Użytkownik Maciekzbrzegu edytował ten post 22 gru 2018 - 08:58
Witaj na forum Wędzarniczej Braci

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.
Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.
Zachęcamy do rejestracji!!!

Wędzarnia Maaro2202 typu kibelek
Napisano 22 gru 2018 - 08:52
Napisano 22 gru 2018 - 10:31
Proszę.
Ładne wykonanie, a zarazem ładna wędzarnia. Będziesz miał kolego uciechę z wędzenia i smakowite wędzonki.
Powodzenia oraz świąteczne pozdrowienia
Napisano 22 gru 2018 - 11:12
Mam 3 pstrągi, wiszą na dole po prawej, ogony wystaja. Górna kij po prawej to polędwiczki w ziołach.Witaj ładna robota.Masz ryby do wędzenia?. Co do zasady powinny być pod wedzonkami z mięsa, kiełbasami, lub ryby nad rybami, aby ewentualnie skapujacy sok nie kapal na mięso. Tak dla przypomnienia.Z zdjęcia nie widzę jak jest u Ciebie
Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka
Napisano 22 gru 2018 - 11:51

Napisano 22 gru 2018 - 11:55
Człowiek sobie kawę pije
Masz ładne, zadbane pazurki
Napisano 22 gru 2018 - 11:56
Przekaże żonieMasz ładne, zadbane pazurkiCzłowiek sobie kawę pije
![]()

Napisano 23 gru 2018 - 23:56
To było moje 2 dymienie a zarazem test dla ryby, kurczaków, sery już były i wpadły do stałej obecności. Za to kurczak pomimo peklowania 24h odparzania w zalewie nie podszedł- raczej już się nie słyszę. Ryby zaś rewelacja.

Napisano 24 gru 2018 - 06:29
Człowiek sobie kawę pijeMasz ładne, zadbane pazurki
Kobiety
... A czemu człowieka nie pochwalisz ze ładne wędlinki co?
No nie bo ważniejsze pazurki
Świat idzie ku zagładzie
Napisano 24 gru 2018 - 07:40
To było moje 2 dymienie
Drugie dymienie i takie piękne wędzonki ! Można tylko pogratulować
Moje pierwsze były w stylu Zbója Madeja - 13 lat temu
A czemu człowieka nie pochwalisz ze ładne wędlinki co? No nie bo ważniejsze pazurki Świat idzie ku zagładzie
Przyszedł i czas na wędlinki
Na tamtym zdjęciu trzy elementy dopasowane kolorystycznie (w jednakowym, niebieskim odcieniu, podkręcone pomarańczem) zwróciły moja uwagę:
- filiżanki z kawą
- pazurki
- miernik temperatury
Jak mniemam, wędlinki mają związek z pazurkami; są dla ich zadbanej właścicielki robione
Napisano 24 gru 2018 - 09:56
To było moje 2 dymienieDrugie dymienie i takie piękne wędzonki ! Można tylko pogratulować
Moje pierwsze były w stylu Zbója Madeja
- 13 lat temu
A czemu człowieka nie pochwalisz ze ładne wędlinki co? No nie bo ważniejsze pazurki Świat idzie ku zagładziePrzyszedł i czas na wędlinki
Na tamtym zdjęciu trzy elementy dopasowane kolorystycznie (w jednakowym, niebieskim odcieniu, podkręcone pomarańczem) zwróciły moja uwagę:
- filiżanki z kawą
- pazurki
- miernik temperatury
Jak mniemam, wędlinki mają związek z pazurkami; są dla ich zadbanej właścicielki robione
Jak ja Nie cierpię wędlinek !!! Otwieram "Wędliny domowe"... Co widzę?! Wędliny... Otwieram Facebooka i co widzę?!! WĘDLINY... Zaglądam do lodówki i co?!!! Wędliny... Jadę do rybakówki popatrzeć se na rybki żywe Dlatego rozumiem Cie ze widzisz filiżanki, paznokcie i kawkę
Napisano 24 gru 2018 - 14:53
Napisano 24 gru 2018 - 14:57
Napisano 24 gru 2018 - 15:29
Wędzarnia jak na wystawę, drugie wędzenie i wędzonki jak malowane. Żeby człowiek tak od razu wiedział jak ty żeby najpierw czytać.

Użytkownik _Misiek_ edytował ten post 24 gru 2018 - 15:31
Napisano 24 gru 2018 - 15:37
Napisano 11 sty 2019 - 17:24
Witam.
maaro2202 super wędzarniaa.Ja dotychczas wędziłem w beczce. Teraz planuje zrobić coś na wzór Twojej. Mam pytanie... widzę ze Twoja zrobiona jest z drzewa iglastego, z kim nie rozmawiam to każdy mi odradza, że lepiej liściaste bo żywica itp. Powiedz czy gdzies u siebie zauważyłeś jakiś wypływ żywicy pod wpływem temperatury ?
Napisano 12 sty 2019 - 21:41
Napisano 12 sty 2019 - 23:58
Hej. Deski którymi obita jest cała wędzarnia to sosna i tu nie ma żadnej żywicy. Z tego jestem zadowolony. Za to drzwi mam ze świerku (ładniejszy w słojach dla oka) deski z marketu. Użyłem ich do obicia wewnątrz drzwi, jedna z desek była żywiczna lewa strona drzwi od wewnątrz ma wycieki żywicy.Witam. maaro2202 super wędzarniaa.
Powiedz czy gdzies u siebie zauważyłeś jakiś wypływ żywicy pod wpływem temperatury ?
Jeżeli masz możliwość zrobienia z liściastego to polecam, ja zrobiłem z z tego co mogłem znaleźć taniej.
Napisano 27 mar 2019 - 07:53
Napisano 27 mar 2019 - 08:20
Napisano 27 mar 2019 - 08:41
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: wedzarnia, kibelek, maaro, maaro2202, wędzarnia, kibel, wedzarnia kibel, palenisko bezposrednie, z paleniskiem bezposrednim
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych