Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Sprzedam wędzarnie.

Sprzedam wędzarnie.

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 miro

miro

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 13586 postów

Napisano 07 lis 2018 - 22:03

Sprzedam nową wędzarnie.
- pojemność 150 litrów
- grzałka 2500W
- sterowanie temperaturą i czasem pracy
- termoobieg, płynna regulacja
- ocieplona wełną mineralną
- DG, regulacja nadmuchu, czas pracy 12-16h
- wytwornica pary do parzenia
- cena 3500 do negocjacji
- możliwy transport na palecie

Kontakt na PW

Załączony plik  temp1.jpg   81,62 KB   13 Ilość pobrań


Załączony plik  FB_IMG_1535660509299.jpg   72,76 KB   12 Ilość pobrań

Załączony plik  FB_IMG_1535660499522.jpg   63,92 KB   13 Ilość pobrań

Załączony plik  FB_IMG_1535660506360.jpg   83,75 KB   12 Ilość pobrań

#2 Marek z Bielska

Marek z Bielska

    Weteran

  • **VIP**
  • 2067 postów
  • MiejscowośćBielsko-Biala

Napisano 07 lis 2018 - 22:16

Po prostu mały atmos,piękne wykonanie,napisz proszę jak jest z ewakuacją wody po procesie parzenia.



#3 miro

miro

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 13586 postów

Napisano 07 lis 2018 - 22:25

Nie ma z tym problemu.
Na samej wytwornicy, bez grzałek temperatura jest w okolicach 80C.
Blacha się tak nagrzewa, że skroplona woda odparowuje.

#4 Marek z Bielska

Marek z Bielska

    Weteran

  • **VIP**
  • 2067 postów
  • MiejscowośćBielsko-Biala

Napisano 08 lis 2018 - 11:05

Czyli wedzarnia tip-top,spełnia wszystkie oczekiwania,potem tylko wyjmować i studzić,napewno znajdzie nabywcę gdyż cena jest przy godzino-robocie zł atrakcyjna.



#5 miro

miro

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 13586 postów

Napisano 08 lis 2018 - 13:57

Czyli wedzarnia tip-top,spełnia wszystkie oczekiwania,potem tylko wyjmować i studzić,napewno znajdzie nabywcę gdyż cena jest przy godzino-robocie zł atrakcyjna
 

 

Znasz się, to i potrafisz ocenić wartość wędzarni.

 

Niestety generalnie klienci chcą tanio kupić dobry jakościowo sprzęt.....a to nierealne.

Potem, po zakupie jak wyrób nie spełnia oczekiwań, lament i narzekanie.

Dobry wyrób obroni się sam, znajdzie rozsądnego nabywcę, a zadowolenie z użytkowania też ma swoją wartość.



#6 Marek z Bielska

Marek z Bielska

    Weteran

  • **VIP**
  • 2067 postów
  • MiejscowośćBielsko-Biala

Napisano 08 lis 2018 - 19:55

No cóż tak to jest, wdzięczność w obecnych czasach jest rzadkością,a tanio to sobie każdy może robić i doświadczać na własnych emocjach knify wykonania.Nie lepiej zająć się tym na czym się zna i w swojej branży zarobić pieniądze na wędzarnie...otóż nie.

W obecnych czasach jak bym miał wybierać zawód masarza nigdy w życiu (zakład stałby się drugim domem),wybrałbym elektryk,lub 

obsługa obrabiarek CNC (zarobki nieporównywalne) stawka 50/1godz..Wędzarnia się sprzeda,nie będziesz jej sprzedawał rozumiesz

klient sam Ciebie znajdzie.

pozdrawiam



#7 binio1111

binio1111

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 3153 postów
  • MiejscowośćOzorków

Napisano 08 lis 2018 - 21:10

Parzenie zaraz po wędzeniu w tej samej komorze ,bez wyciągania wyrobów to olbrzymia zaleta takiego sprzętu. Kto robi to wie (palniki , garnki ,termometry, mycie garów , czas ,  itd itd - a tak :yawn: ;) :) nudy - wędzisz i wyciągasz sparzone i to w domowych warunkach :thumbsup: . Mnie się podoba :thumbsup:


Użytkownik binio1111 edytował ten post 08 lis 2018 - 21:11


#8 Marek z Bielska

Marek z Bielska

    Weteran

  • **VIP**
  • 2067 postów
  • MiejscowośćBielsko-Biala

Napisano 09 lis 2018 - 09:38

Binio1111 dokładnie tak jest nie ma latania z kijami do parzenia,tylko ewentualnie studzenie,nie ma tyle mycia.....jest jeden mały mankament ,ale nie będe wyjawiał tego asa na forum,Miro dobra robota i nie mam zamiaru Ci słodzić :)  :)  :)


Użytkownik Marek z Bielska edytował ten post 09 lis 2018 - 09:41


#9 miro

miro

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 13586 postów

Napisano 09 lis 2018 - 18:43

jest jeden mały mankament ,ale nie będe wyjawiał tego asa na forum,Miro dobra robota i nie mam zamiaru Ci słodzić

 

Dawaj ten mankament.... :D



#10 binio1111

binio1111

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 3153 postów
  • MiejscowośćOzorków

Napisano 09 lis 2018 - 19:07

Brak wody na żur☺

#11 Marek z Bielska

Marek z Bielska

    Weteran

  • **VIP**
  • 2067 postów
  • MiejscowośćBielsko-Biala

Napisano 09 lis 2018 - 20:56

Wedzonki parzone w kotle mają lepszy smak,parzone w wedzarni trochę inny,ale zaleta kolejna to wedzenie z parą-wychodzi piękna kiełbasa jalowcowa w kolorze ciemno wiśniowym.Binio1111 :)


Użytkownik Marek z Bielska edytował ten post 09 lis 2018 - 20:57


#12 miro

miro

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 13586 postów

Napisano 09 lis 2018 - 23:16

No tak, będzie inny smak no inny jest nośnik ciepła, wolniejsze przenikanie temperatury i mniejsze oddawanie soków.

Najbardziej podoba mi się jednak, że nie muszę kombinować z garnkami, wodą, etc
Włączam wytwornicę pary i luzik.😉

Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#13 binio1111

binio1111

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 3153 postów
  • MiejscowośćOzorków

Napisano 09 lis 2018 - 23:24

In + to co mówisz . Mniej roboty




Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych