Skocz do zawartości

Bhut jolokia white suszona - połówka bardzo ostra.


logitech55

Rekomendowane odpowiedzi

Sprzedam suszone chili bhut jolokia white - połówki. Papryczka jest suszona bez pestek i ogonków.

Papryczka pochodzi z własnej uprawy ekologicznej bez nawozów i oprysków

Skala ostrości: 800.000 – 1.000.000 SHU

Cena za 10 gram - 50 zł

 

post-66388-0-30905400-1537211370_thumb.jpg

Edytowane przez Bee Gees
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

suszone chili bhut jolokia white
Ok - ja lubię ostre potrawy - podaj proszę zastosowanie - bo dla mnie powyżej 250 000 to już tylko dla wariatów :facepalm: 

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zobaczcie to 10 g za 150 zł https://www.olx.pl/oferta/bhut-jolokia-suszona-sproszkowana-CID757-IDdAUot.htmlJeszcze zmielone pewnie razem z pestkami. U mnie całe połówki bez nasion. Coś z ceny by zeszło ale bez przesady za darmo nie oddam

 

Zastosowanie to głównie sosy, po zmieleniu jako przyprawa do mięs, pizzy itp. 

 

W sobotę jadłem pizzę posypaną zmieloną papryczką ( mniej niż 1/3 połówki suszonej) ostrość było czuć przyjemnie a zapach po prostu obłędny taki jak by cytrusowy

 

Tak wyglądała część papryk przed ususzeniem

post-66388-0-79082400-1537279360_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

ostrość było czuć przyjemnie a zapach po prostu obłędny taki jak by cytrusowy
Wiesz tak jak i ja ,że nie ma zapachu cytrusowego - tylko piekło - podaj proszę zastosowanie i informację, że nabywca jest świadomy niebezpieczeństwa używania :yes:   - i nie chodzi mi kompletnie o cenę  ;) . Zastosowanie np. do robienia hiperostrych olejków lub octów i dozowania po kropelce mija się z celem - mam w lodówce już taki 2 lata :facepalm: 

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

tolerowana ostrość kończy się na Habanero lub Scotch Bonnet, dale to już przerost formy nad treścią. Może jestem miękki
:D  :thumbsup: Raczej rozsądny :thumbsup: 

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Maxell zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.