Skocz do zawartości

Nasze wyroby


Savio

Rekomendowane odpowiedzi

  • 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

A u mnie "sie pekluje':szynka ,karczek i schab.

Wędzenie zapowiedziałam na środę-czwartek.

Wszyscy się cieszą bo znowu bedzie cos wspaniałego na stole.

Poza tym "zaraziłam" naszym wirusem teścia(zreszta juz kiedyś często wędził do momentu jak z pobliskiego lasku złomiarze wyniesli mu bekę w wiadome miejsce :tongue: ) .

Mój tesc ma zamiar teraz nad tym zapanować i wygospodaruje sobie miejsce w ogródku (niewielkim,ale zawsze).

Moi juz nie chcą nic innego jesc.Na święta kupilismy z Krakusa szynkę konserwową.Mimo tego ,że otwarta została 1 tydz. po swiętach jako pierwsza sie zepsuła..a moje wędzonki nie!

Pozdrawiam zadymiarsko :grin:

"W życiu piękne są tylko chwile.."

Dżem

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 lata później...

Tadek przyznaj się kto ci to robił komu pożyczyłeś tej plakietki :grin: :grin:

A tak poważnie piękne wyroby i zrobione profesjonalnie bez żadnych podcieków białka i kolorek ekstra.Czy schabik też parzyłeś? Wyroby extra, podzielisz się? To wyślij mi na pocztę :tongue:

Przyjacielem trzeba być,a nie bywać....
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Kempes - jaka elegancja toś, Ty mistrz nad mistrze . Jakie piękne sznurowanie , jakie równe odstępy i ten kolorek . Gratulacje . Pozdrawiam
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nigdy nie robię zdjęć wyrobów i może to był mój błąd

To był wielki :devil: błąd.

Ale już się poprawiłeś Kempesku.

Takich wędlinek nie powinno się trzymać w ukryciu. Rozsławiają domowe wędzenie, forum i stronkę.

Wprawdzie rozstrajają nam przy okazji żołądki (ten kwas solny w nadmiarze) ale Ci wybaczamy Kempesiku i ucztujemy z Wami duchowo.

P.S.

Sąsiedzi wysyłają do mnie dorastające dzieci na naukę wyrobu kiełbaski :lol:

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Sąsiedzi wysyłają do mnie dorastające dzieci na naukę wyrobu kiełbaski

No i wszystko sie wydalo :!: to nie strona konkurencyjna sie otwiera tylko EAnna konkurecyjna szkole :grin: :wink:

 

Kempes, wyroby LUX :tongue:

"W życiu piękne są tylko chwile"

Pozdrawiam

Siara

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Siara, EAnna dzięki :lol:

Siara tak sobie wczoraj oglądałem akurat zdjęcia z II OZWB :lol: pięknie wyglądałeś przy grillu chudzinko, aż miło było popatrzeć na takiego grillmana :lol: nabrałeś już trochę ciała :question:

pozdrowionka

Jak teraz się wypada to w sierpniu można będzie spać na trawie :lol:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zrobiłem trochę jedzonka jak poniżej:

Kempes zdradz tajemnicę co robisz, że Twoje wędzonki są takie brązowe i świecące, chyba ich nie lakierujesz :wink: moje takie jakieś bez wyrazu :sad:

Wiesław :lol: po prostu odpowiedni filtr na obiektyw, a tak poważnie to zdjęcia robiłem zaraz po wędzeniu dlatego tak to wygląda. U mnie wszystko musi być uwędzone bardziej wyraziście.

 

Nestor chyba musisz zrobić próbę :lol: na małej porcji ale spróbuj podpalić kawałek drewna i wyniuchać dym jaki ma zapach.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

U mnie wszystko musi być uwędzone bardziej wyraziście.

Kempes, dopowiedz tylko jakiego drewna uzywasz do wędzenia i w jakiej tempetaturze wedzisz ( czy na koniec troche podpiekasz?) jesli tak to do jakiej maksymalej tempetarury :question: :question: musze ten temat rozgryźć :o

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wiesław mam dziurkę :lol:

na termometr w wędzarni typu beczka (palenisko tuż przed wędzarnią) /na wypadek jakiejś kontroli :wink:/ ale najlepiej czuję wędzarnię dotykając ją swoją dłonią /regulacja palenia drewnem i przykryciem/.

Dużo zależy od pogody w trakcie wędzenia, raz drewno spala się szybciej raz wolniej.

Przy wietrze czasami muszę przed palenisko przystawiać kawałek blachy.

Zakochałem się właściwie od niedawna :lol: w olszynie :shock:

wcześniej używałem z racji posiadania różne drewna owocowe /wędzenie całościowe na drewnie owocowym/ i w moim przypadku zdecydowanie wolę wędzonki wędzone olszyną.

Zico dym w płynie :lol:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.