tinca Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 21 Lutego 2005 Witam serdecznie, cieszę się że jestem z Wami. Cytuj Kocham ludzi........ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vtec Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 22 Lutego 2005 Witamy i liczymy na dużą aktywność na naszym forum Cytuj "Słabi ludzie szukają zemsty, silni wybaczają, a inteligentni zwyczajnie ignorują." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulcik Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 27 Lutego 2005 dzieńdoberek wszystkim też jestem tu nowa .. ale mam nadzieję .. że zabawię tu trochę czasu pozdrawiam Ulcik - Kraków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanisław Nagler Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 25 Marca 2005 Bardzo się cieszę, że znalazlem stronę o bardzo ciekawej tematyce. Kilka tygodni temy koleżanka z pracy kupiła mi ćwiartkę świnki, biegając po internecie trafiłem na stronę wd i wtedy adrenalinka skoczyla prawie jak ciśnienie.Mięsko rozebrałem i chlup je do peklowania.Myśląc o wędzeniu, przypominałem sobie jak to było robione przez moich rodziców w rodzinnej miejscowości w okolicach Głogowa(ktoś z forumowiczów tam bywa) no i zaczeło się kombinowani jak uwędzić, koleżanka ma działkę, ale roztopy i powódź - odpada, błądząc po wd trafiłem na alegro a tam było moje marzenie WĘDZARENKA malutka(myślę o wędzeniu w mieszkanu blok 3 piętro) więc szybciutko kontakt z producentem i dzisiaj dotarła do domu. Wczoraj powiązałem szynki jedna wieprzowa druga z indyka aktualnie schną, wieczorem będzie dym. O efektach napiszę po świętach. Widziałem zapytanie o uczestnictwo w zlocie jestem ZA jeśli tylko praca pozwoli. Pozdrawiam wszystkich wesołych świąt. Czuj dym Cytuj Stan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuRas Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Po sporej przerwie zawitałem na Forum Pewnie niedługo będę miał więcej do powiedzenia (pewnie więcej pytań ha ha ) bo NARESZCIE od soboty będę miał działkę na której postawię wędzarnię !!Jeszcze jestem teoretykiem i zbieram wiedzę ale praktyka czeka już za progiem Ostatnio ku mojej wielkiej radości teściowa odkryła u siebie zupełnie nowy szynkowar (chyba z 1970r :-) )Ogromnie się cieszę że "poznałem" (mam nadzieję że tylko NARAZIE wirtualnie) tylu tak sympatycznych ludzi !Pozdrawiam GORĄCO JuRas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janka Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 21 Kwietnia 2005 ja też z Wrocławia:)) mozę zaczniesz wedzić zarobkowo?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kris Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 4 Maja 2005 Witam wszystkich bardzo serdecznie dzis trafilem na stronke i nie omieszkalem sie zarejestrowac mam niewielkie doswiadczenie w wedzarnictwie (wedzilem kiedys troche rybki) a jakisz czas temu zapalalem checia zrobienia wlasnej kielbaski i innych wedlinek :P bo lasuch ze mnie straszny przyznac musze :P w weekend bede wedzarnie na dzialeczce budowal plany juz sa pozostalo tylko troche pracy coby materialy przygotowac i do kupy to wszystko razem poskladac Pozdr Kris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes855 Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 4 Maja 2005 Witam Cię serdecznie w naszych szeregach, nic się nie martw z tym forum nic nie jest trudne to tylko kwestia wiary w swoje siły i wiedzę fachowców.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwa Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Podgladam Was od kilku tygodni i jestem pełna podziwu dla Waszej wiedzy i zaangżowania w sprawę. Troszke nawet udzielił mi sie ten zapał i wygrzebałam z piwnicznych czeluści moj stary czeski szynkowar.Przepisy znalazłam u Was, ale nie wiem jakich woreczków uzyć. Kiedys były w sprzedaży mikrotenowe, ale teraz nie ma. Jak sobie radzicie z tymopakowaniem, czego używacie :question: Pozdrawiam wszystkich - Cytuj Iwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Witamy Cie Iwa serdecznie. Informacje na ten temat powinnas znaleźć w komentarzach przy poszczególnych przepisach. jesli nie, to znajdziesz je na pewno w koncowych stronach forum czarnej oliwki, które jest prekursorem powstania naszych stronek http://f.kuchnia.o2.pl/temat.php?id_p=15620Pozdrawiam i myślę, iz zagościsz już u nas na stałe. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Ja używam woreczków do pakowania (takich jak w sklepach) , mam akurat rozmiar pasujący do cylindra.Wkładam trzy sztuki ,skręcam tak aby usunąć powietrze i zawiązuję nitką. Aby móc je bez problemu wyciągnąć ,po wystudzeniu, między ściankę a woreczki wsuwam delikatnie nóż obiadowy,lub trzonek łyżki (aby odpowietrzyć ) i delikatnie ciągnę za węzeł do góry Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwa Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Dzieki, wiedziałam, że sie tu ciekawych rzeczy dowiem. Też użyłam zwykłego woreczka, ale pojedynczego i cały smak znalazł sie poza opakowaniem Zdaje sie, że zasmiecam wątek powitalny.Do zobaczenia - Cytuj Iwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekgks Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Witaj!też mi przy pierwszej próbie pęknoł woreczek, ale teraz używam woreczków-(podwójne na wszelki wypadek) przeznaczonych do zamrażania potraw - są mocniejsze i jeszcze mnie nie ,,zawiodły" - polecam Cytuj mniamniam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwa Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Przymierzam sie do kolejnej szyneczki i na pewno wprobuję sposób 2-warstwowy. Dzieki Cytuj Iwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klusownik Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 13 Grudnia 2005 Witam Was serdecznie... Wlasnie dolaczylem do tej wirtualnej spolecznosci...Mam nadzieje, ze bedzie tu nam razem calkiem milo. :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 14 Grudnia 2005 Witamy!Witamy cię serdecznie i zapraszamydo aktywnego korzystania z naszego forum.Masz problemy to putaj, znasz odpowiedzi na trudne pytania,daj odpowiedź.Pozdrowionka.Bagno. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siara Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 30 Stycznia 2006 Serdecznie witam wszystkich fourmowiczów. Na stronę trafiłem szukając informacji o budowie wędzarni. Temat ten interesował mnie od dawna, nie było tylko jakoś czasu. Dzięki tej stronie wszystko nabrało innego tempa, za co pragnę Wam bardzo podziękować, jesteście skarbnicą wiedzy. W niedalekich planach mam budowę wędzarni, a w tym tygodniu dzięki Wam, jestem już po pierwszym „PETowaniu” ( butelkowy wyrób szyneczki ) - wyszło pysznie. Pozdrawiam Wszystkich. Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile" PozdrawiamSiara Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 30 Stycznia 2006 Cześć Siara. Witamy Cie w gronie zadymiaczy i mamy nadzieję, że już z nami zostaniesz.Życzę szybkiego wybudowania wędzarni i wypróbowania w niej co najmniej połowy przedstawionych tu przepisów. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek2004 Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 1 Lutego 2006 Witam! Jak wyszlo ? Pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadys Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 17 Lutego 2006 JUSZ OD TYGODNIA ODWIEDZAM WASZĄ STRONE,I WRESZCIE SIĘ ZALOGOWAŁEM .NA PEWNO BĘDZIE WSPANIALE. PRZYPADKIEM NATKNĄŁEM ŚIĘ NA INFORMACJĘ O ZLOCIE. POSTARAM SIĘ PRZYJECHAĆ Cytuj pozdrawiam Marian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwierzak Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 17 Lutego 2006 cześć marian Cytuj zwierzak myśleć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadys Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 25 Lutego 2006 PRZEPRASZAM!!! :blush: za napisanie mojego powitania dużymi literami,ale jestem początkującym internautą,internet mam dopiero od miesiąca,i dopiero syn mi wytłumaczył że jest to niewłaściwe Cytuj pozdrawiam Marian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 25 Lutego 2006 Nie łam sie Kolego takimi drobnostakami. :lol: Pozdrowionka Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oli Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 6 Marca 2006 Witam wszystkich smakoszy i zadymiarzy. Rad jestem z istnienia tego forum i wirtualnej (nie tylko) społeczności. Pozdrawiam wszystkich. :grin: Cytuj Nic mnie tak nie cieszy, nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 6 Marca 2006 Również Cię witamy Oli wśród członków Wędzarniczej Braci. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.