Witam
Na wstępie chciałbym wszystkich powitać i pozdrowić, gdyż jestem nowym forumowiczem i to mój pierwszy post.
Chciałbym także, tutaj publicznie podziękować Kol.DZIADEK za bezinteresowną, koleżeńska pomoc w nabyciu przeze mnie termometru maksymalnego (90-130 st) do konserw. Po wielu perypetiach i telefonach a także mejlach, udało mi się taki termometr kupić. Jest to ostatnia już niestety sztuka , jaką można półoficjalnie już kupić, ponieważ jak wszystkim wiadomo termometry rtęciowe zostały zakazane do obrotu i sprzedaży przez Unię Europejską, dowiedziałem się również , że zastępczych termometrów o takich parametrach i gabarytach na razie nie będzie.
Czyli amatorzy domowych konserw sterylizowanych w szybkowarach lub pasteryzowanych w piekarnikach, mogą sobie co najwyżej palec tam włożyć i tak zmierzyć temperaturę w tych słoikach, czy puszkach , przecież Unia wie lepiej co dla nas jest dobre.
Jeszcze raz dziękuję Koledze DZIADEK, jest nie tylko świetnym fachowcem, ale też człowiekiem uczynnym i koleżeńskim.