Skocz do zawartości

Wyroby witta i nie tylko......


witt

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

żywiecka, ...... po 7 dniach obsuszania.
 

Jaką wydajność uzyskałeś?

Fotka ładnie zaaranżowana  :thumbsup:  :clap:

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Jaką wydajność uzyskałeś

Aniu, nie jest to dokładne, ale  ok. 78 - 80%.

Będziemy próbować w Napoleonowie.

Pozdrowienia

Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek

 

Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

ok. 78 - 80%.

To ją jeszcze podsusz, do 70%. 

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

To ją jeszcze podsusz, do 70%. 

Już zapakowałem do vacuum. Dziękuję Aniu za radę, zastosuję następnym razem.

Edytowane przez witt

Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek

 

Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

@witt, A ja mam pytanie o tą musztardę? Jaki ma smak  lub podobny do jakiej?

Edytowane przez witt
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

pytanie o ta musztarde

Elektro, to jest musztarda pałucka, bez konserwantów z miejscowości Kcynia. Receptura sięga lat 50, XX wieku i w smaku bardzo wyważona, lekko ostra, podobna do sarebskiej, ale słabsza. Mi bardzo smakuje. 

Skład: woda, ziarna gorczycy białej i czarnej, ocet spirytusowy, cukier, sól, przyprawy (jakie nie podano, napewno tajemnica firmowa). 

Tajemnica wysokiej jakości tej musztardy tkwi w procesie produkcyjnym na odpowiednio do tego przystosowanych maszynach (dane firmowe).

https://sklep.produktyztradycja.pl/pl/p/MUSZTARDA-KCYNSKA-PALUCKA-190G-WYTWORNIA-MUSZTARDY-KCYNSKIEJ-GREWLING-/82

http://www.musztardakcynia.pl/produkty

Edytowane przez witt

Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek

 

Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dziekuje , musze poszukac i posmakowac, bo lubie musztarde wszelaka :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Miałem możliwość dostepu do dziczyzny i zrobiłem trochę pasztetowej dziczej podwędzanej,

również polędwiczkę wieprzową wędzoną zimnym dymem, która jest ulubioną mojej LP.

Posiłkowałem się przepisem z kursu dziczyzny.

 https://wedlinydomow...0-r/?p=657364 

Pasztetowa jest smaczna i trafi na stałe do przepisów, które warto wykonać.

post-86407-0-43008800-1599067342_thumb.jpg

Edytowane przez witt

Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek

 

Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

w sam raz na kolacyjkę

Masz rację ....i tak też zrobiłem...... :thumbsup: Twoje uwagi pozytywnie wpłynęły na smak produktu końcowego.

Pozdrowienia 

Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek

 

Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Pasztetowa jest smaczna
:thumbsup:  :clap:  

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Elegancko   :thumbsup:  :clap:

Dzięki Radku, jestem pasjonatem Twoich wyrobów dojrzewających. :thumbsup:

Pozdrowienia 

Edytowane przez witt

Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek

 

Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

jestem pasjonatem Twoich wyrobów dojrzewających.

Miło słyszeć, bo to jest fajna zabawa :thumbsup: . Już niedługo komora znowu się zapełni ;)

Pozdrowiam !

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

niedługo komora znowu się zapełni

Nie mogę się zabrać do uruchomienia mojej. Parę urządzeń już zakupiłem, ale ciągle coś innego się robi i do dzisiaj jeszcze nic do przodu nie poszło.

Muszę się jednak zmobilizować, odświerzyć temat i wreszcie wszystko po podłączać. Wędliny wychodzą super jak je u Ciebie widzę.

Do tej pory robiłem bez dojrzewalni, w pomieszczeniu gospodarczym, ale to tylko w okresie zimowym. Dojrzewalnia jest dużą wygodą i można używać cały rok.

Pozdrowienia

Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek

 

Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Dojrzewalnia jest dużą wygodą i można używać cały rok.

Trzymam kciuki za budowę Twojej dojrzewalni  :thumbsup:  :thumbsup: .

Pozdrawiam.

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Miałem możliwość dostepu do dziczyzny i zrobiłem trochę pasztetowej dziczej podwędzanej,

również polędwiczkę wieprzową wędzoną zimnym dymem, która jest ulubioną mojej LP.

Posiłkowałem się przepisem z kursu dziczyzny.

https://wedlinydomow...0-r/?p=657364

Pasztetowa jest smaczna i trafi na stałe do przepisów, które warto wykonać.

Toś narobił smaka ????????????

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.