Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Szukam przepisu (temat dotyczy całego forum)

sous vide szynka

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
246 odpowiedzi w tym temacie

#241 mikami

mikami

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 573 postów
  • MiejscowośćWrocław

Napisano 21 gru 2019 - 09:57

Beiot tak patroszył https://wedlinydomow...na-po-litewsku/
 
https://www.fotosik....ff5ec0e1160548b
4ff5ec0e1160548bmed.jpg

Użytkownik mikami edytował ten post 21 gru 2019 - 10:05


#242 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5883 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 21 gru 2019 - 09:58

cos takiego ?

https://images.app.g...re9Dm2BNUnMQCf9



#243 jumbo

jumbo

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3352 postów
  • MiejscowośćRybnik

Napisano 21 gru 2019 - 20:33

DZIĘKI



#244 bilu72

bilu72

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 836 postów
  • MiejscowośćMałopolska

Napisano 21 gru 2019 - 21:20

chodzi własnie o te korzenne jakie i ile.

 

sam sypałem przyprawę do pierników

 
Przyprawa do pierników to jest to :thumbsup: 
 
A znalazłem jeszcze taki przepis :
 
 



Korzenne śledzie – przepis na Święta
Składniki:
  • 1/2 kg solonych filetów śledziowych,
  • 1 cebula,
  • olej rzepakowy,
  • łyżeczka cynamonu,
  • łyżeczka kardamonu,
  • 1/2 łyżeczki imbiru,
  • 1 gwiazdka anyżu,
  • 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej,
  • 5 goździków,
  • łyżeczka cukru,
  • szczypta papryczki chilli,
  • szczypta soli

Korzenne śledzie na Boże Narodzenie – jak zrobić?
Solone filety śledziowe wymocz w wodzie. Mocz je przez kilka godzin, a co jakiś czas odlewaj wodę i zalewaj je świeżą. Po tym czasie śledzie pokrój ukośnie na kawałki. Cebulę natomiast pokrój w piórka. Anyż i goździki rozetrzyj w moździerzu. Wymieszaj je z cynamonem, kardamonem, mielony imbirem, gałką muszkatołową, cukrem, solą i papryczką chilli. Na dno słoika wsyp mieszankę przypraw, potem wyłóż śledzie, a potem kolejno znów przyprawy, śledzie i tak dalej. Gdy słoik się wypełni, wlej powoli olej rzepakowy i zakręć mocno słoik. Wstaw do lodówki, spożywaj po 2 dniach, gdy śledzie się przegryzą.
[center]REKLAMA

[/center]




WIĘCEJ O:


Cebule należy sparzyć czy nie?

#245 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 7669 postów

Napisano 21 gru 2019 - 22:36

Nie były parzone

#246 bilu72

bilu72

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 836 postów
  • MiejscowośćMałopolska

Napisano 21 gru 2019 - 23:11

Nie były parzone

Dzięki za info,w takim razie idę pakować do słoika
[Dodano: 21 gru 2019 - 23:11]
Śledziki Korzenne i po Kaszubsku poczynione.

Załączone pliki


Użytkownik bilu72 edytował ten post 21 gru 2019 - 23:12


Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#247 karolszymczak

karolszymczak

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 7350 postów

Napisano 22 gru 2019 - 11:38

Po kaszubsku zajefajne!





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: sous vide, szynka

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych