Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Nasze wyroby

Początki

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1291 odpowiedzi w tym temacie

#1281 karolszymczak

karolszymczak

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 6916 postów

Napisano 05 lut 2019 - 06:24

Ładnie uwędzone.

#1282 Fahmann13

Fahmann13

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 21 postów
  • MiejscowośćUK

Napisano 05 lut 2019 - 09:00

Dzięki, trzeba sobie jakoś radzić na obczyźnie 😉

#1283 gomix

gomix

    Nowicjusz

  • Użytkownicy
  • 3 postów
  • MiejscowośćChorzów

Napisano 05 lut 2019 - 19:50

gomix,

prostokątny serek to kostka twarogu półtłustego, leżała w solance 10% 24 godziny, potem 4/5 godzin na kratce w celu obcieknięcia.

Następnie obsypana mieszanką przypraw (ten akurat to papryka ostra/słodka i czosnek suszony) jaką kto lubi. Ostatecznie wędzona razem z kiełbasą tyle ze na kratce a nie na kiju :)  Warto spróbować a zwłaszcza poeksperymentować jeśli chodzi o mieszanki przypraw.

 

Ten żółty natomiast to ser salami ucięty z batona na około 300g, wędzony razem z w/w zestawem, zmienił się kompletnie smak i tekstura.

 

averoy,

może kiedyś się skuszę,

tylko gdzie takie cudo dostać... ?

Dziękuję bardzo za odpowiedź



#1284 Fahmann13

Fahmann13

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 21 postów
  • MiejscowośćUK

Napisano 06 lut 2019 - 15:00

Trochę kiełbaski, smarowidło i udko na obiad;)

Załączone pliki



#1285 filemonek

filemonek

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 258 postów
  • MiejscowośćCiechanów

Napisano 06 lut 2019 - 15:40

Udo z dinozaura :-)



#1286 Fahmann13

Fahmann13

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 21 postów
  • MiejscowośćUK

Napisano 06 lut 2019 - 15:46

Tak, ubitego kamieniem 😂🤣😂

#1287 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 4996 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 06 lut 2019 - 23:24

udko na obiad;)
 

 

 To udko to ciasto ?



#1288 Fahmann13

Fahmann13

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 21 postów
  • MiejscowośćUK

Napisano 07 lut 2019 - 06:22

Nie, żart 😁

#1289 Fahmann13

Fahmann13

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 21 postów
  • MiejscowośćUK

Napisano 12 lut 2019 - 19:21

A dzisiaj pasztet i polędwice:)

Załączone pliki



#1290 Fahmann13

Fahmann13

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 21 postów
  • MiejscowośćUK

Napisano 22 lut 2019 - 18:14

Karkówka już dojrzała 😋

Załączone pliki



#1291 EAnna

EAnna

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 9264 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 22 lut 2019 - 18:55

Karkówka już dojrzała

Cieniej kroić!!!

Plasterki powinny być jak mgiełka  albo plasterki ....szynki parmeńskiej  :thumbsup:



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#1292 Fahmann13

Fahmann13

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 21 postów
  • MiejscowośćUK

Napisano 22 lut 2019 - 19:07

Muszę jakiś sprzęt zorganizować do takiej operacji😉




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych