Skocz do zawartości

Gdzie kupujecie mięso?


TheArt

Rekomendowane odpowiedzi

Ja nie kupuję.Dostaję od sąsiada,który jest myśliwym,ale jest w Makro.Mozesz spróbować w swoim okręgu łowieckim.

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 268
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Można kupić,ale myśliwi na ogół zabierają ustrzeloną zwierzynę dla siebie, ale znajomości mile widziane

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nie chcę robić reklamy, ale kupował z Was ktoś tutaj?.

https://www.befsztyk.pl/wieprzowina-swieza.html 

Lub w ogóle kupujecie mięso przez internet?. 

Kupowałem u nich dwa razy wołowinę, ale w sklepie stacjonarnym na Mokotowie (rostbef i antrykot - polskie, ale sezonowane). Była naprawdę super, tylko te ceny...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Była naprawdę super, tylko te ceny...
No niestety musimy się przyzwyczajać do tego ,że dobre kosztuje . Też kupowałem tam kiedyś ale teraz to mi tak średnio po drodze :facepalm: 

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

W Tychach kupuje na halach targowych.

Trzeba jeszcze wiedzieć na których stoiskach kupować   :thumbsup:

Dodatkowo można zamówić krew a nawet błonę otokową.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

 

 

czy w tyskich halach dostanę podroby ( głowizna, serca, wątrobę) jak tak to gdzie najlepiej i w które dni ? 

Dodam: krew, błona otokowa, płucka, grasica cielęca, nerki, języki - również cielęce, ale rzadko i na zamówienie. Bywa też jagnięcina w całych półtuszkach.

Na hali k/US (Aleja Niepodległości) dostaniesz wszystko. Najlepiej wcześniej zamówić. 

Mięso jest sprzedawane od wtorku do soboty, od 8:00 do 18:00.

Największy wybór jest z rana.

Osobiście kupuję na ostatnim stoisku po prawej stronie.

Telefon mogę Ci podać na PW.

Druga Hala Mięsna mieści się przy Bramie Słońca, na terenie byłych Warsztatów Szkolnych FSM.

Wchodząc od strony Auchan - pierwsze stoisko po prawej stronie. Jeżeli czegoś nie ma to można zamówić.

Można też zamówić np. pól cielaka, tylną ćwiartkę wp., ostatnio na tej pierwszej hali kupiłam cały mostek wołowy.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeszcze w 2018 gdzieś w połowie grudnia byłem w Kauflandzie po podgardle, niestety nigdzie indziej nie można w Kaliszu kupić, przynajmniej ja o tym nie wiem. Moja uwagę wzbudził Pan który zakupił cały wózek szynki po 9,99. W drodze do domu wstąpiłem na targowisko, zawsze stoją 3-4 przyczepy z wyrobami i mięsem “swojskim” “od chłopa” “polskim” itp . Jakie było moje zdziwienie gdy w jednym ze stoisk poznałem Pana z wózkiem pełnym szynki z Kauflandu. Nie sądzę aby kupił ją do użytku domowego.... :rolleyes:

 

Kupowałem w sklepie przy zakładach mięsnych “Werbiński”, mięso ok, ale zbyt duży ubytek na wadze po 12 h (woda) – ręce opadają, próbuje czasem z oporami w Dino, sklep firmowy Manieczki odpycha zapachem – masakra. :facepalm:

Prywatna ubojnia sprzedaje tylko połówki, nie mam warunków by tyle przechowywać wyrobów.

To wielki problem gdzie kupić przyzwoite mięso. :(

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Próbowałeś w Makro?

Radzę studiować etykiety całych elementów sprzedawanych w Makro.

Na całych szynkach widnieje w składzie "białko wp."

A co to znaczy? 

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.