Jump to content
Przypominam Państwu, iż celem ochrony naszych unikatowych zasobów, dostęp do działu z recepturami branżowymi możliwy jest dopiero po osiągnięciu liczby co najmniej 35 postów na forum. ×

Recommended Posts

Ja nie kupuję.Dostaję od sąsiada,który jest myśliwym,ale jest w Makro.Mozesz spróbować w swoim okręgu łowieckim.

Edited by arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

• Replies 268
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ja nie kupuję.Dostaję od sąsiada,który jest myśliwym,ale jest w Makro.Mozesz spróbować w swoim okręgu łowieckim.

No właśnie jak to jest z zakupem w okręgu łowieckim. Można iść z ulicy i kupić czy trzeba mieć "znajomości"?

Można kupić,ale myśliwi na ogół zabierają ustrzeloną zwierzynę dla siebie, ale znajomości mile widziane

Edited by arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Nie chcę robić reklamy, ale kupował z Was ktoś tutaj?.

https://www.befsztyk.pl/wieprzowina-swieza.html 

Lub w ogóle kupujecie mięso przez internet?. 

Kupowałem u nich dwa razy wołowinę, ale w sklepie stacjonarnym na Mokotowie (rostbef i antrykot - polskie, ale sezonowane). Była naprawdę super, tylko te ceny...

Była naprawdę super, tylko te ceny...
No niestety musimy się przyzwyczajać do tego ,że dobre kosztuje . Też kupowałem tam kiedyś ale teraz to mi tak średnio po drodze :facepalm: 

Muskie - to ryba 🙃

W Tychach kupuje na halach targowych.

Trzeba jeszcze wiedzieć na których stoiskach kupować   :thumbsup:

Dodatkowo można zamówić krew a nawet błonę otokową.

Pozdrawiam,

EAnna

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

• 2 months later...

czy w tyskich halach dostanę podroby ( głowizna, serca, wątrobę) jak tak to gdzie najlepiej i w które dni ? 

Dodam: krew, błona otokowa, płucka, grasica cielęca, nerki, języki - również cielęce, ale rzadko i na zamówienie. Bywa też jagnięcina w całych półtuszkach.

Na hali k/US (Aleja Niepodległości) dostaniesz wszystko. Najlepiej wcześniej zamówić. 

Mięso jest sprzedawane od wtorku do soboty, od 8:00 do 18:00.

Największy wybór jest z rana.

Osobiście kupuję na ostatnim stoisku po prawej stronie.

Telefon mogę Ci podać na PW.

Druga Hala Mięsna mieści się przy Bramie Słońca, na terenie byłych Warsztatów Szkolnych FSM.

Wchodząc od strony Auchan - pierwsze stoisko po prawej stronie. Jeżeli czegoś nie ma to można zamówić.

Można też zamówić np. pól cielaka, tylną ćwiartkę wp., ostatnio na tej pierwszej hali kupiłam cały mostek wołowy.

Pozdrawiam,

EAnna

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Jeszcze w 2018 gdzieś w połowie grudnia byłem w Kauflandzie po podgardle, niestety nigdzie indziej nie można w Kaliszu kupić, przynajmniej ja o tym nie wiem. Moja uwagę wzbudził Pan który zakupił cały wózek szynki po 9,99. W drodze do domu wstąpiłem na targowisko, zawsze stoją 3-4 przyczepy z wyrobami i mięsem “swojskim” “od chłopa” “polskim” itp . Jakie było moje zdziwienie gdy w jednym ze stoisk poznałem Pana z wózkiem pełnym szynki z Kauflandu. Nie sądzę aby kupił ją do użytku domowego.... :rolleyes:

Kupowałem w sklepie przy zakładach mięsnych “Werbiński”, mięso ok, ale zbyt duży ubytek na wadze po 12 h (woda) – ręce opadają, próbuje czasem z oporami w Dino, sklep firmowy Manieczki odpycha zapachem – masakra. :facepalm:

Prywatna ubojnia sprzedaje tylko połówki, nie mam warunków by tyle przechowywać wyrobów.

To wielki problem gdzie kupić przyzwoite mięso. :(

To wielki problem gdzie kupić przyzwoite mięso

Próbowałeś w Makro?

Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek

Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE

Próbowałeś w Makro?

Radzę studiować etykiety całych elementów sprzedawanych w Makro.

Na całych szynkach widnieje w składzie "białko wp."

A co to znaczy? 

Pozdrawiam,

EAnna

EAnna

Arystoteles

• 4 weeks later...