Skocz do zawartości

@halusia@

Rekomendowane odpowiedzi

Kabanosy wieprzowe

 

Wieprzowina I - 30% szynki tj. 1.5 kg

Wieprzowina II - 70% okrawki z szynek, łopatki -1.5 kg ,podgardle 2kg

 

- przyprawy do peklowania - peklosól 18g /kg

 

- dodane przed rozdrobnieniem :

 

- pieprz świeżo mielony - 1,8g/kg

- gałka muszkatołowa - 0,5g/kg

- kminek - 0,7g/kg

- czosnek - 2,0g/kg

 

 

Mięso peklowane 48 godz..

 

Mięso kl I mielone na sitku 10 mm

Mięso kl II mielona na sitku 6mm

 

Nadziewanie w jelita baranie dosyć ściśle

- osadzanie ok 12 godz. w temp. 2-8 st.C

- osuszanie w temp do 60 st.

- wędzenie w temp. 45-70 st.C do uzyskania żądanego koloru w czasie ok 1-1,5 godz

- pieczenie w temp. 85-90 st.C ok 20- 30 min

- schłodzenie na powietrzu

 

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ta nasza stronka www wedlinydomowe.pl to taka jakas inna ....wyjątkowa.

"Wchodzę" w południe na stronkę Zbój Madej "zaszalał" przy wolnej sobocie przy obiadku :grin: Zaglądam wczesnym wieczorkiem, halusia nas "katuje" kabanoskami.....

" a dejta spokój!!!!!" ...... wpadam w kompleksy :cry:

A tak na poważnie to, wyjątkowa, bo Wy jesteście wyjątkowi :grin: :clap:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

" a dejta spokój!!!!!" ...... wpadam w kompleksy

Masakrują nas Aniu.

Jak nie Zbój z lewej, to Halusia z prawej dołoży.

Zbanować ich i tyle. :grin:

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Kabanosy wieprzowe

Cóż ja skromny Zbój mogę Ci dziś jeszcze napisać... andrzej k napisał już wszytko co trzeba :clap: a ja już widzę :rolleyes: jak na zlocie zawijasz rękawy przy stole technologicznym i odbierasz ludziom robotę he he :grin: :grin:

Jak nie Zbój z lewej, to Halusia z prawej dołoży.

miro Miruś, poczekaj poczekaj, sezon się dopiero rozpoczął, ja i Halusia się dopiero rozkręcamy, no nie Haluśka?? :grin: :cool:

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Pięknie ,pięknie ,ale jak Dziadek przeczyta temat to się zeźli.Kabasnosy są tylko wieprzowe co innego to tylko podróby.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

miro Miruś, poczekaj poczekaj, sezon się dopiero rozpoczął, ja i Halusia się dopiero rozkręcamy, no nie Haluśka?? :grin: :cool:

Dokładnie Zbóju :grin: próbuję się rozkręcać ale jeszcze daleka droga przede mną.

Ale to dzięki Wam kochani . :grin: Dziękuje bardzo że się tu znalazłam .

 

Pozdrawiam Halusia

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

:clap: halusia :clap:

Kabanosy wieprzowe

Sprawdziłem, mam jeszcze 26 m jelit baranich w przyszłą sobotę kabanosy :cool:

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF

 

Piszę poprawnie po polsku. (Przynajmniej się staram ;P)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Pięknie ,pięknie ,ale jak Dziadek przeczyta temat to się zeźli.Kabasnosy są tylko wieprzowe

arkadiusz albo ja coś słabo kontaktuję bo ni jak nie rozumiem Twego postu albo Ty "słabo" przeczytałeś skład kabanosów Halusi :rolleyes: cyt

Wieprzowina I - 30% szynki tj. 1.5 kg

Wieprzowina II - 70% okrawki z szynek, łopatki -1.5 kg ,podgardle 2kg

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

albo Ty "słabo" przeczytałeś skład kabanosów Halusi

Drogi Chudziaczku nie chodzi o skład tylko o opis (tytuł)kabanosy wieprzowe

Kabanosy według Kol. Dziadka są same w sobie wieprzowe :wink: i racja

Wieprz-Kaban

:grin:

http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png

"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię."
 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

pieprz świeżo mielony - 1,8g/kg

- gałka muszkatołowa - 0,5g/kg

- kminek - 0,7g/kg

- czosnek - 2,0g/kg

 

Zestaw przypraw jak się patrzy, o wyglądzie wyrobu nie wspomnę. :clap:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ale to dzięki Wam kochani

Halusiu, chyba także dzięki nowej wędzarence to ona Cię również nakręca do pracy. Super :clap: , gratuluję i pozdrawiam.

Bardzo dobre są kabanosy kozicowe

OJ, DZIADEK, DZIADEK :smile:
Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

DZIADEK, a jak one się nazywają ?

DZIADEK napisał/a:

Bardzo dobre są kabanosy kozicowe

Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać :)

 

Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

http://boggi-okna.pl

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dziadeczku :grin: czemu nazwałeś je kozicowe :question:

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nazwa pod region kurpiowski . Kozica to jałowiec . A wiec dodatek jalowca mielonego 1dkg na 10kg farszu robi całkiem inny smak . Pozdrawiam
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

dodatek jalowca mielonego 1dkg na 10kg farszu robi całkiem inny smak

Trzeba będzie sprawdzić :rolleyes:

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF

 

Piszę poprawnie po polsku. (Przynajmniej się staram ;P)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.