Baca Opublikowano 11 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 11 Stycznia 2019 Gulasz z płucek swego czasu podawano na dworcu we Wrocku smacznisty był a do tego na moją kieszeń. Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 11 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 11 Stycznia 2019 Ja nigdy nie jadalam na szkolnej stolowce , ale barszcz na dudkach jaki jadlam w Swieradowie pamietam do dzis a bylo to zapewne ze 40 lat temu Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 11 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 11 Stycznia 2019 Za moich dziecięcych lat obiad w stołówce kosztował 2 zł. (zupa i drugie danie), i prawie wszystkie dzieci jadły. Na dużej przerwie ustawiała się długa kolejka do szkolnej kuchni przy której były sale jadalne, wszystko było świeże i gotowane codziennie na miejscu, w szkole, szefową kuchni była małżonka pana dyrektora, lecz gotowała wspaniale, i każdy bardzo sobie chwalił tą szkolną stołówkę którą wspominam do dziś. Takie to były fajne czasy i smakowite jedzonko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 11 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 11 Stycznia 2019 U mnie na płucka mówi się dudki, często też ''lekkie'' Dobrze ze wyjaśniliście co to są te dudki, bo ja myślałem ze ta kaszanka to bardziej "drobiowa" jest Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 11 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 11 Stycznia 2019 Dobrze ze wyjaśniliście "Błysnąłeś " jak "cwaj kilo kartofel " w "Curichu" na strychu naturliś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 11 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 11 Stycznia 2019 Wiesz Henio, są takie miejsca na świecie gdzie płucka to płucka, a dutki to ptaki, ale widocznie u Ciebie jest inaczejNie każdy musi znać wszystkie gwary i dialekty Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 11 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 11 Stycznia 2019 Fajny żużel, ja osobiście wolę z kaszą gryczaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markis Opublikowano 11 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 11 Stycznia 2019 Ja nigdy nie jadalam na szkolnej stolowce Od kilku ładnych lat jadam obiady w bursie dla dzieci niepełnosprawnych intelektualnie. Niecałe 10 zł za obiad, obsługa to trzy kelnerki, zupa w wazie, jak ktoś chce to przyniosą chleb, sztućce, serwetki - pełen wypas. Dzisiaj nie byłem, bo nie lubię pierogów leniwych. To tak na marginesie a teraz pytanie.Czy można kaszankę wekować? Kiedyś, jak można było w sklepie kupić krew, to robiłem kaszankę i wekowałem. Nigdy nie robiłem z hemoglobiny - może czas spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 11 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 11 Stycznia 2019 Czy można kaszankę wekować? Kiedyś, jak można było w sklepie kupić krew, to robiłem kaszankę i wekowałem. Nigdy nie robiłem z hemoglobiny - może czas spróbować. Oczywiście że można wekować . Co do hemoglobiny to jak się nie ma dostępu do krwi to jest wygoda , ale jak dla mnie smak ze świeżej krwi jest lepszy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 11 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 11 Stycznia 2019 (edytowane) smak ze świeżej krwi jak możesz...….Ty WILK MORSKI - przecie wilki suchej karmy nie dostają tylko świerzynkę i Czerwone Kapturki Edytowane 11 Stycznia 2019 przez Muski Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 11 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 11 Stycznia 2019 Czy można kaszankę wekować? Zawsze tak robie.Wekuję to co zostaje w nadziewarce.Jeśli przeprowadzisz trzykrotną pasteryzacjęi dobrze schłodzisz po ostatnim gotowaniu,może stać długo, nawet poza lodówką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 11 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 11 Stycznia 2019 Dobrze ze wyjaśniliście co to są te dudki, bo ja myślałem ze ta kaszanka to bardziej "drobiowa" jest TOSHIBA normalnie padłam Dawno się tak serdecznie nie uśmiałam.Pozdrawiam Cię serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zawsze tak robie.Wekuję to co zostaje w nadziewarce. Ja, jak robię kaszankę, to celowo część farszu daję do słoików i pasteryzuję. Wychodzi naprawdę świetna rzecz. Idealna na patelnie z cebulką. Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.