Maciekzbrzegu Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 (edytowane) https://www.wprost.pl/kraj/10188758/szynka-z-deska-sosnowa-w-biedronce-internauci-dali-sie-nabrac-siec-wydala-oswiadczenie.htmltak ze ten tego to mięso z łańcuchem to tz fake news Edytowane 2 Kwietnia 2019 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz7 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Ja ze swojej strony polecam dino i auchan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 3 Kwietnia 2019 To ja dopiszę co dowiedziałem się w ubojni lokalnej - właściciel powiedział, że dostarcza wołowinę w połówkach do rozbioru w sklepie (bricomarche) ale nigdzie nie słyszałem by ubojnie dostarczały mięso wieprzowe do sieciówek --- lokalna ubojnia jeździ po wsiach i kupuje żywca -wieprzowy i wołowy. Większość odbiorców posiłkuje się półtuszami mrożonymi z zachodu. Nasze "chlewiki" są w jatkach w dużych miastach i raczej wysokiej cenie.Proponuję zrobić najprostszy test - takie same kawałki mięsa z kilku sklepów i porównać zapach, smak i jakość (np, jak się zachowują w rękach porcje gulaszowe --ścinki))Moja LP jak zrobiła wywar rosołowy z dodatkiem kości wieprzowej (wieprzek made in PL) była w szoku, że taki dobry i aromatyczny. Czego nie da się powiedzieć o mięsie z marketów.Smak schabowych jest diametralnie różny - mięso market a polskie. Na temat mięsa z sklepu (owad w kropki) nie wypowiem się bo zdanie mam dosyć mocno negatywne. Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Ja polecam rolników z moich stron,oraz malutką prywatną ubojnię pod Koszalinem, bazuję na tych źródłach kilkanaście lat bez niespodzianek. Cytuj Moja wędzarnia i pierwsze wyroby :-) https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6185 Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy :-) Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dario0023 Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 3 Kwietnia 2019 (edytowane) Markety wiadomo że jadą na masówce. Zamawiają tony mięsa i na tym mogą cenę zbijac w promocjach na dany produkt mięsny. Ale znam przypadki małych przetwórni mięsa, które potrafią zakupić mięsa z marketów obrobic je by wyglądały na solidne porcje mięsa, A ścinki idą na produkcję kiełbasy swojskiej "ze swiniobicia"-niby. [Dodano: 03 kwi 2019 - 23:02] I nie nawiązuje tu do postu MariuszB, ale coraz ciężej znaleźć dobre i pewne źródło mięsa Edytowane 3 Kwietnia 2019 przez dario0023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz7 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 A co to za różnica jak i tak wszystko na paszy,nawet te z rynku,czy z małej masarnii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steve Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Witam. Mój ostatni w karierze zakup w markecie : 2 kg schabu po upieczeniu w naczyniu żaroodpornym - 90dkg mięsa i prawie dwa cm płynu na spodzie.Na dzień dzisiejszy kupuję w małej lokalnej ubojni. Mają żywca krajowego i z Belgii. Zamawiam polskie i mimo że świnie z dużych farm to jest różnica w jakości mięsa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Na dzień dzisiejszy kupuję w małej lokalnej ubojni. Mają żywca krajowego i z Belgii. Zamawiam polskie Jeśli możesz to napisz, proszę, gdzie zamawiasz ? Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steve Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 5 Kwietnia 2019 W Koziegłówkach ( Ordon) na przeciw Sony (przetwórni ryb). Zamawiam telefonicznie. Więcej na pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renatan Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 7 Kwietnia 2019 (edytowane) A ja w ostatni piątek strzeliłem focha na "stonkę" i obiecałem sobie że przestaję tam robić zakupy w ogóle. Bo z tygodnia na tydzień robi się w nich coraz gorzej. Mam w swojej miejscowości dwie i w obu burdel. Oszukują z cenami (ciągle trzeba szukać co ile kosztuje bo cen brak, albo są na innych regałach, albo te droższe zasłaniane są specjalnie towarem), Kartki z promocjami przy droższych produktach ale... nie dotyczą tych produktów (wprowadzanie w błąd). Kartony (śmieci) i palety z towarem, tak poustawiane że nie idzie przejechać wózkiem. W naszym mieście to chyba (a nawet na pewno) najgorzej wypadająca sieciówka. Bywało źle, ale teraz jest tragicznie( nie mylić z "gorzej"). Nie wiem czy firma nie zmieniła polityki i czy to nie ma wpływu na to co się tam dzieje, ale coraz częściej słyszę wschodni język a coraz mniej widzę Polaków tam pracujących. A nowi pracownicy nawet nie udają że ich obchodzi głos klienta, tylko ostentacyjnie pokazują że mają to głęboko w d. Nie będę się wypowiadał co do cen bo ich nie porównuję, ale coraz częściej zaczynam i tak kupować w małych sklepikach (lepszej jakości towar, np.warzywa czy owoce).Mięsa tam nigdy nie kupowałem więc nie skomentuję, ale nie skupiajcie się tylko na cenie lecz rozejrzyjcie się. Jeśli na widocznej części sklepu jest bałagan to co dopiero dzieje się na zapleczu. Nie macie pewności w jakich warunkach trzymają towar. A to czego byśmy oczekiwali, to już tylko pobożne życzenia Że jest bałagan to wina kierownictwa co tu ma do rzeczy, kto sprzedaje Ukrainiec czy Polak. Myślę. że ten ukraiński pracownik bardziej się stara niż Polak . To tak jak w Niemczech pracuje Polak, chce zarobić to się stara,pracować lepiej niż Niemiec.Co do mięsa - to kupuję w biedronce i jeszcze mi sie nie zdarzyło aby było nieświeże.W małych sklepikach już nie raz kupiłem mięso, które po odpakowaniu było nie pierwszej świeżości. Jak jest mały popyt to i towar leży dłużej, tam tylko warto kupować owoce i warzywa. Edytowane 7 Kwietnia 2019 przez EAnna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steve Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Nieświeżego nie trafiłem ale łopatka czy szynka w opakowaniu wyglądające jak na pieczeń a po wyjęciu wielki okrojony płat nadający się tylko na gulasz to bardzo często. Tak jak schab, przeważnie końcówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magister Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Drodzy Forumowicze, musimy kupując-patrzeć i jeszcze raz patrzeć.Ja, staram się kupując szynkę, kupować duże opakowania i sprawdzam, czy w opakowaniu jest osocze. Tak.tak, to nie woda a osocze albo głównie osocze, wydziela się w pierwszej dobie po rozbiorze. Gdy pracowałem w masarni mieli z tym problem na magazynie-to ok.1% masy. Gdy widzę nieco tej ,,wody" w opakowaniu, to kupuję i nigdy się nie naciąłem na ,,świeże inaczej".Niestety prawdą jest też ,że w dużych opakowaniach szynki, zawsze czegoś brakuje ,szynka nie jest cała.Łopatka też lepsza jest w dużych opakowaniach. Natomiast karkówkę kupuję w mniejszych, ok. 1-1,5 kg,też z osoczem.Przekrojona jest pewniejsza ,widać przekrój-czy nie jest za tłusta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soliera Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 22 Stycznia 2020 A fuj ... ! W listopadzie 2019 chciałem kupić 2 zapakowane szynki do testów wędzarni.Tak waliła (śmierdziała), że na kasie ją zostawiłem!Moim zdaniem, szkoda kasy na mięso w tej sieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 22 Stycznia 2020 Najlepsze mięso (sprawdzone i polecane) dostaniecie w sklepach sieci DINO. Polskie. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 22 Stycznia 2020 Najlepsze mięso (sprawdzone i polecane) dostaniecie w sklepach sieci DINO. Polskie. Potwierdzam. Jakieś 7-8 lat w Dino kupuje mięso, jeszcze na "lipę" nie trafiłem Myślę, że 98% mięs w tym markecie kupuję. Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 22 Stycznia 2020 Potwierdzam. Jakieś 7-8 lat w Dino kupuje mięso, Wojtek .... i w tym roku będzie Dino u nas ... No chyba że w ostatniej chwili wymyślą coś innego . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 22 Stycznia 2020 (edytowane) i w tym roku będzie Dino u nasBędziesz miał pod nosem dobry towar Tylko skórek i uszu nie mają ale ogony owszem, raz na jakiś czas można zakupić, głowy i podroby też są w Dino Edytowane 22 Stycznia 2020 przez Zbój Madej Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 22 Stycznia 2020 U nas można dostać i skórki i uszy, choć nie zawsze. Sklepów DINO mam w okolicy chyba 8. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 22 Stycznia 2020 Dino super sieć ale u mnie niestety uszów nie ma,potwierdzam mięsko super Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek1965 Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 22 Stycznia 2020 własnie na Dinowej karkówca, szynce i boczku zrobiłem gulasz angielski. Jutro degustacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.