
Witaj na forum Wędzarniczej Braci

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.
Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.
Zachęcamy do rejestracji!!!

Przywitanie
#1
Napisano 21 lut 2005 - 22:17

#2
Napisano 22 lut 2005 - 23:28

#3
Napisano 27 lut 2005 - 10:34

też jestem tu nowa .. ale mam nadzieję .. że zabawię tu trochę czasu

pozdrawiam
Ulcik - Kraków

#4
Napisano 25 mar 2005 - 13:59
Kilka tygodni temy koleżanka z pracy kupiła mi ćwiartkę świnki, biegając po internecie trafiłem na stronę wd i wtedy adrenalinka skoczyla prawie jak ciśnienie.
Mięsko rozebrałem i chlup je do peklowania.
Myśląc o wędzeniu, przypominałem sobie jak to było robione przez moich rodziców w rodzinnej miejscowości w okolicach Głogowa(ktoś z forumowiczów tam bywa) no i zaczeło się kombinowani jak uwędzić, koleżanka ma działkę, ale roztopy i powódź - odpada, błądząc po wd trafiłem na alegro a tam było moje marzenie WĘDZARENKA malutka(myślę o wędzeniu w mieszkanu blok 3 piętro) więc szybciutko kontakt z producentem i dzisiaj dotarła do domu. Wczoraj powiązałem szynki jedna wieprzowa druga z indyka aktualnie schną, wieczorem będzie dym. O efektach napiszę po świętach. Widziałem zapytanie o uczestnictwo w zlocie jestem ZA jeśli tylko praca pozwoli.
Pozdrawiam wszystkich wesołych świąt. Czuj dym
#5
Napisano 14 kwi 2005 - 11:22

Pewnie niedługo będę miał więcej do powiedzenia (pewnie więcej pytań ha ha ) bo NARESZCIE od soboty będę miał działkę na której postawię wędzarnię !!
Jeszcze jestem teoretykiem i zbieram wiedzę ale praktyka czeka już za progiem

Ostatnio ku mojej wielkiej radości teściowa odkryła u siebie zupełnie nowy szynkowar (chyba z 1970r :-) )
Ogromnie się cieszę że "poznałem" (mam nadzieję że tylko NARAZIE wirtualnie) tylu tak sympatycznych ludzi !
Pozdrawiam GORĄCO

JuRas
#6
Napisano 21 kwi 2005 - 14:39

#7
Napisano 04 maj 2005 - 11:19

w weekend bede wedzarnie na dzialeczce budowal


Pozdr Kris
#8
Napisano 04 maj 2005 - 19:31
#9
Napisano 21 sie 2005 - 20:04
Przepisy znalazłam u Was, ale nie wiem jakich woreczków uzyć. Kiedys były w sprzedaży mikrotenowe, ale teraz nie ma. Jak sobie radzicie z tym
opakowaniem, czego używacie :question:
Pozdrawiam wszystkich -
#10
Napisano 21 sie 2005 - 20:21
Informacje na ten temat powinnas znaleźć w komentarzach przy poszczególnych przepisach. jesli nie, to znajdziesz je na pewno w koncowych stronach forum czarnej oliwki, które jest prekursorem powstania naszych stronek http://f.kuchnia.o2.....php?id_p=15620
Pozdrawiam i myślę, iz zagościsz już u nas na stałe.
#11
Napisano 21 sie 2005 - 22:18
Wkładam trzy sztuki ,skręcam tak aby usunąć powietrze i zawiązuję nitką. Aby móc je bez problemu wyciągnąć ,po wystudzeniu, między ściankę a woreczki wsuwam delikatnie nóż obiadowy,lub trzonek łyżki (aby odpowietrzyć ) i delikatnie ciągnę za węzeł do góry
#12
Napisano 21 sie 2005 - 22:39


Zdaje sie, że zasmiecam wątek powitalny.
Do zobaczenia -
#13
Napisano 22 sie 2005 - 10:41
też mi przy pierwszej próbie pęknoł woreczek, ale teraz używam woreczków-(podwójne na wszelki wypadek) przeznaczonych do zamrażania potraw - są mocniejsze i jeszcze mnie nie ,,zawiodły" - polecam
#14
Napisano 22 sie 2005 - 11:09

#15
Napisano 13 gru 2005 - 22:34
Wlasnie dolaczylem do tej wirtualnej spolecznosci...
Mam nadzieje, ze bedzie tu nam razem calkiem milo.
:wink:
#16
Napisano 14 gru 2005 - 04:55
Witamy cię serdecznie i zapraszamydo aktywnego korzystania z naszego forum.Masz problemy to putaj, znasz odpowiedzi na trudne pytania,daj odpowiedź.Pozdrowionka.Bagno.
#17
Napisano 30 sty 2006 - 19:03
Na stronę trafiłem szukając informacji o budowie wędzarni. Temat ten interesował mnie od dawna, nie było tylko jakoś czasu. Dzięki tej stronie wszystko nabrało innego tempa, za co pragnę Wam bardzo podziękować, jesteście skarbnicą wiedzy. W niedalekich planach mam budowę wędzarni, a w tym tygodniu dzięki Wam, jestem już po pierwszym „PETowaniu”

#18
Napisano 30 sty 2006 - 19:14
Życzę szybkiego wybudowania wędzarni i wypróbowania w niej co najmniej połowy przedstawionych tu przepisów.

#19
Napisano 01 lut 2006 - 16:09
Sponsor
#20
Napisano 17 lut 2006 - 17:33
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych