Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Wędzarnia Rocker v2.0

wędzarnia rocker piec kuchnia polowa altana altanka grilo wędzarnia

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 rocker

rocker

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 46 postów
  • MiejscowośćZabrze

Napisano 10 maj 2018 - 14:28

Witajcie,

 

wracam z tematem budowy kolejnej wędzarni. Niedługo będę się wprowadzał do swojego domu i od razu przystępuję do budowy nowej wędzarni.

Tym razem czytałem z większym zrozumieniem forum i porady Andyandy'ego, rozszerzony wątek przez Maxell'a oraz porady Roger'a.

Nie robię na razie żadnych planów, żeby nie popełnić gafy i tu liczę w 100% na waszą poradę i pomoc. Osobiście wolałbym wędzarnie z pośrednim paleniskiem aniżeli zaproponową przez Andyandy'ego.

Dodatkowo plan mam taki by z czasem do wędzarni dokładać kolejne "moduły" tak by na końcu wyszła zadaszona kuchnia polowa. Moja babcia trzymie dla mnie swój stary piec opalany drewnem.

Docelowo chciałbym by powstało coś na kształt tego co zrobić Grzegorz1970 u siebie: https://wedlinydomow...ecem-grzegorza/

 

Osobiście, jak pisąłem wyżej, chciałbym pójść w kierunk pośredniego paleniska, ze względu na blat roboczy lub też możliwość dobudowania kolejnych elementów obok komory wędzarniczej (piec chlebowy).

 

W przyszłym tygodniu mam wylewki na budowie, więc mogę zamówić więcej cementu na fundamenty, więc pierwsza prośba jaka wielkość fundamentu.

W jakim kierunku iść? Wiem, że o dużo proszę, ale mimo wszystko chciałbym zrobić od podstaw zgodnie ze sztuką i z pomocą Waszą.

 

(jako załącznik moja dotychczasowa wędzarnia)

Załączone pliki







Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: wędzarnia, rocker, piec, kuchnia polowa, altana, altanka, grilo wędzarnia

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych