Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Wędzenie amatorskie Roberta


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
50 odpowiedzi w tym temacie

#41 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 6706 postów

Napisano 11 sty 2019 - 19:46

tzn wędzenie w elektryku, w borniaku
Ja jestem do dyspozycji - wprawdzie dalej ale za to mam kijki jałowcowe  ;)  :D 

#42 waldek55

waldek55

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 393 postów
  • MiejscowośćKraków

Napisano 11 sty 2019 - 20:51

Alinko , ja też . Wprawdzie jeszcze dalej jak do Waldka i kijki nie z jałowca tylko od miotły , ale za to wędzarię mam większą . Chyba

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

#43 amarek

amarek

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 44 postów
  • MiejscowośćŁowicz

Napisano 12 sty 2019 - 21:26

 

pierwsze wędzenie szynek

No, no, kolorek śliczny  :thumbsup:  :clap:  

 

Dzięki. Po parzeniu wyszło trochę za ciemne ) Za długo wędziłem


[Dodano: 12 sty 2019 - 21:24]

 

Dzisiaj pierwsze wędzenie szynek dałem im około 4,5 godz jutro degustacja

 

Muszę to kiedyś zobaczyć na żywo,

tzn wędzenie w elektryku, w borniaku,

o ile oczywiśccie się zgodzisz na spotkanie :)

Jeśli Łowicz to twoje miejsce zamieszkania

to mam do Ciebie 18 km  :D

 

Szyneczki...elegancja - Francja. Nic im nie brakuje :clap:

 

Jak będę wędził to najwyżej wcześniej dam znać najlepiej jak zrobi się ciepło ) Ja wynajmuje domek w okolicach Łowicza - Łaźniki

Szynki trochę za długo wędziłem


[Dodano: 12 sty 2019 - 21:26]

Pięknie wyroby, a kielbasa za tłusta?, dla mnie w przekroju jak najbardziej ok.

Dzięki dopiero się uczę na Borniaku następna będzie kiełbaska krucha - mocno krucha )



#44 eli55

eli55

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2233 postów
  • Miejscowośćmonastir / wlochy

Napisano 12 sty 2019 - 21:38

:clap: :clap:



#45 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 6706 postów

Napisano 12 sty 2019 - 22:53

Alinko , ja też . Wprawdzie jeszcze dalej jak do Waldka i kijki nie z jałowca tylko od miotły , ale za to wędzarię mam większą . Chyba
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

OK ale ja mam kijki Alinki ;)

#46 amarek

amarek

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 44 postów
  • MiejscowośćŁowicz

Napisano 20 sty 2019 - 16:03

Wczorajsze wędzenie kiełbasa krucha wg rarytasika trochę zmieniona

Zrobiłem na próbę czy wyjdzie krucha i wyszła super w smaku i krucha przy krojeniu bardzo miękka

 

Mięso

kl I - szynka 1 kg

kl II - boczek 1 kg

 

Wszystko zmielone na oczku 8

Osuszałem ponad 1 h coś ciężko miała przeschnąć

wędziłem ok 2 h

 

Większość parzyłem a kawałem upiekłem by porównać i lepiej smakuje mi parzona

 

Załączony plik  DSC00533.JPG   117,17 KB   8 Ilość pobrań

 

Parzona

Dobra powinna być do podania na gorąco z wody ale muszę sprawdzić

 

Załączony plik  DSC00535.JPG   82,7 KB   8 Ilość pobrań

Załączony plik  DSC00536.JPG   74,44 KB   8 Ilość pobrań

Załączony plik  DSC005352.jpg   124,62 KB   8 Ilość pobrań

 

Pieczona

 

Załączony plik  DSC00538.JPG   66,23 KB   10 Ilość pobrań

Załączony plik  DSC00543.JPG   80,48 KB   9 Ilość pobrań

Załączony plik  DSC00544.JPG   75,66 KB   9 Ilość pobrań

 

Przepis ląduje w uubionych


Użytkownik amarek edytował ten post 20 sty 2019 - 16:24


#47 Woytas

Woytas

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 949 postów
  • MiejscowośćSzczecin

Napisano 22 sty 2019 - 18:13

Profeska, bardzo ładna.  :clap:



#48 amarek

amarek

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 44 postów
  • MiejscowośćŁowicz

Napisano 27 sty 2019 - 20:19

Profeska, bardzo ładna.  :clap:

Dzięki w smaku bardzo dobra



#49 amarek

amarek

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 44 postów
  • MiejscowośćŁowicz

Napisano 13 lut 2019 - 17:06

Krakowska wg. Kostka

 

Załączony plik  DSC00740.JPG   80,99 KB   2 Ilość pobrań

Załączony plik  DSC00742.JPG   95,24 KB   2 Ilość pobrań

Załączony plik  DSC00744.JPG   68 KB   2 Ilość pobrań

 

Wyszła bardzo dobra

 

Następna będzie szynkowa :)



#50 EAnna

EAnna

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 8900 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 13 lut 2019 - 18:21

Krakowska wg. Kostka

............

Wyszła bardzo dobra

Nie wątpię. Wyroby wg przepisów @Kostka to pierwsza liga  :thumbsup:

Kiełbasa b. ładna,  :clap:  golden też przecudny - to spojrzenie ...



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#51 amarek

amarek

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 44 postów
  • MiejscowośćŁowicz

Napisano 13 lut 2019 - 18:28

 

Krakowska wg. Kostka

............

Wyszła bardzo dobra

Nie wątpię. Wyroby wg przepisów @Kostka to pierwsza liga  :thumbsup:

Kiełbasa b. ładna,  :clap:  golden też przecudny - to spojrzenie ...

 

No właśnie teraz tylko muszę poczekać aż wyschnie. Goldeny mam dwa ten akurat to mieszaniec owczarka podhalańskiego )) Bardzo lubi próbować moje wyroby :D






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych