie pomyśli.
Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,
dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego."

 

 

"- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć."
"Ostatnie życzenie"
Sapkowski

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Polędwiczki to mięso na tyle delikatne że jak będziesz wędził jak napisał arkadiusz to dzieciaki się nie połapią. Parzenie czy podpiekanie to zbrodnia na polędwiczkach, wyjdą suche jak wiór. Jak musisz sparzyć to lepiej uwędź szynkę lub polędwicę.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

czy mogę wtedy podawać ją dzieciakom? czy nie będzie to jeszcze surowe mięso?
Tak na pierwsze i tak na drugie pytanie - nie podpiekaj i nie sparzaj - jak już musisz  :( to je na końcu podpiecz ale max 20 min w 60 st

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.