AdrianPiwowaczyk Opublikowano 7 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 7 Listopada 2018 Dzień dobry wszystkim , jestem tu nowy i mam do was pytanie. Prowadzę mała firmę z produkcją mięsa drobiowego i chciałem dodać do moich produktów kabanosy wieprzowo-drobiowe ale nie wiem jaka przyprawa najlepiej się do nich nadaje i jak je skutecznie wysuszyć. Zaznaczę, że jestem z tych którzy lubią dobrze zjeść jak pewnie wy wszyscy i okoliczne wsie chciałbym by też zjadły coś dobrego za nieduże pieniądze. Używam mięsa wieprzowego od szynki kulki , trochę gulaszu drobiowego , tlustej II , i trochę łopatki . Macie jakiś pomysł na najlepsze przyprawy do nich ? Oraz jak je dobrze wysuszyć? Posiadam atmos przemysłowy i dlatego on sam w sobie nie nada im chrupkości jaką chciałbym uzyskać a czekać miesiąc czasu też nie chce . Jest to mała produkcja, około 10-20kg tygodniowo , i nie mam możliwości takiej .Więc może jakieś propozycje? Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbyszek z lasu Opublikowano 7 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 7 Listopada 2018 To taki żart? Cytuj W walce między sercem a mózgiem zwycięża w końcu żołądek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 7 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 7 Listopada 2018 Adrian Popieram Zbyszka, gdyż nie ma sensu wędzić 20 kg wyrobów mięsnych w atmosie przemysłowym, który zużywa dużo energii na rozgrzanie by osiągnąć wymaganą temperaturę wędzenia. Koszt energii jest większy od wartości mięsa przeznaczonego do wędzenia.Możesz pochwalić się wpisem w https://prod.ceidg.gov.pl/ceidg.cms.engine/ ? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.