electra Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Kahlua być dobra. JaGra lubieć taki trunek. electra lubiec tez z duza iloscia lodu Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Efffa Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Mięta na tapecie: cukier miętowy, syrop miętowy i dżem miętowy A likier się jeszcze robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 22 Sierpnia 2019 cukier miętowy, syrop miętowy i dżem miętowy W jaki sposób uzyskujesz taki kolor tych specjałów ? Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Efffa Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 22 Sierpnia 2019 cukier miętowy, syrop miętowy i dżem miętowyW jaki sposób uzyskujesz taki kolor tych specjałów ?Syrop i cukier to kolor naturalny. W syropie tak wygląda wygotowana mięta z cytryną. W cukrze jest natomiast świeża mięta. W galaretce jest barwnik spożywczy bo na takim kolorze mi zależało do dalszego jego wykorzystania. Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Syrop i cukier to kolor naturalny. W syropie tak wygląda wygotowana mięta z cytryną. W cukrze jest natomiast świeża mięta. W galaretce jest barwnik spożywczy bo na takim kolorze mi zależało do dalszego jego wykorzystania. Pytałam, ponieważ nigdy takie koloru nie uzyskałam. Syrop robię w podobny sposób. Piękne fotki Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Efffa Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Syrop i cukier to kolor naturalny. W syropie tak wygląda wygotowana mięta z cytryną. W cukrze jest natomiast świeża mięta. W galaretce jest barwnik spożywczy bo na takim kolorze mi zależało do dalszego jego wykorzystania.Pytałam, ponieważ nigdy takie koloru nie uzyskałam. Syrop robię w podobny sposób. Piękne fotki Dziękuję a jaki masz kolor syropu? Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 22 Sierpnia 2019 a jaki masz kolor syropu? Kolor bardziej miodowy. Na nalewkę miętową się ''nie rzucam'', bo zrobiłam ją raz i chyba więcej nie zrobię. wyszła mi zielono- brunatna. Przez pierwsze kilka dni stojąc w ciemnym miejscu miała piękny zielony kolor. Zalewałam 70%. Później kolor był okropny. Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Efffa Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 22 Sierpnia 2019 a jaki masz kolor syropu?Kolor bardziej miodowy. Na nalewkę miętową się ''nie rzucam'', bo zrobiłam ją raz i chyba więcej nie zrobię. wyszła mi zielono- brunatna. Przez pierwsze kilka dni stojąc w ciemnym miejscu miała piękny zielony kolor. Zalewałam 70%. Później kolor był okropny. Nie strasz mnie bo w ciemnej szafie stoi likier do celów kulinarnych, najpierw w spirycie było. Wczoraj mieszałam z syropem cukrowym. I właśnie ma piękny kolor.. Na razie.. Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Z tym kolorem to kiepsko bo ja tez mialam zielony a pozniej przypominal "gnojowke " -moze wlej w ciemna butelke ...albo zielona to z wierzchu nie straci na kolorze Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Efffa Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Z tym kolorem to kiepsko bo ja tez mialam zielony a pozniej przypominal "gnojowke " -moze wlej w ciemna butelke ...albo zielona to z wierzchu nie straci na kolorze Hehe zostawię w takiej, u mnie ogólnie brak butelek, nie pijamy to nie mamy przynajmniej będę obserwować czy kolor się zmienia jeszcze nie jest klarowny bo dopiero zrobiony ale zrobiłam zdj żeby później porównać Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 23 Sierpnia 2019 piekny kolor ! i znow jestem pod wrazeniem Twoich fotek ..ja jakos stracilam cierpliwosc do focenia ...kiedy pamietam potrafilam zrobic po 300 kroplom spadajacym z kranu zeby znalesc to najlepsze ujecie Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Efffa Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 23 Sierpnia 2019 piekny kolor ! i znow jestem pod wrazeniem Twoich fotek ..ja jakos stracilam cierpliwosc do focenia ...kiedy pamietam potrafilam zrobic po 300 kroplom spadajacym z kranu zeby znalesc to najlepsze ujecie Ciekawe na jak długo taki kolor, bo mnie wystraszyłyście. W przepisie z którego korzystałam nic nie napomknęli o tym, że zmienia. Wręcz było napisane iż z biegiem czasu kolor się wyostrza i likier staje się klarowny. Co do fotek to dziękuję bardzo Akurat mam je na użytek dalszy, więc się staram jak mogę i uczę na co dzień tak nie pstrykam Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Efffa Opublikowano 4 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 4 Października 2019 Ciągle jeszcze zbieram maliny z krzaczorów maliny w najzwyklejszej postaci, zasypane cukrem i pasteryzowane Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 4 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 4 Października 2019 Urocze te Twoje słoiki @Efffa Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Efffa Opublikowano 4 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 4 Października 2019 Urocze te Twoje słoiki @Efffa Aż 4 szt po 200-250 ml reszta zjadana na bieżąco Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 18 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 18 Października 2019 Smaczne malinki, jutro zajadę na działkę i też zbieram.Ja przerobiłem działkowe dynie. Tradycyjnie pieczona z przeznaczeniem na mus do ciasta dyniowego i w porcjach do mrożenia. Oraz dżem z dyni z sokiem z pomarańczy i cynamonem. Dla leniwych z galaretką pomarańczową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 18 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 18 Października 2019 Woytas, razem z tym przepisem na dzem z dyni dalam rowniez przepis na chutney. Poszperaj, chyba to bylo w temacie Tusiaczka. Rowniez polecam,warto sprobowac. Moja corka, zabiera te sloiki, gotuje sobie ryz i miesza z chutney. Bierze do pracy jako lunch. Twierdzi,ze nic wiecej jej nie potrzeba. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 18 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 18 Października 2019 To ten temat: Chutney Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 18 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 18 Października 2019 EAnno, ja nie moglam znalezc , dziekuje. Teraz macie w koncu sezon dyniowy. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Efffa Opublikowano 19 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 19 Października 2019 Kupiłam sobie dynię muscat na próbę, nigdy nie jadłam tego gatunku a ludziska chwalą, także będę "dyniować" w ten weekend Smaczne malinki, jutro zajadę na działkę i też zbieram.Ja przerobiłem działkowe dynie. Tradycyjnie pieczona z przeznaczeniem na mus do ciasta dyniowego i w porcjach do mrożenia. IMG_20191014_162604 (Copy).jpg Oraz dżem z dyni z sokiem z pomarańczy i cynamonem. Dla leniwych z galaretką pomarańczową.IMG_20191014_162558 (Copy).jpgIMG_20191016_162447 (Copy).jpg[Dodano: 19 paź 2019 - 08:37]Na tapecie sok z sokownika z ciemnych winogron. Ilość cukru wg preferencji, dodana do zlanego soku i zagotowana - u mnie 200 g na każdy litr soku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robimhuk Opublikowano 19 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 19 Października 2019 Ladny kolor soku.Czy grona przed uzyciem sokownika byly macerowane? Cytuj Apes debemus imitari Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Efffa Opublikowano 19 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 19 Października 2019 Ladny kolor soku.Czy grona przed uzyciem sokownika byly macerowane?Nie, nigdy nie maceruję owoców gdy przetwarzam je za pomocą sokownika. Cukier dodaję do zlanego soku stopniowo, tak aby uzyskać zadowalający nas efekt. Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 19 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 19 Października 2019 Woytas, razem z tym przepisem na dzem z dyni dalam rowniez przepis na chutney. Poszperaj, chyba to bylo w temacie Tusiaczka. Rowniez polecam,warto sprobowac. Moja corka, zabiera te sloiki, gotuje sobie ryz i miesza z chutney. Bierze do pracy jako lunch. Twierdzi,ze nic wiecej jej nie potrzeba.Dzięki, przy najbliższej okazji spróbuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Efffa Opublikowano 27 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 27 Października 2019 Dziś grzybowo Grzyby suszone, które robię non stop i tych najwięcej w tym roku, grzyby marynowane oraz grzybki świeżuteńkie z cebulką smażone, zjadane z chlebkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 27 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 27 Października 2019 (edytowane) Dziś grzybowo Grzyby suszone, które robię non stop i tych najwięcej w tym roku, grzyby marynowane oraz grzybki świeżuteńkie z cebulką smażone, zjadane z chlebkiem Nie jadam grzybów, ale wyglądają tak apetycznie, że chętnie bym spróbowała Edytowane 27 Października 2019 przez ReniaS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.