Jump to content

Uszczelka do pakowarki ProfiCook

jacinto

Recommended Posts

. Mi się uszkodziła i mam problemy ze szczelnością

Zadzwoń do serwisu.

https://www.proficook.pl/

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Dziadek a górną piankę do pakowarki 1015 masz na stanie bo moja mocno sfatygowana. i czy można kupić gdzieś zaczepy do tej pakowarki (zaczep do tej dolnej części co się otwiera zamkniętą pokrywę). Może by mi się udało trochę tą pakowarkę zregenerować - uważam że to najlepszy model Proficooka. Ta nowa 1080 już taka fajna nie jest, głośna i te gąbki zbyt szybko się odkształcają przez co próżnię można uzyskać dociskając klapę.

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

• 2 years later...
  • 3 months later...

Odświeżam temat , szukam i ja 

Profi Cook Uszczelka dolna (piankowa) do PC-VK 1015 

Ktoś coś, jakieś wskazówki gdzie można kupić. Jutro będe dzwonił do proficook, jak dostane jakieś wiadomości napiszę. Jednak może gdzieś można to kupić 

Paweł 603957797

Niestety pod adresem strony profi cook , okazuje sie , że to jest tylko dystrybutor. Odpowiedzieli do mnie na email z informacją iz oni tylko sprzedają i nie mają takich części . Przyjdzie znaleźć jakis materiał który się nada i wyciąc samemu 

Paweł 603957797

• 2 years later...

Troche odswieżę temat.

Kupilem w Lidlu ich pakowarkę prozniowa, model: 

• SV 125 C3
  • Producent: SilverCrest

Dolna i gorna uszczelka z pokrywy pasuje idealnie do dolnej z Profi cook 1015. Uszczelkę tę mozna nabyc w sklepie ktory polecaja, tj. tu: https://www.kompernass.com/pl/akcesoria/559/2x-zapasowy-pierscien-uszczelniajacy

Niestety, gornego nie udalo mi się namierzyć jeszcze. 

cena przesylki dosc znaczna wiec gdyby byli chętni na paczkę zbiorowa to chętnie bym się dolączyl do zakupu.

pozdrawiam

Moim zdaniem, a użytkuję taką zamykarkę już kilka lat, najważniejszą czynnością podczas jej obsługi jest zrobienie przerwy (niewielkiej - minuta) po każdej operacji zamykania. Pozwala to na wystarczające do dalszych operacji wystudzenie grzałek, a co za tym idzie, uszczelki gumowe nie są narażane na zbyt wysoką temperaturę, która powstaje podczas długotrwałego i ciągłego użytkowania urządzenia.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

ja popełniłem błąd lenistwa , nie przetarłem uszczelki do sucha i zamknąłem pakowaczkę  , po czy wylądowała w pudełku. No cóż efekt taki , że się skleiła 

Paweł 603957797

O utrzymaniu pakowarki w czystości, już nie pisze, gdyż chyba sprawa dla wszystkich jasna.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

8 minut temu, waldek55 napisał(a):

Podstawa to przechowywanie przymkniętej , ale nie zatrzaśniętej .

Wysłane z mojego SM-A307FN przy użyciu Tapatalka

od tamtej pory tak robię

Paweł 603957797

29 minut temu, Maxell napisał(a):

O utrzymaniu pakowarki w czystości, już nie pisze, gdyż chyba sprawa dla wszystkich jasna.

bardziej chodziło mi o to , że wyczyściłem a nie wysuszyłem

Paweł 603957797

A moja profi cook raz zgrzewa a raz nie ....przy czym jak zgrzewa to mam wrazenie ,ze nie do końca odsysa powietrze ,ale generalnie odsysa i nie wlącza się funkcja zgrzewania.....

Nie wiem czy dać komuś do naprawy ,czy pomyśleć o nowej zgrzewarce

beata

Prawy zatrzask do profi cooka potrzebny pilnie.Kupie całego profi na części w rozsądnej cenie.

Ja już nic nie muszę.

Piwo posiada wartości odżywcze,podczas gdy żywność nie ma żadnych wartości piwnych

• 1 month later...
W dniu 22.03.2024 o 04:42, krzysio59 napisał(a):

Prawy zatrzask do profi cooka potrzebny pilnie.Kupie całego profi na części w rozsądnej cenie.

Jeśli posiadasz produkty które chcesz zapakować próżniowo lecz nie wiesz jaka pakowarka jest dla ciebie idealna to właśnie u nas jesteś pod dobrym adresem . Dzięki naszemu wieloletniemu doświadczeniu i wiedzy na temat pakowania próżniowego służymy państwu pomocą i doradztwem odnośnie wyboru odpowiedniej pakowarki dla państwa produktów .

Najbardziej sprzedającymi się modelami są to pakowarki powystawowe z serii HE Vacuumservice które w 100% produkowane są w Holenderskiej firmie Henkelman, światowego lidera pod względem produkcji komorowych pakowarek próżniowych.
Pakowarki te służyły jako demonstracja dla klientów lecz same w sobie nigdy nie były w użyciu produkcujnym dlatego też udzielamy na nie 12 miesięczną gwarancję.
Na pakowarkach tych nie ma żadnych śladów użytkowania są nie do odróżnienia od nowych.

W naszym szerokim asortymencie każdy znajdzie coś dla siebie począwszy od osób prywatnych do profesjonalnych zakładów przemysłowych.

Ceny pakowarek z serii HE Vacuumservice:
HE Boxer 35 : 7 850,00 zł
HE Jumbo 35 :6 550,00 zł
HE Jumbo 42 :7 100,00 zł
HE Jumbo 42XL : 7 850,00 zł
O szczegóły i wymiary pakowarek proszę o kontakt z nami lub odwiedzenie naszej strony internetowej:

www.prozniowepakowarki.pl
tel 731 348 230
Serdecznie zapraszamy

• 4 months later...

https://allegro.pl/oferta/uszczelka-piankowa-40mm-x-10m-x-5mm-trwala-11816276576

Z tego zrobiłem - wyciełem uszczelkę dolną i pakowarka śmiga.

Edited by DZIADEK
  • Like 1
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.