Alinka Opublikowano 21 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 21 Października 2018 W gościnie u wiśniahell,całkowicie spontanicznie upiekłami upiększyłam, tym co podczas spaceru zerwałam Dla Matyldy Jubilatka szczęśliwa, tort pyszny, goście zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 22 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 22 Października 2018 Napisz cos wiecej o torcie. Jakie ciasto ,jaki krem,... Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 22 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 22 Października 2018 No wreszcie nasze forumowe Dziewczyny wzięły się za ciasta , bo już dawno fotek ładnych wypieków nie było . Dieta dietą , ale popatrzeć na smakołyki można . Cudny wyrób Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 22 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 22 Października 2018 Pełna profeska, wspaniałe ciacho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 22 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 22 Października 2018 Napisz cos wiecej o torcie. Jakie ciasto ,jaki krem,... Aniu to zwykły biszkopt z 4 jajek z dodatkiem mąki ziemniaczanej.Ubijam białka posolone szczyptą soli, dodaję cukier, miksuję do rozpuszczenia się cukru.Następnie dodaję żółtka i po chwili wymieszane mąki z odrobiną proszku do pieczenia. Krem to ubita śmietana 30 + mascarpone Nasączony wodą z sokiem z cytryny. Boki obłożone masą, wykończone pokruszonymi pustymi rurkami. Na wierzchu wiórki z białej czekolady. Ozdobione kwiatami nasturcji zerwanymi podczas spaceru 4 jajka3/4 szkl cukru 3/4 szkl m.tortowej1/4 szkl m.ziemniaczanej1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Na dolną warstwę zawsze wykładam domowy dżem wiśniowy,a właściwie to same wiśnie z dżemu.W tym przypadku były to pyszne powidła śliwkowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 22 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 22 Października 2018 Bardzo dobrze ,ze dajesz owoce. To jest po to aby przelamac slodycz ciasta i kremu. BArdzo ldnie wyglada. Myslalam, ze na bokach masz prazone kawalki kokosu i ze sam tort jest kokosowy. Bo taki bialutki. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Efffa Opublikowano 22 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 22 Października 2018 Piękny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 22 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 22 Października 2018 No wreszcie nasze forumowe Dziewczyny wzięły się za ciasta , bo już dawno fotek ładnych wypieków nie było . Dieta dietą , ale popatrzeć na smakołyki można . Cudny wyrób Dziwisz się, jak mogę piec jeśli jestem na diecie Żartuje , mało wstawiam gdyż daję szansę innym Torcik pięknej urody . Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 22 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 22 Listopada 2018 (edytowane) MUFINKI CZEKOLADOWE 2 szkl mąki0,5 szl cukru2 łyżki kakao2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia0,5 szkl oleju1 jajko1 szkl mlekaTabliczka czekolady(80-100g) pokrojona w kostkę. Wymieszać olej, jajko i mleko, dodać sypkie składniki.Miksować do połączenia się składników, na końcu dodać czekoladę, wymieszać.Napełnić masą foremki mufinkowe w 2/3 wysokości.Wkładać do nagrzanego do 180 st piekarnika, piec 20 minSmacznego Edytowane 22 Listopada 2018 przez Alinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 23 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 23 Listopada 2018 Piekny tort :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 2 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 2 Grudnia 2018 (edytowane) Ciasto kakaowe z gruszkami 300g mąki40g kakao 4g proszku do pieczenia10g sody oczyszczonej240g cukru (u mnie drobny, pełna szklanka)4 małe jajka300g jogurtu greckiego150ml oleju4-5 gruszek (obrane, pokrojone na ósemki) Jajka utrzeć z cukrem do białości.Suche składniki wymieszać, przesiać, dodawać partiami do masy jajecznej,naprzemiennie z olejem i jogutrem. Mksować aż masa będzie dobrze wymieszana.Ciasto wyłożyć do średniej wielkości tortownicy (moja ma chyba 26 cm),na wierzch wyłożyć gruszki, lekko wcisnąć w masę.piec ok 50 min w temp 180 st.(do suchego patyczka).Wkładałam tortownicę do nagrzanego piekarnika.Smacznego. Edytowane 2 Grudnia 2018 przez Alinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 3 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 3 Grudnia 2018 Alinko, permanentna prezentacja Mocy.... Pięknie wyczyniasz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 3 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 3 Grudnia 2018 Pięknie wyczyniasz. Rzadko bo rzadko ale staram się.Dziękuję. Buziaki przesyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 8 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 8 Maja 2019 (edytowane) Upiekłam sobie w kwietniu na urodziny Edytowane 8 Maja 2019 przez Alinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 9 Maja 2019 Upiekłam sobie Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszfeniks Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 9 Maja 2019 Upiekłam sobie w kwietniu na urodziny tort 1.jpg tort .jpg tort 2.jpg tort 4 .jpgPatrząc na te kwiaty i ich piękno aż poczułem, zapach wiosny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 9 Maja 2019 Upiekłam sobie w kwietniu na urodziny Alinko,zamurowało mnie, to sie nazywa "sztuka kulinarna" Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 9 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 9 Maja 2019 (edytowane) Dziękuję kochani za miłe słowa Zawsze staram się wykorzystać to co mam pod ręką.W tym roku pięknie zakwitła porzeczka ozdobna i drzewa owocowe,że aż się prosiły o użycie ich Aniu, nazwałaś to ''sztuką kulinarną'',a ja nie czuję się artystką nic a nic Porzeczka kwitła w tym roku przez 5 tygodni. Edytowane 9 Maja 2019 przez Alinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 9 Maja 2019 to jest właśnie punkt styczny smaku i estetyki, śliczniutkie coś.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 9 Maja 2019 nie czuję się artystką nic a nic Żeby być artystką nie trzeba się czuć - to jest ocena innych i oni oceniają jestes artystką czy też nie Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 27 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 27 Grudnia 2019 Na specjalne zamówienie dla dwulatkamiała być Świnka Peppa w zagrodzie Biszkopt upiekłam z 8 jajek,nasączyłam wodą z sokiem z cytryny,przełożyłam kremem z serka mascarpone i śmietanki 30% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Efffa Opublikowano 27 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 27 Grudnia 2019 Brawo Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 15 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 15 Stycznia 2020 Tym razem to moja Izulka upiekła.Postanowiłam się z Wami podzielić przepisembo ciasto jest pyszne i delikatne.Pomimo, że na fotkach wygląda na ciężkie i mokreto w rzeczywistości w ustach rozsypuje się jak puch. BROWNIE FASOLOWE 200g suszonych daktyli240g czerwonej fasoli (jedna puszka bez zalewy)2 duże jajka3 łyżki kakao3-4 łyżki erytrytolu (może być ksylitol)2 łyżki oleju kokosowego POLEWA 100g gorzkiej czekolady50ml mleka1/2 łyżeczki przyprawy korzennej Daktyle zalewamy wrzątkiem, jak zmiękną odcedzamy.Fasolę odcedzamy i przepłukujemy na sicie.Olej kokosowy rozpuszczamy.Wszystkie składniki blendujemy w blenderze.Pieczemy 50 min w temp 180 stPorcja jest na małą tortownicę Po upieczeniu można polać polewą ale ciasto bez niejjest wystarczająco słodkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.