Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Sebol kucharzy,wedzi,warzy !

#wędzonki #kiełbasy #wędliny

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Pingwin71

Pingwin71

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 51 postów
  • MiejscowośćKrotoszyn

Napisano 05 lis 2018 - 10:41

Witam !

wędziłem już  kilka razy, ale dopiero mnie "natchnęło" to wrzucać na forum.

Trzy dni po cztery godziny 20-30C w " beczce"!!! Ale warto było!! Surowa Polska, schab z dzika, płaty dorsza, twaróg,ćwiartki z "pierzoka".

bbbf2a6c61712aef.jpg


Użytkownik Pingwin71 edytował ten post 05 lis 2018 - 10:42


#2 Pingwin71

Pingwin71

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 51 postów
  • MiejscowośćKrotoszyn

Napisano 02 sty 2019 - 13:29

Święta,święta i po świętach !!! Chociaż wyrobów trochę zostało!!! była jeszcze biała, tu wszystko prosto z "beczki"!

Karpik solony na sucho, kiełbasa śląska, szynka parzona i surowa, polędwica parzona i podpiekana w piekarniku. Szynka i polędwica parzenie eksperymentalnie w parowarze, udane.

 

 

7f29ec00ac8e82ffmed.jpg

 

 

68669c6b2406b9f2med.jpg

 

47f4268ef888728amed.jpg

 

a39a41ea0b111cb3med.jpg


Użytkownik Pingwin71 edytował ten post 02 sty 2019 - 13:38


#3 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 7222 postów

Napisano 03 sty 2019 - 06:09

Karpik solony na sucho
Opisz tego karpika bardziej szczegółowo  :thumbsup: 

Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#4 Pingwin71

Pingwin71

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 51 postów
  • MiejscowośćKrotoszyn

Napisano 03 sty 2019 - 08:30

 

Karpik solony na sucho
Opisz tego karpika bardziej szczegółowo  :thumbsup: 

 

Karpik dołożony do beczki, tylko dlatego że było miejsce akurat na kratce ,na której zazwyczaj wędzę serki. Przeznaczony do spożycie od razy do....noooo, Śwagier przyjechał!!! :facepalm:  . Solony z ręki 25g soli na kg, 12h, wytarty, obsuszony i  w całości położony na kratce, 3,5h 55C, głównie olcha, nieco dębu i mix owocowych.  Smakował wszystkim wybornie!






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych