Skocz do zawartości

Wędzonki


wisniahell

Rekomendowane odpowiedzi

Troć wędzona na zimno 12h

post-89931-0-37056400-1538323956_thumb.jpg

 

Kiełbasa bez klasyfikacji

post-89931-0-49698600-1538323977_thumb.jpg

 

Bekon peklowany na sucho wędzony na zimno 20h

post-89931-0-82564400-1538324074_thumb.jpg

Krakowska

post-89931-0-55676200-1538326005_thumb.jpeg

 

Szprotka Wędzona

post-89931-0-93436000-1538326116_thumb.jpeg

post-89931-0-68617600-1538326159_thumb.jpeg

 

Baleron

post-89931-0-60025900-1538326193_thumb.jpeg

 

Polędwica

post-89931-0-69669300-1538326234_thumb.jpeg

 

Szynki

post-89931-0-40192200-1538326281_thumb.jpeg

 

Boczek peklowany na sucho

post-89931-0-47102300-1538326336_thumb.jpeg

 

Kiełbasa grillowa

post-89931-0-19346300-1538326387_thumb.jpeg

 

Boczek 2 peklowany na sucho wędzony i podpiekany tylko do 68C ,zapakowany w próżnię na 2 miesiące

post-89931-0-55999400-1538329729_thumb.jpg

 

Wędzone cwiartki

post-89931-0-64974400-1538331931_thumb.jpg

 

Ser żółty wędzony

post-89931-0-54495400-1538337062_thumb.jpg

 

Wędzone filety z makreli

post-89931-0-63030100-1538337014_thumb.jpg

 

Kaszanka

post-89931-0-12898200-1538337132_thumb.jpg

post-89931-0-65014200-1538337143_thumb.jpg

 

Wędzone napędy

12h w Solance 80g/1L wody ,parzone w 80C do 72C w środku ,osuszanie ,wędzone do koloru 55-60 ???? nie pytać o czas bo to loteria

post-89931-0-95594300-1538677733_thumb.jpeg

post-89931-0-16963400-1538677756_thumb.jpg

post-89931-0-28075300-1538677773_thumb.jpg

post-89931-0-61926200-1538323715_thumb.jpeg

post-89931-0-00819900-1538323751_thumb.jpeg

post-89931-0-16019200-1538326047_thumb.jpeg

post-89931-0-72445300-1538331915_thumb.jpg

post-89931-0-57356000-1538332420_thumb.jpg

post-89931-0-62718800-1538337003_thumb.jpg

Edytowane przez wisniahell
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Bardzo ładne wyroby,ale czemu boczki peklowane na sucho jeśli cyt:

"Przy suchym peklowaniu ciężar produktu zmniejsza się, produkt traci znaczną ilość składników odżywczych (strata ciężaru mięsa dochodzi do 15-20%, a podrobów - nawet 34-40%) i staje się twardszy. Cechą ujemną tej metody jest nierównomierne działanie peklujące na różnej głębokości kawałka mięsnego oraz znaczne obniżenie wartości smakowych i odżywczych gotowego produktu"

 

 

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Powiedział co wiedział.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

A co Ty taki agresywny jesteś?Rozumiem że lubisz, twarde ,nierówno zapeklowane i pozbawione składników mineralnych.Smacznego

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wszystko piekne, a szprotki nie wiem dlaczego, przypominaja mi Tarracotta Army . Tak sie rowno uwiesily ;)

Te szprotki były na zlocie w zakopanym w tym roku

[Dodano: 30 wrz 2018 - 20:19]

A co Ty taki agresywny jesteś?Rozumiem że lubisz, twarde ,nierówno zapeklowane i pozbawione składników mineralnych.Smacznego

Przecież napisałem ci że tak lubię to po co dalej ciągnąć temat

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Wszystko mega wygląda, ale te szprotki wyglądają cudnie :clap: :clap: :clap:

Krystian a jak smakowały.

O mniom, mniom :D

Wiem bo miałam tę przyjemność

No właśnie wedzonki każdy robi podobne, a szprotki trzeba umieć oporzadzić zresztą widziałem ten sprytny sposób operowaniem nożyczkami przez Tomka żonę to byłem w szoku jak to sprawnie idzie.. mógł by wrzucić filmik na forum ????????????

„Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wszystko piekne, a szprotki nie wiem dlaczego, przypominaja mi Tarracotta Army . Tak sie rowno uwiesily ;)

Kapitalne skojarzenie i musze przyznac ze bardzo trafne. Niemniej rowniez musze przyznac ze i wyglad i estetyka wykonania robia wrazenie, smakowitosc potwierdzaja Ci ktorzy probowali.... a juz dodajac takze wedliny dojrzewajace - tak trzymaj kolego (wraz estetyka napewno idzie dbalosc o niuanse i znajomosc zasad sztuki).

Pozdrawiam.

Zycie - to pasmo problemow i trudnosci. Chwile radosci - to nagroda za trud ich pokonywania.

StefanS.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

dopiero się uczę

Tomku, utalentowanym uczniem jesteś  :thumbsup: - w dodatku masz współpracującą LP jak czytam  :clap:

Już sam fakt, że przy takich osiągnięciach deklarujesz dalszą naukę i rozwój  świadczy o Twoich ambicjach, które wysoko Cię zaprowadzą.

W każdym razie z przyjemnością oglądam Twoje prezentacje kojarząc je miło z Zakopanem  :tongue:  :D

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

dopiero się uczę

Tomku, utalentowanym uczniem jesteś :thumbsup: - w dodatku masz współpracującą LP jak czytam :clap:

Już sam fakt, że przy takich osiągnięciach deklarujesz dalszą naukę i rozwój świadczy o Twoich ambicjach, które wysoko Cię zaprowadzą.

W każdym razie z przyjemnością oglądam Twoje prezentacje kojarząc je miło z Zakopanem :tongue::D

Mam nadzieję że uda nam się być w zakopanym w marcu to będziesz miała okazję posmakować moich dojrzewających wędlin ????
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

będziesz miała okazję posmakować moich dojrzewających wędlin

Lepszej zachęty nie trzeba :D 

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Pokazałeś dużo tematów. Trochę można nabawić się kompleksów, bo tu nic a nagle wow tyle dobroci i wędzonki, pieczywo,

dojrzewajace....Ale fajnie ze się ukazały mobilizują do działania bo jak mawia nasz żółty ziezielony kolega "fajne wykony inspira.."

Edytowane przez Maciekzbrzegu
Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 11 miesięcy temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.