Alinka Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 2 Grudnia 2018 (edytowane) Proszę Państwa !!!To jest po prostu pyszne.Karkówka pieczona wg Maxella.Czy już ktoś z Was ją robił? Jeśli nie to serdecznie polecam.Oryginalny przepis jest tutaj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10728-kark%C3%B3wka-z-piekarnika-w-mojej-marynacie/?hl=kark%C3%B3wka A tu zapis w pdf-e file:///C:/Users/ALA/Downloads/Kark%C3%B3wka%20z%20piekarnika%20wg%20Maxel.pdf Mięsko umyte, osuszone, zaczynam obkładać marynatą. Po 48 godz marynowania, przed włożeniem do piekarnika.Ogrzewało się w temperaturze pokojowej około dwie godzinki. Pieczone ok 3 godz w temp 180 st. Jest soczyste i mięciutkie. Na zimno, na kanapce z powstałą galaretką. Mniam Kolejną upiekę na święta Edytowane 2 Grudnia 2018 przez Alinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 2 Grudnia 2018 (edytowane) file:///C:/Users/ALA/Downloads/Kark%C3%B3wka%20z%20piekarnika%20wg%20Maxel.pdfA nie jest to adres na Twoim kompie ? https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10728-kark%C3%B3wka-z-piekarnika-w-mojej-marynacie/?hl=kark%C3%B3wka Ja osobiście nie robiłem ale fakt wiele osób chwali sobie ten przepis Edytowane 2 Grudnia 2018 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 2 Grudnia 2018 Czy już ktoś z Was ją robił? Jeśli nie to serdecznie polecam Robiliśmy Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 2 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 2 Grudnia 2018 (edytowane) A nie jest to adres na Twoim kompie ? Dzięki za link do strony. Nie wiem skąd i dlaczego ja mam to w pdf-ie zapisane Już poprawiłam i dodałam link do postu. Edytowane 2 Grudnia 2018 przez Alinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CPN Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 2 Grudnia 2018 Robimy jako danie obiadowe i to z 2 szt. jak pojawi się rodzina "w komplecie".Do tego sałatka w/g Maksella i sos do niej sposobem EAnny i rogera.Dzięki . Cytuj Ed Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 2 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 2 Grudnia 2018 Robimy jako danie obiadowe i to z 2 szt. jak pojawi się rodzina "w komplecie".Do tego sałatka w/g Maksella i sos do niej sposobem EAnny i rogera.Dzięki . CPN możesz podać linki do tej sałatki Maxella i sosu EAnny? Ja podałam Surówkę jak u Chińczyka.Robię ją dosyć często, jest uniwersalna. 1 mała główka białej kapusty - cieniutko poszatkowana1 duża marchew - starta na tarce jarzynowej1 duża sebula - pokrojona w pół krążki lub w drobną kostkęWarzywa rozdrobnić, wymieszać w dużej misce.Zalewa0,5 szkl octu (ja daję ryżowy)0,5 szkl cukru1 łyżka soli1/3 szkl olejuSkładniki zalewy wymieszać, zagotować.Zwrócić uwagę czy sól i cukier się rozpuściły.Gorącą zalewę wlać do warzyw, wymieszać.Najlepsza na drugi dzień. Może stać w lodówce tydzień i dłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CPN Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 2 Grudnia 2018 Sałatka w/g Maxella i sosy do niej : posty od nr 28 do 30 w temacie tej karkówki. Cytuj Ed Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 2 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 2 Grudnia 2018 Sałatka w/g Maxella i sosy do niej : posty od nr 28 do 30 w temacie tej karkówki. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 2 Grudnia 2018 Czy już ktoś z Was ją robił? Jeśli nie to serdecznie polecam. Robiłam i to nie raz. Smakuję wyśmienicie na zimno i na ciepło. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 2 Grudnia 2018 Tez robilam , i bardzo smaczna Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 2 Grudnia 2018 Chyba na forum jest mało ludzi co nie robili tej karkówki Cytuj Moja wędzarnia i pierwsze wyroby :-) https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6185 Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy :-) Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CPN Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 2 Grudnia 2018 (edytowane) @Alinka,Taka surówka jak podałas ,też jest u nas przez cały rok .To ulubione danie do pracy dla synowej. Pomieszkując w okolicach Dortmundu , podobną kapustę kupowałem w marketach w opakowaniu .Poszukiwałem długo przepisu i znalazłem podobny na naszym forum .Chyba podał go kolega Jondek w "lato czas na przetwory". A wracając do karkówki to z braku czasu robimy "karkówkę na soli". Edytowane 2 Grudnia 2018 przez CPN Cytuj Ed Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 2 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 2 Grudnia 2018 A wracając do karkówki to z braku czasu robimy "karkówkę na soli". czyli jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CPN Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 2 Grudnia 2018 (edytowane) Znalazłem w "pozostałe wyroby" 26.05.2010.Przepraszam ,nie potrafię na obecnym sprzęcie przekierować. Edytowane 2 Grudnia 2018 przez CPN Cytuj Ed Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 2 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 2 Grudnia 2018 Znalazłem w "pozostałe wyroby" 26.05.2010.Przepraszam ,nie potrafię na obecnym sprzęcie przekierować. CPN czyli o tym przepisie piszesz https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4178-karkowka-pieczona-na-soli/Muszę kiedyś wypróbować.Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 3 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 3 Grudnia 2018 Alinko, ładniuchna wyszedła...po rekomendacji jak w tytule ( :laugh: ) dłużej się nie mogę opierać owej smakowitości.... Wypada spreparować....osobiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 3 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 3 Grudnia 2018 Wypada spreparować....osobiście Karolu...preparuj koniecznie.Dzisiaj kroiłam na kanapkę i stwierdziłam ,że nie dwie a trzy doby trzeba trzymać ją w marynacie.Będzie lepsza słoność w środku, albo cienki karczek kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.