MariuszB Opublikowano 27 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij #1776 Opublikowano 27 Marca 2023 Dlatego ja pekluję na sucho, nie mam żadnych z niczym problemów. Cytuj Moja wędzarnia i pierwsze wyroby :-) https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6185 Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy :-) Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 27 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij #1777 Opublikowano 27 Marca 2023 Mój kurczak ważył 2,7 kg, to zrobiłem 1,4 l solanki. Tym się nawet nie da zalać kurczaka do połowy jak to w praktyce ma działać? Jeśli ma to być solanka np do pieczenia kurczaka to 4% solanką zalewam całego na dobę. Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diavoli1991 Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij #1778 Opublikowano 3 Kwietnia 2023 4% solanką czyli 40g soli na 1 l wody? Połowa stężenia tego który idzie do peklowania pozostałych mięs typu szynka Boczek itd Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij #1779 Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Połowa stężenia tego który idzie do peklowania pozostałych mięs typu szynka Boczek itd Tak Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poison Opublikowano 21 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij #1780 Opublikowano 21 Czerwca 2023 10. Po zakończonym czasie peklowania, możemy sprawdzić stopień upeklowania oraz słoność, poprzez wycięcie małego kawałka mięsa z jego najgrubszego miejsca. 11. W razie konieczności powinniśmy zbyt słone mięso wymoczyć przez okres od 0,5 do 2 godzin pod bieżąca wodą. Stopień upeklowania ok, kolor, struktura itd. Ale słoność?Co Wy to liżecie, czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 21 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij #1781 Opublikowano 21 Czerwca 2023 Co Wy to liżecie, czy co? Po prostu zjadamy taki kawałek i smakujemy Surowe, peklowane mięso jest pyszne, zdrowe i lekkostrawne. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 21 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij #1782 Opublikowano 21 Czerwca 2023 Ale słoność? Co Wy to liżecie, czy co? Dorośniesz, zrozumiesz Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poison Opublikowano 21 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij #1783 Opublikowano 21 Czerwca 2023 Co Wy to liżecie, czy co?Po prostu zjadamy taki kawałek i smakujemy Surowe, peklowane mięso jest pyszne, zdrowe i lekkostrawne. Dzięki za info. Nie wiedziałem, że można takie mięso próbować na surowo.Ale czy peklowane nie jest bardziej słone, niż wyrób gotowy (parzenie itd.) - więc powinno być trochę bardziej słone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 21 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij #1784 Opublikowano 21 Czerwca 2023 . Ale czy peklowane nie jest bardziej słone, niż wyrób gotowy (parzenie itd.) - więc powinno być trochę bardziej słone? Możesz kawałek przesmażać na patelni Tylko nie spal na węgiel Proponuję zacząć tutaj:https://wedlinydomowe.pl/forum/forum/233-filmowa-akademia-w%C4%99dzarniczej-braci/ Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.