wisniahell Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 30 Września 2018 (edytowane) Troć wędzona na zimno 12h Kiełbasa bez klasyfikacji Bekon peklowany na sucho wędzony na zimno 20hKrakowska Szprotka Wędzona Baleron Polędwica Szynki Boczek peklowany na sucho Kiełbasa grillowa Boczek 2 peklowany na sucho wędzony i podpiekany tylko do 68C ,zapakowany w próżnię na 2 miesiące Wędzone cwiartki Ser żółty wędzony Wędzone filety z makreli Kaszanka Wędzone napędy12h w Solance 80g/1L wody ,parzone w 80C do 72C w środku ,osuszanie ,wędzone do koloru 55-60 ???? nie pytać o czas bo to loteria Edytowane 4 Października 2018 przez wisniahell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 30 Września 2018 Uwędzone piękniusio. Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 30 Września 2018 Tutaj dobrze zaglądać Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 30 Września 2018 Bardzo ładne wyroby,ale czemu boczki peklowane na sucho jeśli cyt:"Przy suchym peklowaniu ciężar produktu zmniejsza się, produkt traci znaczną ilość składników odżywczych (strata ciężaru mięsa dochodzi do 15-20%, a podrobów - nawet 34-40%) i staje się twardszy. Cechą ujemną tej metody jest nierównomierne działanie peklujące na różnej głębokości kawałka mięsnego oraz znaczne obniżenie wartości smakowych i odżywczych gotowego produktu" Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisniahell Opublikowano 30 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 30 Września 2018 Temu bo lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 30 Września 2018 Powiedział co wiedział. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisniahell Opublikowano 30 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 30 Września 2018 Powiedział co wiedział.To tak jak ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 30 Września 2018 (edytowane) A co Ty taki agresywny jesteś?Rozumiem że lubisz, twarde ,nierówno zapeklowane i pozbawione składników mineralnych.Smacznego Edytowane 30 Września 2018 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 30 Września 2018 Wszystko piekne, a szprotki nie wiem dlaczego, przypominaja mi Tarracotta Army . Tak sie rowno uwiesily Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisniahell Opublikowano 30 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 30 Września 2018 Wszystko piekne, a szprotki nie wiem dlaczego, przypominaja mi Tarracotta Army . Tak sie rowno uwiesily Te szprotki były na zlocie w zakopanym w tym roku [Dodano: 30 wrz 2018 - 20:19]A co Ty taki agresywny jesteś?Rozumiem że lubisz, twarde ,nierówno zapeklowane i pozbawione składników mineralnych.SmacznegoPrzecież napisałem ci że tak lubię to po co dalej ciągnąć temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian252 Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 30 Września 2018 Wszystko mega wygląda, ale te szprotki wyglądają cudnie :clap: Cytuj „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 30 Września 2018 Wszystko mega wygląda, ale te szprotki wyglądają cudnie :clap: Krystian a jak smakowały.O mniom, mniom Wiem bo miałam tę przyjemność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian252 Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 30 Września 2018 Wszystko mega wygląda, ale te szprotki wyglądają cudnie :clap: Krystian a jak smakowały.O mniom, mniom Wiem bo miałam tę przyjemnośćNo właśnie wedzonki każdy robi podobne, a szprotki trzeba umieć oporzadzić zresztą widziałem ten sprytny sposób operowaniem nożyczkami przez Tomka żonę to byłem w szoku jak to sprawnie idzie.. mógł by wrzucić filmik na forum ???????????? Cytuj „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StefanS Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 1 Października 2018 Wszystko piekne, a szprotki nie wiem dlaczego, przypominaja mi Tarracotta Army . Tak sie rowno uwiesily Kapitalne skojarzenie i musze przyznac ze bardzo trafne. Niemniej rowniez musze przyznac ze i wyglad i estetyka wykonania robia wrazenie, smakowitosc potwierdzaja Ci ktorzy probowali.... a juz dodajac takze wedliny dojrzewajace - tak trzymaj kolego (wraz estetyka napewno idzie dbalosc o niuanse i znajomosc zasad sztuki).Pozdrawiam. Cytuj Zycie - to pasmo problemow i trudnosci. Chwile radosci - to nagroda za trud ich pokonywania. StefanS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisniahell Opublikowano 1 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 1 Października 2018 Dziękuję wszystkim dopiero się uczę ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 1 Października 2018 dopiero się uczę Tomku, utalentowanym uczniem jesteś - w dodatku masz współpracującą LP jak czytam Już sam fakt, że przy takich osiągnięciach deklarujesz dalszą naukę i rozwój świadczy o Twoich ambicjach, które wysoko Cię zaprowadzą.W każdym razie z przyjemnością oglądam Twoje prezentacje kojarząc je miło z Zakopanem Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisniahell Opublikowano 1 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 1 Października 2018 dopiero się uczęTomku, utalentowanym uczniem jesteś - w dodatku masz współpracującą LP jak czytam Już sam fakt, że przy takich osiągnięciach deklarujesz dalszą naukę i rozwój świadczy o Twoich ambicjach, które wysoko Cię zaprowadzą.W każdym razie z przyjemnością oglądam Twoje prezentacje kojarząc je miło z Zakopanem Mam nadzieję że uda nam się być w zakopanym w marcu to będziesz miała okazję posmakować moich dojrzewających wędlin ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 1 Października 2018 Piękne widoki prezentujesz, szprotki jak malowane złotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 1 Października 2018 będziesz miała okazję posmakować moich dojrzewających wędlin Lepszej zachęty nie trzeba Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian252 Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 1 Października 2018 A na szprota będzie można liczyć? :laugh: Cytuj „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 1 Października 2018 A na szprota będzie można liczyć? :laugh: Wędzone były pyszne ale te w zalewie octowej to mistrzostwo świata Krystian, prośmy razem to może Tomek nam zrobi oczywiście jak Martyna je ''oporządzi'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 2 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 2 Października 2018 (edytowane) Tomek nam zrobiZamówcie sobie też w sosie pomidorowym ,też są bardzo dobre Edytowane 2 Października 2018 przez wisniahell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 2 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 2 Października 2018 (edytowane) Pokazałeś dużo tematów. Trochę można nabawić się kompleksów, bo tu nic a nagle wow tyle dobroci i wędzonki, pieczywo, dojrzewajace....Ale fajnie ze się ukazały mobilizują do działania bo jak mawia nasz żółty ziezielony kolega "fajne wykony inspira.." Edytowane 2 Października 2018 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisniahell Opublikowano 2 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 2 Października 2018 Tomek nam zrobiZamówcie sobie też w sosie pomidorowym ,też są bardzo dobre Przyśle ci to zrobisz ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisniahell Opublikowano 7 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 7 Września 2019 Kiełbasa Grilowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.