Już, bo jeszcze 2 miesiące i Wigilia 2018.
Na tą okazję robię zawsze nalewkę " Wisielec świąteczny"
Użytkownik witt edytował ten post 14 paź 2018 - 10:01
Napisano 14 paź 2018 - 10:00
Już, bo jeszcze 2 miesiące i Wigilia 2018.
Na tą okazję robię zawsze nalewkę " Wisielec świąteczny"
Użytkownik witt edytował ten post 14 paź 2018 - 10:01
Napisano 14 paź 2018 - 11:08
Robię różne nalewki ale wisielca jeszcze nie widziałem
0,5l troszku mało jak na zapotrzebowanie rodzinne i znajomych .
Dzięki za wstawkę , postaram się i ja coś powiesić .
pomarańcza nie pleśnieje ? czy w oparach alko się "wędzi"?
Użytkownik Bee Gees edytował ten post 14 paź 2018 - 11:36
Napisano 14 paź 2018 - 11:16
pomarańcza nie pleśnieje ? czy w oparach alko się "wędzi"?
Kolego Bondżo, pomarańcza nie pleśnieje i się nie wędzi. Na końcu będzie całkowicie bez soku, prawie sucha od oparów alkoholowych, do wyrzucenia.
Jeżeli potrzebujesz większą ilość to musisz zrobić jej wielokrotność.
Napisano 14 paź 2018 - 11:24
Domyślam się o wielokrotności. chodziło mi własnie o opary w których pomarańcza przebywa , porównałem opary do wędzenia.
Użytkownik Bee Gees edytował ten post 14 paź 2018 - 11:36
Napisano 14 paź 2018 - 11:31
porównałem opary
Nic się złego nie dzieje, wszystko w pozytywnym kierunku.
Jeżeli robisz różne nalewki to może podzielisz się jakimś ciekawym przepisem?
Użytkownik witt edytował ten post 09 lut 2021 - 13:50
Napisano 14 paź 2018 - 11:36
Oj oj będzie okazja pokosztować na Wigili ,żona też coś przywiezie,a ja na razie nie wiem co,ale coś skręce
3- maj sie
Napisano 14 paź 2018 - 11:48
będzie okazja pokosztować na Wigili
Będzie, będzie Marku, a jest naprawdę dobra.
Pozdrowienia
Napisano 14 paź 2018 - 13:02
robię zawsze nalewkę " Wisielec świąteczny"no jeszcze można z grapefruita
Napisano 14 paź 2018 - 14:26
robilam taka z pomarancza ale nadziewana ziarnami kawy , tez dobra
Napisano 14 paź 2018 - 14:56
no jeszcze można z grapefruita
Nad takim rozwiązaniem też się już zastanawiałem, odstrasza mnie tylko ta skórka,
bo na pewno jest dużo grubsza jak z pomarańcza.
pomarańcza nadziewana ziarnami kawy
Warte wypróbowania
Napisano 14 paź 2018 - 15:37
nadziewana ziarnami kawy
Elektro, wybierałaś może szczególnego aromatu, rodzaju kawy, albo normalną jaką używasz na codzień?
Napisano 14 paź 2018 - 15:38
odstrasza mnie tylko ta skórka,Skórki nie konsumujesz
Napisano 14 paź 2018 - 16:14
Skórki nie konsumujesz
Tak, wiem, tylko chodzi mi czy tym goździkiem przebiję się do soku grapefruita przez tą grubą skórkę.
Napisano 14 paź 2018 - 16:17
tym goździkiem przebiję się do soku grapefruitaPrzecież masz wiertarkę
Napisano 14 paź 2018 - 17:08
Przecież masz wiertarkę
Żartowniś ...
A tak na poważnie, robiłeś z grapefruita tego wisielca?
Napisano 14 paź 2018 - 17:26
na poważnie, robiłeś z grapefruita tego wisielca?Tak - pomarańczowy jest bardziej damski - wybierałem grapefruita czerwonego - 44 goździki- 44 dni
Napisano 14 paź 2018 - 17:48
wybierałem grapefruita czerwonego - 44 goździki-
A czy nie był przy tej ilości goździków za bardzo aromatyczny? A jak było z goryczką grapefruita?
Napisano 14 paź 2018 - 17:55
Oczywiście było i jedno i drugie - ale zeszła szybko
Napisano 14 paź 2018 - 18:09
zeszła szybko
Przy okazji wykonania wisielca z pomarańcza, wykonam również grapefruita.
Dam znać jak wyszło.
Napisano 14 paź 2018 - 18:11
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych