Alinka Opublikowano 7 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 7 Listopada 2018 (edytowane) Po raz pierwszy, na pewno nie ostatniw moim wykonaiuKiełbasa żywiecka wg. Kostka https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14834-kie%C5%82basa-%C5%BCywiecka-wg-kostka/ Panie i Panowie, oto onaŻywiecka pieczona, na ciepło krojona Poproszę o łagodny wymiar kary Edytowane 7 Listopada 2018 przez Alinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 7 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 7 Listopada 2018 (edytowane) Żeby było łagodnie , to proszę mi przysłać baton lub dwa do degustacji, w celach wydania opinii . Sugestia - daj jej odpocząć i część batonów podwędź jeszcze kilka godzinek. Następnie zostaw do podsuszenia. (wiem , wiem trudno wytrzymać jak tak wisi i kusi - ale warto )Sorry - nie doczytałem , że pieczona była (myślałem , że parzona) - to podsusz i za kilka dni daj dymu dla odświeżenia aromatu i przedłużenia trwałości i dalej podsuszaj Edytowane 7 Listopada 2018 przez binio1111 Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 7 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 7 Listopada 2018 Alinka gratuluje piękna kiełbaska wystarczy mi popatrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 7 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 7 Listopada 2018 wystarczy mi popatrzeć Marku a jak tam Twoja dieta? Trzymasz się? [Dodano: 07 lis 2018 - 21:23] to podsusz Binio napisz mi proszę w jakich warunkach podsuszać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 7 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 7 Listopada 2018 Pomieszczenie chłodne , przewiewne ( z braku profesjonalnej komory podsuszam w garażu tuż przy uchylonym/rozszczelnionym oknie - we wnęce,dodatkowo włączam nawilżacz powietrza blisko kiełbas- zawsze coś pomoże. temp 12-16 czasem i 18 lub 10 się zdarzy . ) Nie są to warunki idealne , więc nie będę namawiał do powielania . U mnie się sprawdza /latem nie robię , gdyż nie mam warunków - jest za ciepło Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 8 Listopada 2018 :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 8 Listopada 2018 proszę o łagodny wymiar kary prosze o plasterek co by być wspólnikiem w tej zbrodni niszczenia Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 8 Listopada 2018 Bardzo fajnie Ci wyszła kiełba Alinko , brawo Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 8 Listopada 2018 wystarczy mi popatrzeć Marku a jak tam Twoja dieta? Trzymasz się? [Dodano: 07 lis 2018 - 21:23] Alinka dziś 16 dzień,samopoczucie super,wyciszony chyba wchodzę w fazę duchowości,jedzenie wogóle nie ciągnie,zapach się wyostrzył.Zaplanowane 21 dni (może dociągne do 30-40 dni,potem wolne wychodzenie) prawie przed świętami skończe,waga teraz idzie w dół już wolniej, jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.