miro Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 27 Lipca 2006 Witaj i zadymiaj a jeśli chodzi o dziczyzne to polecam naszego kol. Chefa Paula i jego strone http://www.chefpaul.net/ Warto zajrzeć. Pozdrawiam Miro Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwierzak Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 27 Lipca 2006 witamy w naszym skromnym gronie(dziczek mmmmmmmmmniam) :lol: :lol: Cytuj zwierzak myśleć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pedro Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 28 Lipca 2006 Witam wszystkich forumowiczów z najsmaczniejszego forum w internecie.Po uważnym przestudiowaniu tego forum postanowiłem spróbować swoich sił w wędzeniu i domowej produkcji wędlin. Jestem pod dużym wrażeniem strony wędlinydomowe. Narazie postanowiłem skompletować niezbędny sprzęt i wybudować wędzarnię. Od dwóch lat mieszkam w nowym domu i mam duże plany jeśli chodzi o zagospodarowanie działki. Pierwsze wędzenie myślę przeprowadzić zimą, bo teraz jest trochę za ciepło. Oczywiście podzielę się z Wami swoimi wrażeniami. Liczę też na pomoc doświadczonych zadymiaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ChefPaul Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 29 Lipca 2006 Witaj PedroBardzo się cieszę, że do nas dołączyłeś. Produkcja wędlinek domowym sposobem wg sprawdzonych i niejednokrotnie bardzo starych receptur, sprawi Tobie nie tylko wielką satysfakcję, ale również pozwoli Twojej rodzinie i gościom na kosztowanie specjałów, których nie można kupić w sklepach. Pytaj a napewno odpowiemy w miarę swoich możliwości na Twoje wątpliwości (oczywiście z czasem sam będziesz mógł "nowym" udzielać odpowiedzi ...)Pozdrawiam serdecznie i raz jeszcze witam w naszym gronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 29 Lipca 2006 Pierwsze wędzenie myślę przeprowadzić zimą, bo teraz jest trochę za ciepło.ciepło jest to fakt , ale nie znaczy to wcale że nie można nic uwędzić! wybierając przepisy z wędzeniem ciepłym dymem i mając odpowiedno zrobioną (czytaj: długi kanał lub szybry) wędzarnię, spokojnie dasz radę. Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brombeczka Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 6 Sierpnia 2006 no to ja witam jozka , dziadka , zadymiacza i wszystkich kogo tylko spotkam , spotkalam witam uprzejmie . ja . no co , niestety nie mieszkam w cudnej wioseczzce sielskiej , anielskiej , chociaz o tym ciagle marze . o tych szyneczkach na jalowcu wedzonych , wineczkach robionych , chclebkach pieczonych - mniammm mniam - tez marze . No ,a le poki co to mieszkam w miescie w dolnoslaskim i wlasnie otwieram sklepik miesny - sklep u baby ! chce tam sprzedawac oryginalne wyroby . naturalne, smakowite , pachnace i ekologiczne - tylko gdzie ja takie kupie??? ech , czy to z nowu marzenia ???? moze ktos wie? gdzie moglabym zakupic takie pychotki ?? smacznie pozdrawiam i zycze rozsadnego obzarstwa - Joanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derex Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 6 Sierpnia 2006 :smile: Droga "Brąbeczko" niech mi będzie wolno rzec zdrobniale - tej szyneczki i wędlineczki nie kupisz u nas wcale. Jedynie na zlocie Braci Wędzarzy możesz kulinarnie degustować - wraz z Boskim napojem "Cytrynówką". A porady i uwagi godnie wysłuchać od fachowców, co się tym trudnią. Tam wzloty i upadki obaczysz, a wkrótce może skusisz się i twe ręce pierwszą zrobią wędlinkę i (szynęcje)! To nic że się nie uda, ale pierwsze będą twoje cuda. Sory że tak wyraziłem ten problem z którym się borykasz. :smile: :smile: :smile: Cytuj Derex Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brombeczka Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 6 Sierpnia 2006 no , ja etz witam ciiebie , dzisiaj tez tu pierwszy raz zajrzlalam , a Ty sie ucz wedzic , zadymiac i co tam jeszcze pysznego robic , bo ja mieszkam niedaleko ciebie i chetnie bede sprzedawala takie pachnace smakolyki . no to sie ucz !! hhaha , heh pozdrawiam ciebie i w szystkich - brombeczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brombeczka Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 6 Sierpnia 2006 :question: nie kupie ???? o buuuuuuuuuuuuu , a , gdzie ten zlocik? jaki zlocik , gdzie , z kim , kiedy , jak ?no po co pytac nie smiem , ale ..............dlaczego nie moge kupic ich do sklepiku???? takiego slicznego , wlasnymi raczkami ( prawie) zrobionego , no dlaczegooooooooo????? buuuuuuuuuuuuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brombeczka Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 6 Sierpnia 2006 y , Cy ? co cy? jaka cytrynowke ?? to jakas kielbasa ? ja nie kumam , heh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 6 Sierpnia 2006 nie kupie ????bo to NIEZGODNE z prawem, bo o ile mi wiadomo nikt z nas nie ma działalności gospodarczej w tym kierunku (przynajmniej nikt się nie wychyla) robimy dla siebie tak więc mając takie wyroby w sklepie = kłopoty jaka cytrynowke ??to jest dodatek do posiłków - nalewka (alkoholowa) Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brombeczka Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 6 Sierpnia 2006 hahah . o niam , niam , to gdzie ja trafilam ??? poodba mi sie tu , jest wesolo , smacznie i tak ..............no zadyma taka ( oczywisice wedzarnicza) pozdroweczka mile , brombeczka , napiszcie cos jeszcze w tych klimatach . eh .............. niam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brombeczka Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij #88 Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Derex - zacheciles mnie - bede tworzyc ! tylko jak sei za to zabrac ??? heh , no ?????????? a i jeszcze jak do rymu piszesz o tych szyneczkach i smacznych wedlineczkach , jeszcze , jeszcze , jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derex Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij #89 Opublikowano 6 Sierpnia 2006 jaka cytrynowke ??to jest dodatek do posiłków - nalewka (alkoholowa) Abratek dzięki wybawiłeś mnie zzz..... dzięki, masz rację, powinno wystarczyć Siem :???: a Cytuj Derex Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij #90 Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Witam wszystkich tu zaglądających.Na początku serdecznie dziękuję Maxelowi za to co dla nas zrobił. Pomysł świetny i widać ilu ludziom potrzebny. Ze wzruszeniem ściskam Cię za to.O mnie: jestem z Poraja koło Czestochowy i zabawę z amatorskim masarstwem wraz z żoną zacząłem około dwóch lat temu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fentel Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij #91 Opublikowano 10 Sierpnia 2006 andy Witam nowego miłośnika dymu w imieniu całej Wędzarniczej Braci. Na początku serdecznie dziękuję Maxelowi za to co dla nas zrobił. Pomysł świetny i widać ilu ludziom potrzebny. Ze wzruszeniem ściskam Cię za to. Masz okazję osobiście uściskać Maxella na zlocie 25-27.sierpnia w Napoleońskiej Zagrodzie -zapraszamy. A masz bardzo blisko. Pozdrawiam niezmiernie serdecznie Cytuj fentelzadymiacze wszystkich krajów łączcie sięORMO czuwa !!!!! bo Milicja śpi ! http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1256www.rufi.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Udostępnij #92 Opublikowano 15 Września 2006 Tutaj będziemy umieszczać wszystkie posty powitalne i życzenia użytkowników. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzegorzW Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Udostępnij #93 Opublikowano 9 Października 2006 Witam wszystkich użytkowników forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Udostępnij #94 Opublikowano 9 Października 2006 Witaj między zadymiacze! znam jednego Grzesia W. z tradycjami wędliniarskimi :lol: - może określisz swoje miejsce pochodzenia :question: Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzegorzW Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Udostępnij #95 Opublikowano 9 Października 2006 Przykro mi ja raczej nie posiadam żadnych tradycji wędliniarskich jestem dopiero na początku drogi i mam nadzieję , że dzięki temu forum droga ta będzie w miarę prosta .Pochodzę z Wrocławia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzegorzW Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Udostępnij #96 Opublikowano 9 Października 2006 Witam To już jest nas troje z pięknego zakorkowanego Wrocławia :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Udostępnij #97 Opublikowano 9 Października 2006 He! każdy coś tam ma w swoim drzewie genaologicznym :grin: hmm... ale Wrocław to rzeczywiście trochę daleko odemnie Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Udostępnij #98 Opublikowano 9 Października 2006 Witamy was bardzo serdecznie. Mamy nadzieję, że będziecie brali czynny udział w życiu forum. Pozdrawiam Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Savio Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Udostępnij #99 Opublikowano 10 Października 2006 ...i życiu "zlotowym"... Cytuj wzbogacaj swoje wnętrze... nigdy na to nie jest za późno... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pools Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Udostępnij #100 Opublikowano 18 Października 2006 Witam wszystkich serdecznie Nazywam się Paweł Zawadka (Pools), jestem z Warszawy. Stronke i forum przeglądam już chyba z rok. Mam za sobą kilka wędzeń, ale jak dotychczas efekty były różne :wink: . W sobotę kolejne zadymianie przedemną i mocno uczciwie się do niego przygotowywuję (będzie grana Kiełbasa Tyniecka (kolegi Ligawy) i Kiełbasa Marcina, plus polędwiczki (autorski przepis żonki :smile: ) Chciałem wszystkim podziękować ze wszelkiego rodzaju porady, przepisy i uwagi wyczytane zrówno na forum, jaki i na stronce. Dzięki nim moje podejście do wędzenia zdecydowanie zmieniło się na plus, no i wędzarka została nieco zmodernizowana z efektem pozytywnym :smile: Specjalne podziękowania dla MAXEL'a za info na priv, dla kolegi Papcia za rady co do wędzonego kurczaka (ćwiartki wyszły super) no i dla Dziadka za artykuł "Kutrowanie sposobem domwym" (bez niego za czorta bym nie wiedział jak podejść do tematu emulsji w Kiełbasie Tynieckiej), oraz podziękowania dla Miro (mam nadzieję, że w przyszłości już nie będę tak kłopotliwym klientem, :lol: ) Z przygotowań do wędzenia, jak i z samego zadymiania będę miał troche fotek, postaram się podesłać z krótkim opisem. Pozdrawiam wszystkich zadymiaczy POOLSPaweł Zawadka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.