Muski Opublikowano 16 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 16 Czerwca 2018 (edytowane) Na prośby konsumentów Marynata do karkówki w stylu tajskim którą zrobiłem na potrzeby Zlotu w Radawie ok. 300 ml oleju rzepakowego1 obrane dojrzałe mango (z braku można się posiłkować z puszki)sok z 2,5 limonkisok z 1,5 pomarańczy2 papryczki chili (zwykle daję 3)8 ząbków czosnku2 szalotki bananowce60 ml sosu sojowego(dobrej jakości) (1/5 oleju)60 ml octu jabłkowego (winien być ryżowy)(1/5 oleju)otarta (zielona część) skórki z limonki z 2 szt (tych do marynaty)otarta (pomarańczowa skórka) z 1 pomarańczy (z tej do marynaty)1 łyżeczka mielonego pieprzu2 szt zbitej tłuczkiem pocietych i zmiksowanych łodyg trawy cytrynowej ( w razie braku do trawy można dodać 3 łyżeczki czubate zmielonej trawy cytrynowej z tzw proszku) wszystko traktuję blenderem plastry karkówki lekko potraktowane tłuczkiem – obtoczone w marynacie – odpoczywały ok 24 godzin w lodówcena 1 kg karkówki wychodzi mi ok 120-150 ml marynaty Pozdrawiam Edytowane 16 Czerwca 2018 przez Muski Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 16 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 16 Czerwca 2018 Super ...nie mam karkowki ale mam poledwiczki to zrobie , mango mam mrozone to pewnie bedzie nadajace.Sojasos japonska czy chinska ? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 16 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 16 Czerwca 2018 A gdzie smak mięsa? Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 16 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 16 Czerwca 2018 Sojasos japonska czy chinska ? mam wietnamski naturalny[Dodano: 16 cze 2018 - 15:58] A gdzie smak mięsa? Oj Arku - BYŁ zapewniam Cię, że nie został już z tej partii ,żaden kawałek , ale została jeszcze karkówka w marynacie niespodziance - w moim stylu na dzisiaj Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 16 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 16 Czerwca 2018 Marynata do karkówki Czy to marynata do grillowanej karkówki?Bardzo interesująco się mi zapowiada Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 16 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 16 Czerwca 2018 Czy to marynata do grillowanej karkówki? Tak Aniu - karkówka zamarynowana w czwartek - ta akurat -pochłonięta w piątek . Okazało się ,że mamy mistrza obsługi grilla wiszącego - Brat Kosownik - naprawdę dzielnie i znakomicie się spisuje . Jeszcze ma dzisiaj trudny dzień Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 16 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 16 Czerwca 2018 to lepsza bedzie japonska soya nie mam akurat wietnamskiej Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian252 Opublikowano 10 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 10 Lipca 2018 A jaki sos sojowy jasny czy ciemny? Cytuj „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 10 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 10 Lipca 2018 jasny czy ciemny? mam ( jeszcze) dobry ciemny to używam - naprawdę w tym przypadku nie ma znaczenia Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.