Witaj na forum Wędzarniczej Braci

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.
Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.
Zachęcamy do rejestracji!!!

III. Zadymiacze, którzy udostępnią swoje wędzarnie
Napisano 11 mar 2009 - 19:39
Napisano 11 mar 2009 - 22:05
Poznań dzielnica Winogrady.
Jak jestem w Polsce, nie ma problemu żeby ktoś coś uwędził ze mną lub sam, a ja pomogę.
Mile widziane drewno w załączniku, bo bywa czasem krucho, ale to nie jest warunek.
Mile widziane również książki do "czytania", z tym nie jest krucho, ale fajnie coś wspólnie "poczytać".
Kontakt na @ - adres pod każdym moim postem.
PS
Książka - ½ litra
Czytanie - Opróżnianie ½ litra
Napisano 11 mar 2009 - 22:15
:grin: :grin: :grin:Książka - ½ litra
Czytanie - Opróżnianie ½ litra
Piękna legenda!
Jeśli ktoś ma ochotę to i ja zapraszam. Wędzarnia stoi tu:
http://maps.google.c...1,0.307617&z=12
Wygląda tak:

Proszę wcześniej o jakąś wiadomość na PW, bo nie mieszkam w tym miejscu i bywam tam dość nieregularnie.
Napisano 11 mar 2009 - 22:55
Ja również zapraszam i z przyjemnością udostępnię swoją wędzarnię.
Często jeżdżę po świeżego pstrąga.
Kontakt na PW lub email.
Głubczyce woj.opolskie
Napisano 11 mar 2009 - 23:06
Miejsce dokładnie określone na mapce w moim profilu (wystarczy zblizyć) - dobrze byłoby wcześniej uzgodnić termin - PW lub tel. 602884660.
Co prawda dopiero jeden raz w niej wędziłem (nówka 1 raz śmigana) i nie mam opracowanego "złotego środka", ale myślę, że to nie powinno być problemem.
Przywożenie książek - SUROWO ZABRONIONE :shock:
Posiadam własny (ale nie własnej roboty) , różnorodny księgozbiór zdolny zaspokoić nawet dość wybredne gusta :grin:
Wirus
Napisano 12 mar 2009 - 00:09
Napisano 14 mar 2009 - 13:31
Napisano 14 mar 2009 - 16:22
W profilu piszesz, że jesteś z Gdańska. Czy to znaczy, że musisz na miejsce węddzenia dojechać?Zawsze można wędzić duża ilość wyrobów i rybki
Napisano 21 mar 2009 - 18:31
Działka na terenie ogródków pracowniczych we Wrocławiu przy ul. Skarbowców vis-a-vis dużego stawu przy nieczynnym basenie kąpielowym.
Na działce wędzarnia z beczki metalowej (przykrycie: opcja z 1 workiem jutowym, 2 i z pokrywą), kanał dymny 1,5m z zamykanymi "niemieckimi" drzwiczkami z "opcją" regulacji dostępu powietrza. Dodatkowe wyposażenie: termometr, drewno owocowe "różne"(wystarczająca ilość), chatka murowana z kozą (jak jeszcze nie zmieniła właściciela :grin: ), stół, parę krzeseł, WC (komfortowe jak na warunki działkowe). 24m do wody ze studni. Bez problemu nocleg dla dwóch "zadymiaczy".
Największy wsad do wędzenia: ok. 25kg
Najbliższy termin niedostępny to: 11 kwiecień (sobota)
Tak wygląda "wędzarnia":

Zapraszam serdecznie. Kontakt na PW
Napisano 19 lis 2009 - 18:16
Napisano 31 sty 2010 - 19:28
W sezonie tak od maja zapraszam do mnie na wedzenie i .... :-). Woj. Lodzkie miejscowosc Justynow. Po szczegoly piszcie na PW.
Napisano 05 lut 2010 - 17:01

bo mam w planach świnkę kupić, a tego w swojej pseudo wędzarence balkonowej nie obrobię...
Pozdrawiam
p.s.
tak z ciekawości...czy ktoś w okolicach 3miasta (tak ok 50-60 km bo zmotoryzowani jesteśmy a i podróżować lubimy) ma oprócz wędzarni małe dzieci? bo tak to i rozrywka dla nas jak i dla maluchów by była...
Napisano 06 lut 2010 - 08:50
Kilka osób z forum u mnie już wędziło, dzieciaki też są (dwóch łobuzów 3 i 6 lat). Więc zapraszam.
Napisano 19 mar 2010 - 09:56
Napisano 19 mar 2010 - 13:04
Sponsor
Napisano 19 mar 2010 - 15:32
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: wędzenie
Domowy wyrób wędlin →
Dla początkujących →
Podsumowanie zagadnień oraz prośba o rozwianie wątpliwości początkującego wędzarza.Napisany przez Adi-k, 16 wrz 2020 ![]() |
|
![]()
|
|
Domowy wyrób wędlin →
Mięso →
Mięso vs Market - gdzie kupować?Napisany przez kaktus79, 24 sie 2020 ![]() |
|
![]()
|
|
Domowy wyrób wędlin →
Ryby →
Moja suszarnia (ociekacz) do suszenia ryb i mięs przed wędzeniemNapisany przez siwydymek, 20 kwi 2020 ![]() |
|
![]()
|
|
Domowy wyrób wędlin →
Wędzonki →
Boczek peklowany na suchoNapisany przez Kretek11, 10 gru 2019 ![]() |
|
![]()
|
|
O wszystkim →