paweljack Posted January 25, 2014 Report Share #176 Posted January 25, 2014 Wg. mnie tak.Dzięki. Kupiłem je do krakowskiej suchej ale w 16-stce jest inny kaliber i nazywają się środkowe. Quote Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15475-jelita-i-os%C5%82onki-pytania-i-porady/page/8/#findComment-329344 Share on other sites More sharing options...
DZIADEK Posted January 25, 2014 Report Share #177 Posted January 25, 2014 http://www.najder.pl/oferta Quote Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15475-jelita-i-os%C5%82onki-pytania-i-porady/page/8/#findComment-329350 Share on other sites More sharing options...
paweljack Posted January 25, 2014 Report Share #178 Posted January 25, 2014 http://www.najder.pl/ofertaBardzo dziękuję, przyda się taka wiedza. Na wszelki wypadek zrobiłem w białkowych fi 65. Quote Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15475-jelita-i-os%C5%82onki-pytania-i-porady/page/8/#findComment-329351 Share on other sites More sharing options...
kostek61 Posted January 25, 2014 Report Share #179 Posted January 25, 2014 Na wszelki wypadek zrobiłem w białkowych fi 65.Mogłeś zrobić w tych naturalnych,też by było dobrze,może nawet lepiej. Quote Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15475-jelita-i-os%C5%82onki-pytania-i-porady/page/8/#findComment-329363 Share on other sites More sharing options...
paweljack Posted February 3, 2014 Report Share #180 Posted February 3, 2014 (edited) Czy ktoś z Was kupował w tej firmie, niska cena, ciekawe jak z jakością? No i podzial jest na chińskie i europejskie. http://zaopatrzeniemasarni.pl/ Edited February 3, 2014 by paweljack Quote Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15475-jelita-i-os%C5%82onki-pytania-i-porady/page/8/#findComment-331500 Share on other sites More sharing options...
Tomasz_65 Posted September 10, 2014 Report Share #181 Posted September 10, 2014 Witam proszę o opinię na temat osłonek alginianowych do kabanosów pozdrawiam Quote Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15475-jelita-i-os%C5%82onki-pytania-i-porady/page/8/#findComment-370131 Share on other sites More sharing options...
bilu72 Posted April 17, 2015 Report Share #182 Posted April 17, 2015 Do czego można wykorzystać tego typu osłonki? Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15475-jelita-i-os%C5%82onki-pytania-i-porady/page/8/#findComment-420499 Share on other sites More sharing options...
rzeznik Posted April 21, 2015 Report Share #183 Posted April 21, 2015 Do czego można wykorzystać tego typu osłonki? sprytnie Quote https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11202-kaszubska-sp%C3%B3%C5%82dzielnia-smaku-pil%C3%ABce/fajnie że powstała ta strona bo dzięki niej nie tylko tworzymy ale też uczymy się od innych jak byś lepszymi w tym co robimy Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15475-jelita-i-os%C5%82onki-pytania-i-porady/page/8/#findComment-421185 Share on other sites More sharing options...
Einshell Posted April 21, 2015 Report Share #184 Posted April 21, 2015 Super ! Może do salcesonu...? A skąd masz takie ? Quote Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15475-jelita-i-os%C5%82onki-pytania-i-porady/page/8/#findComment-421195 Share on other sites More sharing options...
miro Posted April 21, 2015 Report Share #185 Posted April 21, 2015 Osłonki zrobione z suszonych żołądków, ale 100 % pewności nie mam, musiałbym dotknąć.Ktoś się nieźle napocił i wykonał kawał dobrej roboty. Quote www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15475-jelita-i-os%C5%82onki-pytania-i-porady/page/8/#findComment-421216 Share on other sites More sharing options...
bilu72 Posted April 21, 2015 Report Share #186 Posted April 21, 2015 Super ! Może do salcesonu...? A skąd masz takie ?Będąc na hurtowni po jelita baranie i inne artykuły zauważyłem te osłonki,postanowiłem wziąć kilka sztuk na razie nie mam pojęcia czym je wypełnić,może rzeczywiście wykorzystać je do salcesonu bo do farszu mięsnego i wędzenia raczej się nie nadają z racji tego że byłyby za twarde,Miro zapodaj adres na PW to ci jedną szt. wyslę Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15475-jelita-i-os%C5%82onki-pytania-i-porady/page/8/#findComment-421230 Share on other sites More sharing options...
miro Posted April 21, 2015 Report Share #187 Posted April 21, 2015 Jeśli można prosić to wysyłka na firmę: Mirosław KocurP.H.U.P. "TOMEX" Sp.JawnaT.Halama i W.Halama 43-346 Bielsko-Bialaul.Katowicka 142 Quote www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15475-jelita-i-os%C5%82onki-pytania-i-porady/page/8/#findComment-421235 Share on other sites More sharing options...
arkadiusz Posted April 21, 2015 Report Share #188 Posted April 21, 2015 Osłonki zrobione z suszonych żołądków, ale 100 % pewności nie mam, musiałbym dotknąć. A nie wydaje Ci się, że raczej pęcherze .Żołądki po suszeniu moim zdaniem nie były by aż tak przeźroczyste, ale też pewności nie mam. Quote Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15475-jelita-i-os%C5%82onki-pytania-i-porady/page/8/#findComment-421236 Share on other sites More sharing options...
bilu72 Posted April 21, 2015 Report Share #189 Posted April 21, 2015 Jutro miro wyślę przesyłkę myślę że w czwartek powinna dotrzeć,po otrzymaniu proszę o opinie w tym temacie na temat tej osłonki. Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15475-jelita-i-os%C5%82onki-pytania-i-porady/page/8/#findComment-421237 Share on other sites More sharing options...
miro Posted April 21, 2015 Report Share #190 Posted April 21, 2015 A nie wydaje Ci się, że raczej pęcherze .Żołądki po suszeniu moim zdaniem nie były by aż tak przeźroczyste, ale też pewności nie mam. Może i masz rację, ale na odległość, to sobie można powróżyć. Quote www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15475-jelita-i-os%C5%82onki-pytania-i-porady/page/8/#findComment-421245 Share on other sites More sharing options...
beatag Posted April 21, 2015 Report Share #191 Posted April 21, 2015 (edited) Będąc na zakupach w hurtowni poprosiłam między innymi o jelita do kiełbasy lisieckiej.i albo ta kobitka mnie nie zrozumiała ,albo ja jej ,bo w rezultacie zakupiłam jelita do kaszanki-fi 38-43 chyba -jak najbardziej polecała mi do tej lisieckiej ,a jeszcze bardziej do kiszki ziemniaczanej...Abstrahując od faktu ,ze jelita po 1,5 godz tylko leciutko się zarumieniły [w tym czasie kiełbasa chłopska była prawie do wyjęcia]to zaintrygowała mnie ta kiszka.W sieci odnalazłam sporo przepisów,ale każdy inny[.Moze ktoś z Was robił ten specjałi podzieli się sprawdzonym przepisem?jej ,ale Edited April 21, 2015 by beatag Quote beata Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15475-jelita-i-os%C5%82onki-pytania-i-porady/page/8/#findComment-421252 Share on other sites More sharing options...
Baca Posted April 22, 2015 Report Share #192 Posted April 22, 2015 Będąc na zakupach w hurtowni poprosiłam między innymi o jelita do kiełbasy lisieckiej.i albo ta kobitka mnie nie zrozumiała ,albo ja jej ,bo w rezultacie zakupiłam jelita do kaszanki-fi 38-43 chyba -jak najbardziej polecała mi do tej lisieckiej ,a jeszcze bardziej do kiszki ziemniaczanej. Z wiedzą sprzedających jest różnie a wiem to z własnego podwórka pomimo kosmicznych cen informacje i rady udzielane są na zasadzie wyssanych z palca, ostatnio a zapytanie o osłonki termokurczliwe do czego wiadomo pani stwierdziła autorytatywnie, że salceson robimy w poliamidach także samo mielonki , nie neguję wiedzy Twojej sprzedającej Quote Pozdrawiam Zbigniew Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15475-jelita-i-os%C5%82onki-pytania-i-porady/page/8/#findComment-421270 Share on other sites More sharing options...
roger Posted April 22, 2015 Report Share #193 Posted April 22, 2015 zaintrygowała mnie ta kiszka https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/244-kiszka-ziemniaczana/ Do tego oczywiście maślanka lub kefir ... aha jak ma być "na bogato" to nie żałuj skwarków z podgardla i boczku ... Quote Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15475-jelita-i-os%C5%82onki-pytania-i-porady/page/8/#findComment-421288 Share on other sites More sharing options...
Maciekzbrzegu Posted April 22, 2015 Report Share #194 Posted April 22, 2015 Z wiedzą sprzedających jest różnie a wiem to z własnego podwórka pomimo kosmicznych cen informacje i rady udzielane są na zasadzie wyssanych z palca, ostatnio a zapytanie o osłonki termokurczliwe do czego wiadomo pani stwierdziła autorytatywnie, że salceson robimy w poliamidach także samo mielonki , nie neguję wiedzy Twojej sprzedającej Święte słowa , ale z drugiej strony co się dziwić często jest tak że" przedwczoraj " pani sprzedawała bieliznę "wczoraj" np .ubezpieczenia a dzisiaj jelita . Ostatnio w każdym (no prawie ) sklepie mam wrażenie że najlepszy towar zachwalany przez "merytorycznego" sprzedawcę to ten na którym ma największa prowizję Quote Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15475-jelita-i-os%C5%82onki-pytania-i-porady/page/8/#findComment-421290 Share on other sites More sharing options...
beatag Posted April 22, 2015 Report Share #195 Posted April 22, 2015 Tak jak wcześniej pisałam -prawie tyle ile ludzi tyle przepisów i tak dodaja mąki ,lub nie dodają mąki dodaja kasze manne zamiast mąki dodają do tartych ziemniaków trochę gotowanych ,lub ich nie dodają dodają jajka -różne ilości do tej samej ilości ziemniaków dodatek boczku-duże wahania[ale to rozumiem] Przepisy są w miarę zgodne co do czasu i temp.pieczenia ,lub parzenia. I teraz ...z którego przepisu wypróbować tą kiszkę? Quote beata Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15475-jelita-i-os%C5%82onki-pytania-i-porady/page/8/#findComment-421291 Share on other sites More sharing options...
roger Posted April 22, 2015 Report Share #196 Posted April 22, 2015 Ten jest dobry i uniwersalny :http://www.wedlinydomowe.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=635&Itemid=4 Masz opisaną ładnie i babę i kiszkę Zacznij od baby bo prostsza i dobierzesz sobie odpowiednio ilość przypraw Quote Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15475-jelita-i-os%C5%82onki-pytania-i-porady/page/8/#findComment-421292 Share on other sites More sharing options...
beatag Posted April 22, 2015 Report Share #197 Posted April 22, 2015 Dzięki-tak myślałam,zeby zacząć z przepisu ze strony głównej. Kiedyś robiłam takie wynalazki w tortownicy -na spód wykładałam ziemniaczane ciasto i układałam na nim podsmażane żeberka z cebulką wraz z wytopionym z nich tłuszczem.,tylko nie pamiętam już tych proporcji. Quote beata Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15475-jelita-i-os%C5%82onki-pytania-i-porady/page/8/#findComment-421309 Share on other sites More sharing options...
bilu72 Posted April 27, 2015 Report Share #198 Posted April 27, 2015 (edited) Czy koś miał do czynienia z jelitami baranimi na tzw.tubach i dlaczego z jednej strony jest Safety Ring popielaty,a z drugiej czarny?Czy to ma znaczenie którą stroną włożę tubę do lajka aby zdjąć jelito?Dodam że tuba na całej długości jest jednakowej średnicy. Edited April 27, 2015 by bilu72 Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15475-jelita-i-os%C5%82onki-pytania-i-porady/page/8/#findComment-422038 Share on other sites More sharing options...
sverige2 Posted April 27, 2015 Report Share #199 Posted April 27, 2015 Bilu, a gdzie nabywasz te jelita naturalne jelita na tubach, i jaka jest ich cena ? Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15475-jelita-i-os%C5%82onki-pytania-i-porady/page/8/#findComment-422043 Share on other sites More sharing options...
bilu72 Posted April 27, 2015 Report Share #200 Posted April 27, 2015 Bilu, a gdzie nabywasz te jelita naturalne jelita na tubach, i jaka jest ich cena ?Kupiłem dzisiaj w hurtowni Profit w Grojcu woj.Małopolskie.Cena 37 zł za trzy tuby na których jest w sumie 90 m. jelit kal. 18-20 AB N.Jelito na tubie jest podobno w jednym kawałku z racji tego że są klejone, w jaki sposób nie mam pojęcia. Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15475-jelita-i-os%C5%82onki-pytania-i-porady/page/8/#findComment-422049 Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.