Witam wszystkich zadymiaczy korzystam z tej strony od 4 lat bardzo dużo nauczyłem sie tutaj dzieki wypowiedzi kolegów zadymiaczy lecz wiem iż jeszcze dużo nauki przedemną
4 lata temu postanowiłem zbudowac swoją pierwszą w życiu wędzarnie po poradach i cięzki bojach wkońcu staneła moja ukochana wędzarnia na 3 dzien testawałem jak sie ma teoria do praktyki
byłoa drogocenna i gożka lekcja

lecz na błedach sie człowiek uczy po pewnych problemach przerobiłem wędzarnie i znowu działała do pewnego momentu kiedy to okazał sie iż dalej jest coś nie teges wedliny zaczynały miec dorzki smak oraz bardzo wysychały
znowu trzeba było zrobic modernizacje
wszyscy sądzie pytali kiedy wkońcu będzie działac po przeczytani 3/4 forum okazało sie to błachostką poprosto wystarczyło aby niebyła komora z paleniskiem idealnie szczelna teraz działa
i cieszy całą moją rodzine oraz najbliższych przyjaciół i sąsiadów 
Moja rada dla poczatkujących zadymiaczy niepoddawajcie sie nieistnieje większa satysfakcja jak wybudowanie wędzarni i zrobienie własnych swojskich pysznych wyrobów dzieki własnym wysiłkom
grunt to dążenie do zamieżonego celu pozdrawiam wszystkich i życze udanych wyrobów 
Witam oferuje udostępnienie swoje wędzarni Zadymiaczom z okolic katowic więcej na maila
PEDRO.RAFAL@GMAIL.COM