Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Najlepsza metka cebulowa. Będą i inne z surowego mięska

metka cebulowa z szynki tatarska tatar łososiowa polędwica

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
31 odpowiedzi w tym temacie

#21 sverige2

sverige2

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 5100 postów
  • MiejscowośćCiechocinek - Polska / Lund - Szwecja

Napisano 26 lis 2018 - 13:43

Myślę że różnica żadna Electro :D .



#22 Alinka

Alinka

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 685 postów
  • MiejscowośćZakrzew

Napisano 26 lis 2018 - 14:56

Niedługo będę wędził serki i pomyślałem, że tak przy okazji uwędzę metkę

 

Markis możesz zrobić metkę z wędzonego boczku.

Wybierz chudziutki kawałek boczku, zapekluj i uwędź.

Potem zmiel, dodaj przyprawy.

Gdzieś tu na forum widziałam przepis,

teraz nie mogę go znależć, może ktoś podeśle link.



#23 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • ***SUPER VIP***
  • 11258 postów

Napisano 26 lis 2018 - 17:52

https://wedlinydomow...ostka/?p=600780



#24 Zbój Madej

Zbój Madej

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 7095 postów

Napisano 26 lis 2018 - 18:30

Właśnie kończy się suszenie cebulki,

O widzisz Pan :D skończy mi się kupna suszona to sobie nasuszę :D

jakieś 15-18 godzin

A jakby tak ze 3 razy po 6 godzinek dziennie to chyba nie będzie źle? pytam bo nigdy cebuli nie suszyłem :D



#25 Henio

Henio

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3374 postów
  • MiejscowośćGdańsk Nowy Port

Napisano 26 lis 2018 - 19:03

A jakby tak ze 3 razy po 6 godzinek dziennie to chyba nie będzie źle?

 

Suszenie czegokolwiek  musi być dokończone , przerwanie tego procesu to rozpoczęcie gnicia . 



#26 Zbój Madej

Zbój Madej

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 7095 postów

Napisano 26 lis 2018 - 19:20

Suszenie czegokolwiek musi być dokończone

:thumbsup: :D



#27 roger

roger

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 7222 postów
  • MiejscowośćW-wa & Lubuskie

Napisano 26 lis 2018 - 20:10

Ja tam lubię sobie zapisywać dobre rzeczy... Metki Piotra też...
Gdzieś... Kiedyś... itdZałączony plik  METKI -wszystkie rodzaje i Polska.pdf   595,27 KB   113 Ilość pobrań

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

#28 EAnna

EAnna

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 9283 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 26 lis 2018 - 20:16

Ja tam lubię sobie zapisywać dobre rzeczy... Metki Piotra też...

Ale nam rarytasik podrzuciłeś !!!

Wielkie dzięki  :clap:   :frantics:



#29 Zbój Madej

Zbój Madej

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 7095 postów

Napisano 26 lis 2018 - 20:50

METKI -wszystkie rodzaje i Polska.pdf

:thumbsup: :D



#30 binio1111

binio1111

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 3406 postów
  • MiejscowośćOzorków

Napisano 26 lis 2018 - 21:55

Właśnie próbowałem metki Pis67  :clap:

 Zrobiłem przed chwilą  ze świeżą cebulą (dodałem jeszcze odrobinkę pieprzu kolorowego )

 

Załączony plik  DSC02340.JPG   72,41 KB   3 Ilość pobrań



#31 markis

markis

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 86 postów
  • MiejscowośćOstróda

Napisano 26 lis 2018 - 22:44

Dzisiaj (na drugi dzień) metka jest zdecydowanie lepsza - czuje smak chińskiej cebuli - wreszcie...  Jutro suszę w piekarniku cebulę naszą, z bazaru.



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#32 sverige2

sverige2

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 5100 postów
  • MiejscowośćCiechocinek - Polska / Lund - Szwecja

Napisano 27 lis 2018 - 05:48

 

A jakby tak ze 3 razy po 6 godzinek dziennie to chyba nie będzie źle? pytam bo nigdy cebuli nie suszyłem :D

 

 

Zbójaszku, jest tak jak pisze Henio, osobiście w trakcie suszenia zawsze kontroluję i sprawdzam, suszę do momentu aż się cebulka daje swobodnie w palcach kruszyć, czyli kiedy jest sucha "na pieprz" :D . Podobnie robię susząc warzywa na domową "Vegetę" :D .







Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: metka cebulowa, z szynki, tatarska, tatar, łososiowa, polędwica

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych