Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Grube kiełbasy i inne wędlinki Alinki

żywiecka krakowska szynkowa kanapkowa kiełbasa gruba parzona pieczona łopatkowa

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 Alinka

Alinka

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 251 postów
  • MiejscowośćZakrzew

Napisano 07 lis 2018 - 17:12

Po raz pierwszy, na pewno nie ostatni

w moim wykonaiu

Kiełbasa żywiecka wg. Kostka  https://wedlinydomow...ecka-wg-kostka/

 

Panie i Panowie, oto ona

Żywiecka pieczona, na ciepło krojona  :D

 

45577837_1911589232251675_24815551077500

 

45477131_1911589305585001_10303661332339

 

45639770_1911589392251659_52478050604731

 

45563357_1911589518918313_45374360926929

 

45539896_1911589585584973_21924030745663

 

Poproszę o łagodny wymiar kary  :D  :facepalm:


Użytkownik Alinka edytował ten post 07 lis 2018 - 17:14


#2 binio1111

binio1111

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 3153 postów
  • MiejscowośćOzorków

Napisano 07 lis 2018 - 17:40

Żeby było łagodnie , to proszę mi przysłać baton lub dwa do degustacji,  w celach wydania opinii :laugh: ;) .   :clap:  :clap:  :clap:

Sugestia - daj jej odpocząć i  część batonów  podwędź  jeszcze kilka godzinek. Następnie zostaw do podsuszenia. (wiem , wiem trudno wytrzymać jak tak wisi i kusi ;) :) - ale warto )

Sorry - nie doczytałem , że pieczona była (myślałem , że parzona) :blush: - to podsusz i za kilka dni daj dymu dla  odświeżenia  aromatu  i przedłużenia trwałości i dalej podsuszaj  :thumbsup: 


Użytkownik binio1111 edytował ten post 07 lis 2018 - 17:43


#3 Marek z Bielska

Marek z Bielska

    Weteran

  • **VIP**
  • 2067 postów
  • MiejscowośćBielsko-Biala

Napisano 07 lis 2018 - 20:36

Alinka gratuluje piękna kiełbaska wystarczy mi popatrzeć ;)



#4 Alinka

Alinka

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 251 postów
  • MiejscowośćZakrzew

Napisano 07 lis 2018 - 21:23

wystarczy mi popatrzeć

 

Marku a jak tam Twoja dieta? Trzymasz się? 


[Dodano: 07 lis 2018 - 21:23]

to podsusz

 

Binio napisz mi proszę w jakich warunkach podsuszać 



#5 binio1111

binio1111

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 3153 postów
  • MiejscowośćOzorków

Napisano 07 lis 2018 - 21:56

Pomieszczenie chłodne , przewiewne ( z braku profesjonalnej komory podsuszam w garażu tuż przy uchylonym/rozszczelnionym oknie - we wnęce,dodatkowo włączam nawilżacz powietrza blisko kiełbas- zawsze coś pomoże. temp  12-16 czasem i 18 lub 10 się zdarzy :blush: . ) Nie są to warunki idealne  , więc nie będę namawiał do powielania ;) :).  U mnie się sprawdza /latem nie robię , gdyż nie mam warunków - jest za ciepło



#6 eli55

eli55

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2155 postów
  • Miejscowośćmonastir / wlochy

Napisano 08 lis 2018 - 06:56

:clap: :clap:



#7 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5518 postów

Napisano 08 lis 2018 - 07:24

proszę o łagodny wymiar kary
prosze o plasterek :facepalm: co by być wspólnikiem  w tej zbrodni niszczenia :D

#8 kostek61

kostek61

    Weteran

  • **VIP**
  • 2383 postów

Napisano 08 lis 2018 - 19:00

Bardzo fajnie Ci wyszła kiełba Alinko , brawo :)



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#9 Marek z Bielska

Marek z Bielska

    Weteran

  • **VIP**
  • 2067 postów
  • MiejscowośćBielsko-Biala

Napisano 08 lis 2018 - 20:23

 

wystarczy mi popatrzeć

 

Marku a jak tam Twoja dieta? Trzymasz się? 


[Dodano: 07 lis 2018 - 21:23]

 

 

 

Alinka dziś 16 dzień,samopoczucie super,wyciszony chyba wchodzę w fazę duchowości,jedzenie wogóle nie ciągnie,zapach się wyostrzył.Zaplanowane 21 dni (może dociągne do 30-40 dni,potem wolne wychodzenie) prawie przed świętami skończe,waga teraz idzie w dół już wolniej, jest ok.







Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: żywiecka, krakowska, szynkowa, kanapkowa, kiełbasa, gruba, parzona, pieczona, łopatkowa

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych