Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Faworki, róże karnawałowe

faworki róże karnawałowe

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Alinka

Alinka

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 685 postów
  • MiejscowośćZakrzew

Napisano 25 sty 2019 - 23:42

Po gofrach przyszła kolej 
na faworki i róże karnawałowe. 
😋 Jak szaleć to szaleć😀

Składniki.
300 g mąki 
2 żółtka
Szczypta soli
120 ml gęstej śmietany
1 łyżka octu lub spirytusu

Z podanych składników zagnieść gładkie ciasto.

Można pookładać je wałkiem, wyobrażając sobie tego, kto powinien oberwać😀😂 

Wałkować bardzo cieniutkie placki, smażyć na gorącym tłuszczu.

Są takie kruchutkie że w plcach się rozsypują.

U mnie olej Kujawski. Posypać cukrem pudrem.

Smacznego

 

50724722_359790494846236_304640144385140

 

 

50724731_2021430074600923_52327818962319

 

50849922_2021429617934302_92083237212850

 

50762602_2021429677934296_84200327810562

 

49896251_2021429734600957_19322860124409

 

50780476_2021429914600939_61605856234816

 

 



#2 eli55

eli55

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2298 postów
  • Miejscowośćmonastir / wlochy

Napisano 26 sty 2019 - 08:45

:clap: :tongue:



#3 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • ***SUPER VIP***
  • 11243 postów

Napisano 26 sty 2019 - 13:49

U mnie olej Kujawski.

 

Też będę robił w przyszłym tygodniu ale do smażenia użyję smalcu nie oleju .



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#4 Alinka

Alinka

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 685 postów
  • MiejscowośćZakrzew

Napisano 26 sty 2019 - 14:19

Też będę robił w przyszłym tygodniu ale do smażenia użyję smalcu nie oleju

 

Oczywiście, będą jeszcze lepsze.

Nie miałam smalcu a faworki smażyłam ponieważ ''muszę bo się uduszę'' :D  






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych