Alinka Opublikowano 21 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 21 Października 2018 Witajcie SiByMam i ja...swój kącik kulinarny(cieszę się ogromnie).Zacznę prezentację od najświeższego wykonu,z czasem będę uzupełniać i wstawię wykony dawniejsze. Parówki drobiowo-wieprzoweUdziec kurczaka b/s 3kgPodgardle b/s1,0 kgGolonka, samo chude 0,75kgŚcięgniste z klasyfikacji łopatki 1,4kgWoda/lód 25% wagi mięsaPrzyprawy do całości.Pieprz 12gPieprz Cayenne 1gGałka 4gPapryka słodka 4gPeklosól 20g/kg, podgardle dodałam nie solone. Za sprawą dodanej wody i nie solonego podgardła, słoność wyszła dla nas idealna. Nawet mężowi pasuje????????Wszystko mielone 2x na sitku 3,7mm następnie 1x na makowym 2mm i blendowane. Temperatura wsadu nie przekroczyła 15st.Parzone w 75st. Cieńsze 10minGrubsze do15 min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian252 Opublikowano 21 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 21 Października 2018 Piękny wyrób, parówki pierwsza klasa :clap: :clap: Cytuj „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 21 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 21 Października 2018 Parówki to wyzwanie, tobie jak widać poszło bez problemu.???????????? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 21 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 21 Października 2018 Były, były ale radość większa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 22 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 22 Października 2018 Mam i ja...swój kącik kulinarny(cieszę się ogromnie). A i ja się cieszę Paróweczki ładniutkie Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 22 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 22 Października 2018 Wyrób ogólnie ładny , ale : i blendowane To widać po napowietrzeniu farszu Parzone w 75st. Ja parówki parzę w temp..60ºC-65º C przez 10 min. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 22 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 22 Października 2018 Ja parówki parzę w temp..60ºC-65º C przez 10 min. Arkadiusz, zwróć proszę uwagę, na skład tych parówek.Dla własnego i nie tylko bezpieczeństwa musiałam parzyć w wyższej temperaturze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 22 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 22 Października 2018 Pysznie wyglądają, gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar Opublikowano 22 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 22 Października 2018 Mniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 22 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 22 Października 2018 Sliczne te paroweczki. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 22 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 22 Października 2018 (edytowane) Dla własnego i nie tylko bezpieczeństwa musiałam parzyć w wyższej temperaturze Polędwicę z indyka parzę do 60 ºC w środku oczywiście na własne ryzyko, ale jeśli masz jakieś wątpliwości to możesz parzyć w wyższej temperaturze. Edytowane 22 Października 2018 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Efffa Opublikowano 22 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 22 Października 2018 O i super, wreszcie nie trzeba szukać po kątach wszelakich tylko będą wszystkie smakołyki w jednym miejscu Wnioskuję o jak najszybsze uzupełnienie kącika o udkówkę z żołądkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 22 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 22 Października 2018 Parówki drobiowo-wieprzowe Bardzo ładne Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 22 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 22 Października 2018 Parówki drobiowo-wieprzowe Wykonanie cieszy moje oko ..... co do składu ..... taki wybrałaś .... bo ja drobiu hodowli przemysłowej staram się nie jadać . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 26 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 26 Października 2018 Łaaałłłł Alinka.... parówki wyszły bardzo ładnie,rozdrobnienie gładziutkie jak na wyroby homogenizowane,co do oczek powietrznych cóż-wyroby domowe.Aby to uniknąć tylko kuter lub mieszałka próżniowa,albo wykonać mieszałkę z której ewakuowaćbędziemy powietrze (próżnia) >Wadą oczek jest to iż w przekroju parówek będzie zmieniona barwa farszu (utlenianie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 26 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 26 Października 2018 KochaniDziękuję wszystkim za uznanie i dobre słowo.Robiłam jak umiałam, starałam się ile mogłam Ewa, będę sukcesywnie wklejać tu swoje wyroby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.