Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Przepis na kabanos wieprzowo-drobiowy?


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 AdrianPiwowaczyk

AdrianPiwowaczyk

    Nowicjusz

  • Użytkownicy
  • 1 postów
  • MiejscowośćKielce

Napisano 07 lis 2018 - 18:45

Dzień dobry wszystkim , jestem tu nowy i mam do was pytanie.
Prowadzę mała firmę z produkcją mięsa drobiowego i chciałem dodać do moich produktów kabanosy wieprzowo-drobiowe ale nie wiem jaka przyprawa najlepiej się do nich nadaje i jak je skutecznie wysuszyć. Zaznaczę, że jestem z tych którzy lubią dobrze zjeść jak pewnie wy wszyscy i okoliczne wsie chciałbym by też zjadły coś dobrego za nieduże pieniądze. Używam mięsa wieprzowego od szynki kulki , trochę gulaszu drobiowego , tlustej II , i trochę łopatki . Macie jakiś pomysł na najlepsze przyprawy do nich ? Oraz jak je dobrze wysuszyć? Posiadam atmos przemysłowy i dlatego on sam w sobie nie nada im chrupkości jaką chciałbym uzyskać a czekać miesiąc czasu też nie chce . Jest to mała produkcja, około 10-20kg tygodniowo , i nie mam możliwości takiej .Więc może jakieś propozycje?
Pozdrawiam serdecznie

#2 Zbyszek z lasu

Zbyszek z lasu

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 239 postów
  • Miejscowośćz daleka

Napisano 07 lis 2018 - 19:52

To taki żart?

#3 Bagno

Bagno

    Uzależniony od forum

  • Technolog Wędzarniczej Braci
  • 4031 postów
  • MiejscowośćMazowieckie

Napisano 07 lis 2018 - 20:20

Adrian

 Popieram Zbyszka, gdyż nie ma sensu wędzić 20 kg wyrobów mięsnych w atmosie przemysłowym, który zużywa dużo energii na rozgrzanie by osiągnąć wymaganą temperaturę wędzenia. Koszt energii jest większy od wartości mięsa przeznaczonego do wędzenia.

Możesz pochwalić się wpisem w https://prod.ceidg.g...dg.cms.engine/?






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych