Myślę że różnica żadna Electro .
Witaj na forum Wędzarniczej Braci

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.
Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.
Zachęcamy do rejestracji!!!

Najlepsza metka cebulowa. Będą i inne z surowego mięska
#21
Napisano 26 lis 2018 - 13:43
#22
Napisano 26 lis 2018 - 14:56
Niedługo będę wędził serki i pomyślałem, że tak przy okazji uwędzę metkę
Markis możesz zrobić metkę z wędzonego boczku.
Wybierz chudziutki kawałek boczku, zapekluj i uwędź.
Potem zmiel, dodaj przyprawy.
Gdzieś tu na forum widziałam przepis,
teraz nie mogę go znależć, może ktoś podeśle link.
#24
Napisano 26 lis 2018 - 18:30
Właśnie kończy się suszenie cebulki,
O widzisz Pan skończy mi się kupna suszona to sobie nasuszę
jakieś 15-18 godzin
A jakby tak ze 3 razy po 6 godzinek dziennie to chyba nie będzie źle? pytam bo nigdy cebuli nie suszyłem
#25
Napisano 26 lis 2018 - 19:03
A jakby tak ze 3 razy po 6 godzinek dziennie to chyba nie będzie źle?
Suszenie czegokolwiek musi być dokończone , przerwanie tego procesu to rozpoczęcie gnicia .
#26
Napisano 26 lis 2018 - 19:20
Suszenie czegokolwiek musi być dokończone
#27
Napisano 26 lis 2018 - 20:10
Gdzieś... Kiedyś... itd

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
#28
Napisano 26 lis 2018 - 20:16
Ja tam lubię sobie zapisywać dobre rzeczy... Metki Piotra też...
Ale nam rarytasik podrzuciłeś !!!
Wielkie dzięki
#29
Napisano 26 lis 2018 - 20:50
METKI -wszystkie rodzaje i Polska.pdf
#30
Napisano 26 lis 2018 - 21:55
Właśnie próbowałem metki Pis67
Zrobiłem przed chwilą ze świeżą cebulą (dodałem jeszcze odrobinkę pieprzu kolorowego )
DSC02340.JPG 72,41 KB
4 Ilość pobrań
#31
Napisano 26 lis 2018 - 22:44
Dzisiaj (na drugi dzień) metka jest zdecydowanie lepsza - czuje smak chińskiej cebuli - wreszcie... Jutro suszę w piekarniku cebulę naszą, z bazaru.
Sponsor
#32
Napisano 27 lis 2018 - 05:48
A jakby tak ze 3 razy po 6 godzinek dziennie to chyba nie będzie źle? pytam bo nigdy cebuli nie suszyłem
Zbójaszku, jest tak jak pisze Henio, osobiście w trakcie suszenia zawsze kontroluję i sprawdzam, suszę do momentu aż się cebulka daje swobodnie w palcach kruszyć, czyli kiedy jest sucha "na pieprz" . Podobnie robię susząc warzywa na domową "Vegetę"
.
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: metka cebulowa, z szynki, tatarska, tatar, łososiowa, polędwica
O wszystkim →
Moje wyroby →
tysovia wędziNapisany przez tysovia, 01 lut 2018 ![]() |
|
![]()
|
|
Domowy wyrób wędlin →
Wędzarnie. Budowa i obsługa →
Moja wędzarnia. Prezentacje i relacje z budowy →
Wędzarnia i moje smakołykiNapisany przez tysovia, 26 gru 2017 ![]() |
|
![]()
|
|
O wszystkim →
Moje wyroby →
Kąciki Kuchenne →
Ulalka →
Wędzenie czas zacząćNapisany przez Ulalka, 30 sie 2015 ![]() |
|
![]()
|
|
Domowy wyrób wędlin →
Wędzonki →
Mini dziurkiNapisany przez milenaa, 29 sie 2015 ![]() |
|
![]()
|
|
Domowy wyrób wędlin →
Wędliny dojrzewające →
Polędwica od P. Tadzia. Konkurs?Napisany przez Draco1984, 27 lut 2015 ![]() |
|
![]()
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych