Skocz do zawartości

Grube kiełbasy i inne wędlinki Alinki


Alinka

Rekomendowane odpowiedzi

Po raz pierwszy, na pewno nie ostatni

w moim wykonaiu

Kiełbasa żywiecka wg. Kostka  https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14834-kie%C5%82basa-%C5%BCywiecka-wg-kostka/

 

Panie i Panowie, oto ona

Żywiecka pieczona, na ciepło krojona  :D

 

45577837_1911589232251675_24815551077500

 

45477131_1911589305585001_10303661332339

 

45639770_1911589392251659_52478050604731

 

45563357_1911589518918313_45374360926929

 

45539896_1911589585584973_21924030745663

 

Poproszę o łagodny wymiar kary  :D  :facepalm:

Edytowane przez Alinka
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Żeby było łagodnie , to proszę mi przysłać baton lub dwa do degustacji,  w celach wydania opinii :laugh:;) .   :clap:  :clap:  :clap:

Sugestia - daj jej odpocząć i  część batonów  podwędź  jeszcze kilka godzinek. Następnie zostaw do podsuszenia. (wiem , wiem trudno wytrzymać jak tak wisi i kusi ;):) - ale warto )

Sorry - nie doczytałem , że pieczona była (myślałem , że parzona) :blush: - to podsusz i za kilka dni daj dymu dla  odświeżenia  aromatu  i przedłużenia trwałości i dalej podsuszaj  :thumbsup: 

Edytowane przez binio1111

Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Pomieszczenie chłodne , przewiewne ( z braku profesjonalnej komory podsuszam w garażu tuż przy uchylonym/rozszczelnionym oknie - we wnęce,dodatkowo włączam nawilżacz powietrza blisko kiełbas- zawsze coś pomoże. temp  12-16 czasem i 18 lub 10 się zdarzy :blush: . ) Nie są to warunki idealne  , więc nie będę namawiał do powielania ;):).  U mnie się sprawdza /latem nie robię , gdyż nie mam warunków - jest za ciepło

Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

proszę o łagodny wymiar kary
prosze o plasterek :facepalm: co by być wspólnikiem  w tej zbrodni niszczenia :D

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

wystarczy mi popatrzeć

 

Marku a jak tam Twoja dieta? Trzymasz się? 

[Dodano: 07 lis 2018 - 21:23]

 

 

 

Alinka dziś 16 dzień,samopoczucie super,wyciszony chyba wchodzę w fazę duchowości,jedzenie wogóle nie ciągnie,zapach się wyostrzył.Zaplanowane 21 dni (może dociągne do 30-40 dni,potem wolne wychodzenie) prawie przed świętami skończe,waga teraz idzie w dół już wolniej, jest ok.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.