Ciki34 Opublikowano 15 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 15 Listopada 2018 Witam wszystkich mam pytanie wcześniej wedzilem tradycyjnie ale zacząłem budowę wedzarni elektrycznej pojemność 637 litrów i tu pojawia się pytanie jakiej mocy użyć grzałki i jaki polecilibyscie komputer wędzarnia będzie ocieplona 5 wełną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 15 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 15 Listopada 2018 Witaj - odrobinę inicjatywy - zapoznaj się choć z częścią https://wedlinydomowe.pl/forum/forum/81-w%C4%99dzarnie-budowa-i-obs%C5%82uga/ . Wypadało by powiedzieć jeszcze z czego będzie wędzarnia , jak wykonana itd. Ja od siebie powiem Ci : sterownik ESCO lub Rex + przakaźnik SSR - Moc grzałek 4,5 kW Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 15 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 15 Listopada 2018 Witam wszystkich mam pytanie wcześniej wedzilem tradycyjnie ale zacząłem budowę wedzarni elektrycznej pojemność 637 litrów i tu pojawia się pytanie jakiej mocy użyć grzałki i jaki polecilibyscie komputer wędzarnia będzie ocieplona 5 wełnąWymiary podaj.Komputer, co masz na myśli? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciki34 Opublikowano 15 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 15 Listopada 2018 Witaj - odrobinę inicjatywy - zapoznaj się choć z częścią https://wedlinydomowe.pl/forum/forum/81-w%C4%99dzarnie-budowa-i-obs%C5%82uga/ . Wypadało by powiedzieć jeszcze z czego będzie wędzarnia , jak wykonana itd. Ja od siebie powiem Ci : sterownik ESCO lub Rex + przakaźnik SSR - Moc grzałek 4,5 kW[Dodano: 15 lis 2018 - 22:11]Wędzarnia drewniana sosna docieplona 5 wełna dół pod grzałką nierdzewka I dymbox do kolorowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 15 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 15 Listopada 2018 Ścianki podwójne i w środku wełna ? Jakie grube deski? Deski felcowane? Jaki dach? Ocieplony? Czy do kubatury wliczona przestrzeń pod dachem (jeżeli jest np. dwuspadowy) Może jakaś fotka by się przydała . Oczekujesz pomocy , czy wróżenia z fusów ? Ech.... Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokos Opublikowano 15 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 15 Listopada 2018 Witaj,Kolego strasznie ubogi ten twój opis.... Tak trochę ironicznie zapytam, tę wełnę to dajesz od środka.......? tak bez niczego ? goła nie osłonięta . Może napisz po kolei co będzie od środka poszczególne warstwy itd. Grzałki powinny być tak rozmieszczone aby ogrzewały jak największą powierzchnię, niestety spowoduje to zbliżenie grzałek do ścianek. Skoro nierdzewka tylko na ,,podłodze'' to może być pożar..... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciki34 Opublikowano 16 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 16 Listopada 2018 Wędzarnia obita deską 15-wełna5 - deska15 drzwi żeby nie były za ciężkie to z zewnątrz deska 15-wełna 5-blacha spód wedzarni blacha i na wysokości 30cm blacha daszek będzie dwu spadkowy też docieplony wełną 5 wylot dymu po bokach pod daszkiem otwory deski łączone nie na pióro tylko na felc takzwana elka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs40 Opublikowano 16 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 16 Listopada 2018 Taka moja podpowiedź nie dotycząca Twojej wędzarni lecz używania forum /nie zrozum źle/. Używaj znaków interpunkcyjnych, trudno się czyta Twoje wypowiedzi na jednym wdechu, a i sens Twoich wypowiedzi może być różnie odebrany. Cytuj Czasami warto upaść, aby zobaczyć, kto pomoże nam wstać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciki34 Opublikowano 16 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 16 Listopada 2018 (edytowane) Ok będę miał to na uwadze Od moderatora:Napisz ten post jeszcze raz prawidłowo, bo to, co napisałeś, jest nieczytelne.Przeczytaj REGULAMIN aby się do niego stosować. Edytowane 16 Listopada 2018 przez EAnna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MuMaria Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Witam!Jako początkująca chcę przede wszystkim stać się posiadaczką wędzarni i tu zrodziło się pierwsze pytanie...czy budować wędzarnię czy kupić gotową z nierdzewki z możliwością ustawienia całego procesu wędzenia np. Wędzarnia cyfrowa BORNIAK UWD-70 Będę wdzięczna za opinie i radę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychuzab Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Na takie pytanie nie ma jednoznacznej odpowiedzi. To zależy kto co lubi. Czy chcesz wędzić na zimno, czy wędzarnia ma być przenośna, co się podoba, czy lubisz sobie zapalić (w wędzarni) itp. Borniak ma swoich zwolenników i wędzarnie budowane również. I jedną i drugą można uzyskać dobre efekty wędzenia. Najważniejsza przyjemność z wędzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 1 Kwietnia 2019 pierwsze pytanie...czy budować wędzarnię czy kupić gotową z nierdzewki z możliwością ustawienia całego procesu wędzenia Z braku czasu - kupiłem Borniaka - polecam Dziadka Maćka - doradzi a może ma jakiś tańszy wedzarnie.com.pl Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MuMaria Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Dziękuję! nie spodziewałam się jednoznacznej odpowiedzi Rozumiem, że smaki to nie wędzarnia tylko praktyka i smaki wędzącego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.