Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Moje wyroby


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
39 odpowiedzi w tym temacie

#21 Wirus

Wirus

    Weteran

  • **VIP-Organizator**
  • 2617 postów
  • MiejscowośćWielkopolska

Napisano 16 gru 2018 - 10:11

Świąteczne wyroby część 1.
 

Patrząc na ilość  :rolleyes: sporą  rodzinkę   musisz mieć.

Super wędzonki  :thumbsup: .



#22 binio1111

binio1111

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 3406 postów
  • MiejscowośćOzorków

Napisano 16 gru 2018 - 10:19

Widać wpływ "Forumowej wiedzy"☺ Ładnie udymione.

#23 krzychuzab

krzychuzab

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 311 postów
  • MiejscowośćKujawsko-pomorskie

Napisano 16 gru 2018 - 10:37

Świąteczne wyroby część 1.

 
Patrząc na ilość  :rolleyes: sporą  rodzinkę   musisz mieć.
Super wędzonki  :thumbsup: .

Wieści o wyrobach się szybko rozchodzą. Wędzimy razem z sąsiadami.

#24 januszfeniks

januszfeniks

    Weteran

  • **VIP**
  • 1460 postów
  • MiejscowośćEłk

Napisano 16 gru 2018 - 10:37

 

Pończochy....bee.

Miro wolisz rajstopy? :facepalm:  ;) 

Podejrzewam że pończoszki ;) Z przędzy jedwabników... ;) Pończochy przeżytek ;) 

 



#25 Wirus

Wirus

    Weteran

  • **VIP-Organizator**
  • 2617 postów
  • MiejscowośćWielkopolska

Napisano 16 gru 2018 - 10:40

Wędzimy razem z sąsiadami.
 

Dobrosąsiedzkie stosunki  :thumbsup:  cenna rzecz.



#26 miro

miro

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 14119 postów

Napisano 16 gru 2018 - 11:03


Pończochy....bee.

Miro wolisz rajstopy? :facepalm: ;)
Podejrzewam że pończoszki ;) Z przędzy jedwabników... ;) Pończochy przeżytek ;)

Pchać mięso w chińską pończochę zrobioną że śmieci.... wolę bawełnianą szmatkę lub siatkę do wędlin Qnet.

#27 januszfeniks

januszfeniks

    Weteran

  • **VIP**
  • 1460 postów
  • MiejscowośćEłk

Napisano 16 gru 2018 - 11:26

 

 

 

Pończochy....bee.

Miro wolisz rajstopy? :facepalm: ;)
Podejrzewam że pończoszki ;) Z przędzy jedwabników... ;) Pończochy przeżytek ;)

Pchać mięso w chińską pończochę zrobioną że śmieci.... wolę bawełnianą szmatkę lub siatkę do wędlin Qnet.

 

No to mnie zażyłeś ;(   Idę sie wstydzić do kąta ;(


Użytkownik januszfeniks edytował ten post 16 gru 2018 - 11:27


#28 miro

miro

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 14119 postów

Napisano 16 gru 2018 - 11:52

Mogłeś nie wiedzieć.
Kiedyś to pończochy nadawały się do kontaktu z mięsem, dziś już nie.

#29 krzychuzab

krzychuzab

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 311 postów
  • MiejscowośćKujawsko-pomorskie

Napisano 16 gru 2018 - 11:57

Mogłeś nie wiedzieć.
Kiedyś to pończochy nadawały się do kontaktu z mięsem, dziś już nie.

Dziesiątki przepisów widzę z pończochami.
Czy ta siatka ma odpowiednie parametry żeby suszyć?

#30 miro

miro

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 14119 postów

Napisano 16 gru 2018 - 12:40

Tak.
https://www.wyroby-d...ocha-p-562.html

#31 krzychuzab

krzychuzab

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 311 postów
  • MiejscowośćKujawsko-pomorskie

Napisano 02 mar 2019 - 17:34

Dzisiejsze kolory.

Załączone pliki



#32 Woytas

Woytas

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1026 postów
  • MiejscowośćSzczecin

Napisano 02 mar 2019 - 20:50

Bardzo przyjemny widok.



#33 krzychuzab

krzychuzab

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 311 postów
  • MiejscowośćKujawsko-pomorskie

Napisano 03 mar 2019 - 18:37

Kiełbasa chłopska.

Załączone pliki



#34 ziezielony

ziezielony

    Weteran

  • **VIP**
  • 2358 postów

Napisano 03 mar 2019 - 18:51

:) Uwodzi mnie ta fraktalna ekspozycja z wędzarynki... :thumbsup:

Ładnie zwędzone... :yes:



#35 krzychuzab

krzychuzab

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 311 postów
  • MiejscowośćKujawsko-pomorskie

Napisano 25 mar 2019 - 18:42

Kiełbasa wędzona i suszona wzorowana na przepisie Kostka. Niestety użyłem zbyt tłuste mięso.

Załączone pliki



#36 krzychuzab

krzychuzab

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 311 postów
  • MiejscowośćKujawsko-pomorskie

Napisano 11 sie 2019 - 08:26

Łosoś, japonka, serki camembert zawijane w boczku.

Załączone pliki



#37 jac007

jac007

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1295 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 11 sie 2019 - 14:18

 Ładne rybki ,serki camembert zawijane boczkiem to musi być ciekawy smak muszę ten sposób  wypróbować.



#38 krzychuzab

krzychuzab

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 311 postów
  • MiejscowośćKujawsko-pomorskie

Napisano 11 sie 2019 - 18:58

 Ładne rybki ,serki camembert zawijane boczkiem to musi być ciekawy smak muszę ten sposób  wypróbować.

 

Polecam. Smakują i wyglądają świetnie. To są serki do grilowania z biedronki. 



#39 krzychuzab

krzychuzab

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 311 postów
  • MiejscowośćKujawsko-pomorskie

Napisano 19 paź 2019 - 07:27

Karkówka 2,1 kg sito 10
Boczek 1,7 kg sito 10
Szynka 2,2 kg szarpak
Podgardle 0,7 kg sito 10
Peklosól 18 g/kg
Pieprz czarny 3 g/kg
Czosnek 3 g/kg
Gorczyca 2 g/kg
Koperek 1 g/kg
Ziele angielskie 3 g/kg
Papryka słodka 3 g/kg
Jałowiec 1,5 g/kg
Mieso krojone w kostkę,peklowane 48 h.
Przyprawy dodane przed mieleniem. Mielenie, lekkie wymieszanie, osadzanie 10 h. Wędzenie 3 godziny. Podpiekanie 40 min w temp okolo 90-100 stopni. Zdjecia po 5 dniach suszenia.

Załączone pliki



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#40 krzychuzab

krzychuzab

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 311 postów
  • MiejscowośćKujawsko-pomorskie

Napisano 13 lis 2019 - 18:49

Kabanosy
Szynka 2,4 kg
Karkówka 1,0 kg
Boczek 1,2 kg
Podgardle 2,4 kg

Peklosól 18 g/kg
Jałowiec 1 g/kg
Pieprz 2,5 g/kg
Gałka muszkatołowa 0,7 g/kg
Czosnek 3 g/kg
Kminek 3 g/kg

Peklowanie na such 48 h.
Mielenie z przyprawami. Szynka oczko 10. Reszta 8 mm.
Wędzenie drewno buk 2 h. Pieczenie.
Ostatnie zdjęcie po 4 dniach podsuszania.

Załączone pliki






Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych