Savio Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 3 Grudnia 2006 Ufff - wędzenie tzw. "z marszu". Kolor jaki jest każdy widzi, ale smak... http://ggsavio.fm.interia.pl/savio.jpg Okres wędzenia świątecznego rozpoczęty 2 grudnia ... Cytuj wzbogacaj swoje wnętrze... nigdy na to nie jest za późno... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 5 Stycznia 2007 A u mnie "sie pekluje':szynka ,karczek i schab. Wędzenie zapowiedziałam na środę-czwartek. Wszyscy się cieszą bo znowu bedzie cos wspaniałego na stole. Poza tym "zaraziłam" naszym wirusem teścia(zreszta juz kiedyś często wędził do momentu jak z pobliskiego lasku złomiarze wyniesli mu bekę w wiadome miejsce :tongue: ) . Mój tesc ma zamiar teraz nad tym zapanować i wygospodaruje sobie miejsce w ogródku (niewielkim,ale zawsze). Moi juz nie chcą nic innego jesc.Na święta kupilismy z Krakusa szynkę konserwową.Mimo tego ,że otwarta została 1 tydz. po swiętach jako pierwsza sie zepsuła..a moje wędzonki nie! Pozdrawiam zadymiarsko :grin: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 5 Stycznia 2007 No i co tutaj człowieku mozna więcej dodać.....???? :wink: :wink: :wink: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 10 Stycznia 2007 Małgoś widać, że nie tylko w pisaniu postów nabrałaś wprawy, ale i w wyrobach ) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempes Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 23 Czerwca 2009 Podpiąłem się pod temat :lol: Zrobiłem trochę jedzonka jak poniżej: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 23 Czerwca 2009 No, no Kempes, widać, że masz to coś po ojcu. :grin: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 23 Czerwca 2009 Kempes - ELEGANCKE - gratuluję - szyneczka, oj schabik, rolada boczkowa i barelonik extra. :!: :grin: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 23 Czerwca 2009 Tadek przyznaj się kto ci to robił komu pożyczyłeś tej plakietki :grin: :grin: A tak poważnie piękne wyroby i zrobione profesjonalnie bez żadnych podcieków białka i kolorek ekstra.Czy schabik też parzyłeś? Wyroby extra, podzielisz się? To wyślij mi na pocztę :tongue: Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 23 Czerwca 2009 Moje gratulacje kempes pięknie wykonane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 23 Czerwca 2009 Kempes..wspaniałości...aż chce się jeść! :grin: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 23 Czerwca 2009 Kempes - jaka elegancja toś, Ty mistrz nad mistrze . Jakie piękne sznurowanie , jakie równe odstępy i ten kolorek . Gratulacje . Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomuś Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 23 Czerwca 2009 Tadeusz przyznaj się byłeś na jakiś Targach czy na weselu ? Żartowałem , Ty też ?, choć zaznacz ,że Grażynka dekorowała deseczki :wink: Cytuj Tomuś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepper Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 23 Czerwca 2009 ...Chciałbym tak pięknie umieć......choć buty sobie zasznurować.... ...Brawo Kempes...i w nagrodę odkupisz mi klawiaturę bo zaśliniłem ją na "dozgonną śmierć" :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempes Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 24 Czerwca 2009 Dzięki bardzo za ochy i achy :lol: Nigdy nie robię zdjęć wyrobów i może to był mój błąd :question: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 24 Czerwca 2009 Nigdy nie robię zdjęć wyrobów i może to był mój błądTo był wielki :devil: błąd. Ale już się poprawiłeś Kempesku. Takich wędlinek nie powinno się trzymać w ukryciu. Rozsławiają domowe wędzenie, forum i stronkę. Wprawdzie rozstrajają nam przy okazji żołądki (ten kwas solny w nadmiarze) ale Ci wybaczamy Kempesiku i ucztujemy z Wami duchowo. P.S. Sąsiedzi wysyłają do mnie dorastające dzieci na naukę wyrobu kiełbaski :lol: Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siara Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 24 Czerwca 2009 Sąsiedzi wysyłają do mnie dorastające dzieci na naukę wyrobu kiełbaski No i wszystko sie wydalo :!: to nie strona konkurencyjna sie otwiera tylko EAnna konkurecyjna szkole :grin: :wink: Kempes, wyroby LUX :tongue: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile" PozdrawiamSiara Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempes Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 24 Czerwca 2009 Siara, EAnna dzięki :lol: Siara tak sobie wczoraj oglądałem akurat zdjęcia z II OZWB :lol: pięknie wyglądałeś przy grillu chudzinko, aż miło było popatrzeć na takiego grillmana :lol: nabrałeś już trochę ciała :question: pozdrowionka Jak teraz się wypada to w sierpniu można będzie spać na trawie :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papla Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 24 Czerwca 2009 Jak teraz się wypada to w sierpniu można będzie spać na trawie :lol:Po trawie też wypada :-P Cytuj Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wiesław Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zrobiłem trochę jedzonka jak poniżej: Kempes zdradz tajemnicę co robisz, że Twoje wędzonki są takie brązowe i świecące, chyba ich nie lakierujesz :wink: moje takie jakieś bez wyrazu :sad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 24 Czerwca 2009 Mam pytanie do koleżenstwa.Czy ktoś wędził jaśminem? Po wycięciu żywopłotu jaśminu niepachnącego posiadam sporo konarów po tym żywopłocie.Pozdrawiam:nestor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempes Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zrobiłem trochę jedzonka jak poniżej: Kempes zdradz tajemnicę co robisz, że Twoje wędzonki są takie brązowe i świecące, chyba ich nie lakierujesz :wink: moje takie jakieś bez wyrazu :sad:Wiesław :lol: po prostu odpowiedni filtr na obiektyw, a tak poważnie to zdjęcia robiłem zaraz po wędzeniu dlatego tak to wygląda. U mnie wszystko musi być uwędzone bardziej wyraziście. Nestor chyba musisz zrobić próbę :lol: na małej porcji ale spróbuj podpalić kawałek drewna i wyniuchać dym jaki ma zapach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 24 Czerwca 2009 Kempes,dziękuję za podpowiedż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wiesław Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 24 Czerwca 2009 U mnie wszystko musi być uwędzone bardziej wyraziście. Kempes, dopowiedz tylko jakiego drewna uzywasz do wędzenia i w jakiej tempetaturze wedzisz ( czy na koniec troche podpiekasz?) jesli tak to do jakiej maksymalej tempetarury :question: :question: musze ten temat rozgryźć :o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zico Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 24 Czerwca 2009 Kempes zdradz tajemnicę co robisz, że Twoje wędzonki są takie brązowe i świecące, chyba ich nie lakierujesz :wink: moje takie jakieś bez wyrazu :sad: Wiesław kempes to po prostu pastuje :grin: :grin: Cytuj Paweł 603957797 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempes Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 25 Czerwca 2009 Wiesław mam dziurkę :lol: na termometr w wędzarni typu beczka (palenisko tuż przed wędzarnią) /na wypadek jakiejś kontroli :wink:/ ale najlepiej czuję wędzarnię dotykając ją swoją dłonią /regulacja palenia drewnem i przykryciem/. Dużo zależy od pogody w trakcie wędzenia, raz drewno spala się szybciej raz wolniej. Przy wietrze czasami muszę przed palenisko przystawiać kawałek blachy. Zakochałem się właściwie od niedawna :lol: w olszynie :shock: wcześniej używałem z racji posiadania różne drewna owocowe /wędzenie całościowe na drewnie owocowym/ i w moim przypadku zdecydowanie wolę wędzonki wędzone olszyną. Zico dym w płynie :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.