Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Szukam przepisu (temat dotyczy całego forum)

sous vide szynka

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
493 odpowiedzi w tym temacie

#481 El komendante

El komendante
  • Użytkownicy
  • 468 postów
  • MiejscowośćWyspa Uznam

Napisano 22 sty 2021 - 16:34

Czyli krótko mówiąc z tymi pierogami ruskimi

jest tak samo, jak w Polsce kawa po turecku.  :laugh:

A jak wygląda i smakuje  kotlet po szwajcarsku w Szwajcarii ???



#482 Henio

Henio
  • Użytkownicy
  • 3520 postów
  • MiejscowośćGdańsk Nowy Port

Napisano 22 sty 2021 - 16:36

Pewnie ma dziury jak ser .

#483 electra

electra
  • **VIP**
  • 6509 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 22 sty 2021 - 16:54

@El komendante, no ja robie podobnie ale sa tacy co robia 1 kg ziemniaow ½ kg twarogu inni moze wiecej twarogu ale dalej wiecej ziemniakow ..ja szklilam cebulke nie go zezlocenia , pieprzu ma byc duzo bo lubie pikantnie doprawione ja daje sera 2 razy tyle ile ziemniakow bo lubie czoc twarog anie ziemniaki z ciastem :) Ogolnie przepisow jest duzo doprawianie ziola ..majeranek papryka pieprz ziolowy , mieta -Ja dawalam tylko pieprz i sol ostatnio zrobilam wersje z dodatkiem miety .

Nastepna wersja bedzi ez boczkiem :)

mamy jeszcze nasze "narodowe".placki po wegiersku ...barszcz ukrainski ...saltke szwedzka ..pizze z ananasem :D



#484 Bossky

Bossky
  • Użytkownicy
  • 220 postów
  • MiejscowośćJasień

Napisano 22 sty 2021 - 17:47

I fasolkę po bretonsku

Użytkownik Bossky edytował ten post 22 sty 2021 - 17:47


#485 electra

electra
  • **VIP**
  • 6509 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 22 sty 2021 - 17:57

@Bossky, najlepiej to ja lubie gravlax losos :)  



#486 EAnna

EAnna
  • Moderatorzy
  • 11119 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 22 sty 2021 - 18:02

@El komendante, no ja robie podobnie ale sa tacy co robia 1 kg ziemniaow ½ kg twarogu inni moze wiecej twarogu ale dalej wiecej ziemniakow ..ja szklilam cebulke nie go zezlocenia , pieprzu ma byc duzo bo lubie pikantnie doprawione ja daje sera 2 razy tyle ile ziemniakow bo lubie czoc twarog anie ziemniaki z ciastem

El...nie podaje proporcji ziemniaków i twarogu.

Też lubię czuć twaróg, jednak gdy jest go za dużo to nadzienie może podejść wodą i pierogi robią się ciapate. 



#487 TOSHIBA

TOSHIBA
  • Użytkownicy
  • 3959 postów
  • MiejscowośćZürich / Poznań

Napisano 22 sty 2021 - 18:18

A jak wygląda i smakuje  kotlet po szwajcarsku w Szwajcarii ???
 

Jak Cordon Bleu  :laugh:  :laugh:  :laugh:



#488 electra

electra
  • **VIP**
  • 6509 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 22 sty 2021 - 18:31

@EAnna, u nas bardzo duzo zalezy od ziemniakow , ja np bardzo rzadko robie pyzy bo" nasze " ziemniaki sie do tego nie nadaja , zarowno smakowo badz jakosciowo...Sverige2 ma mniejszy problem bo w jego rejonach sa lepsze ziemniaki,


Użytkownik EAnna edytował ten post 22 sty 2021 - 18:57


#489 Grzes7908

Grzes7908
  • Użytkownicy
  • 49 postów
  • MiejscowośćWarzyn Pierwszy

Napisano 13 cze 2021 - 17:52

Koleżanki i Koledzy, kiedyś widziałem tu na forum przepis na cebulę z koperkiem, olejem z domowego tłoczenia i chyba octem. Próbowałem go odszukać ale bez skutku. Pamiętam że było w tym wątku też zdjęcie kromki chleba ze skwarkami i właśnie tą cebulą. Jak ktoś wie gdzie jest ten przepis to proszę o pomoc. Z góry dziękuję

#490 Maxell

Maxell
  • Moderatorzy
  • 31453 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 13 cze 2021 - 17:55

:D :D :D Akurat jest na tapecie w Od(z)lotowych przepisach z Chłapowa.



#491 Grzes7908

Grzes7908
  • Użytkownicy
  • 49 postów
  • MiejscowośćWarzyn Pierwszy

Napisano 13 cze 2021 - 18:17

:D :D :D Akurat jest na tapecie w Od(z)lotowych przepisach z Chłapowa.

Dziękuję, zamierzam popełnić a nie mogłem znaleźć.
[Dodano: 13 cze 2021 - 18:17]
A ile czasu powinna się macerować?

#492 Maxell

Maxell
  • Moderatorzy
  • 31453 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 13 cze 2021 - 18:18

Dosłownie kilka godzin.



#493 Grzes7908

Grzes7908
  • Użytkownicy
  • 49 postów
  • MiejscowośćWarzyn Pierwszy

Napisano 13 cze 2021 - 18:28

Dosłownie kilka godzin.

Dzięki

Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#494 Alinka

Alinka
  • Użytkownicy
  • 1604 postów
  • MiejscowośćZakrzew

Napisano 13 cze 2021 - 19:37

 

:D :D :D Akurat jest na tapecie w Od(z)lotowych przepisach z Chłapowa.

Dziękuję, zamierzam popełnić a nie mogłem znaleźć.
[Dodano: 13 cze 2021 - 18:17]
A ile czasu powinna się macerować?

 

Wczoraj zrobiłam tę cebulkę przed kolacją z myślą o dzisiejszym śniadaniu.

Goście przy kolacji skosztowali dla poznania smaku i..... została może 1/4  :)

Także ten tego, czas maceracji trwa tyle ile wytrzymasz.

Dzisiaj była troszkę bardziej miękka ale też chrupiąca.

Smakuje wybornie, z oliwą lub bez, jak kto woli.

Goście zabrali przepis  do Krakowa 







Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: sous vide, szynka

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych