logitech55 Opublikowano 17 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 17 Września 2018 (edytowane) Sprzedam suszone chili bhut jolokia white - połówki. Papryczka jest suszona bez pestek i ogonków.Papryczka pochodzi z własnej uprawy ekologicznej bez nawozów i opryskówSkala ostrości: 800.000 – 1.000.000 SHUCena za 10 gram - 50 zł Edytowane 18 Września 2018 przez Bee Gees Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 18 Września 2018 5000 zł za kg? Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 18 Września 2018 To ja szafran taniej kupuję! W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabi Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 18 Września 2018 Ja kupowałem świeże superhoty po 30zł/kg, ale oczywiście nie ekologiczne. Chcesz być zdrowy to uprawiaj sam albo płać extra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 18 Września 2018 suszone chili bhut jolokia white Ok - ja lubię ostre potrawy - podaj proszę zastosowanie - bo dla mnie powyżej 250 000 to już tylko dla wariatów Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logitech55 Opublikowano 18 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 18 Września 2018 Zobaczcie to 10 g za 150 zł https://www.olx.pl/oferta/bhut-jolokia-suszona-sproszkowana-CID757-IDdAUot.htmlJeszcze zmielone pewnie razem z pestkami. U mnie całe połówki bez nasion. Coś z ceny by zeszło ale bez przesady za darmo nie oddam Zastosowanie to głównie sosy, po zmieleniu jako przyprawa do mięs, pizzy itp. W sobotę jadłem pizzę posypaną zmieloną papryczką ( mniej niż 1/3 połówki suszonej) ostrość było czuć przyjemnie a zapach po prostu obłędny taki jak by cytrusowy Tak wyglądała część papryk przed ususzeniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logitech55 Opublikowano 20 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 20 Września 2018 Zmiana ceny 25 zł / 10 g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 20 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 20 Września 2018 ostrość było czuć przyjemnie a zapach po prostu obłędny taki jak by cytrusowy Wiesz tak jak i ja ,że nie ma zapachu cytrusowego - tylko piekło - podaj proszę zastosowanie i informację, że nabywca jest świadomy niebezpieczeństwa używania - i nie chodzi mi kompletnie o cenę . Zastosowanie np. do robienia hiperostrych olejków lub octów i dozowania po kropelce mija się z celem - mam w lodówce już taki 2 lata Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 20 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 20 Września 2018 Osobiście dla mnie tolerowana ostrość kończy się na Habanero lub Scotch Bonnet, dale to już przerost formy nad treścią. Może jestem miękki, ale w granicach 1000000 SHU to czuć już tylko gorzki smak czystej kapsaicyny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 20 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 20 Września 2018 tolerowana ostrość kończy się na Habanero lub Scotch Bonnet, dale to już przerost formy nad treścią. Może jestem miękki Raczej rozsądny Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi