JaGra Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 31 Stycznia 2019 Kochani SiB zachciało mi się łazanek z kiszoną kapustą. Jeśli macie jakieś sprawdzone przepisy to proszę o podanie. Dzięki. Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 31 Stycznia 2019 (edytowane) sprawdzone przepisyGdybym Cie nie znał Robisz normalny dobry bigos - niezależnie gotujesz makaron typu łazanki . Jak juz zaczniesz jeśc bigos to sie zastanowisz czy dodać do tego kluchy - czy wystarczy samo wino a propo kapusty - jak ta z winem ? Edytowane 31 Stycznia 2019 przez Muski Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 31 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 31 Stycznia 2019 Dobra. Bardzo dobra. Właśnie chcę ją wykorzystać do łazanek. Dawno, bardzo dawno temu, a może jeszcze dawniej jadłem w stołówce na budowie cukrowni przygotowane przez polskich kucharzy łazanki. I to było coś pysznego , coś czego się nie zapomina, ale z racji wieku już nie za bardzo można odtworzyć ten smak. Dodam tylko, że gotowali u nas krakowscy kucharze. Pamiętam jeszcze, że było sporo kminku. Czekam więc dalej na przepisy lub sposoby doprawienia bigosu. Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 31 Stycznia 2019 @Muski, kurcze jadlam kiedys lazanki ..ale to nie przypominalo nic anic mojego bigosu ..a juz napewno nie z kluchami!..musialo tamto byc kiepskie bo moj bigos to nawet szwedom smakuje ..a mam taka jedna znajoma co do pizzy sie jeszcze calkiem nie przekonala Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 31 Stycznia 2019 do pizzy sie jeszcze calkiem nie przekonala Łazanki z tym bigosem to oczywiście żart . Ale córka studiując w Uppsali zrobiła pierożki z kapustą na kolację wigilijną w akademiku - to był hicior - po latach jak przyjeżdzają jej znajomi z europy to ciagle sa pytania - o pierogi z kapustą Ktoś to nazwał zamkniętymi łazankami - mozna pewnie i tak Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 31 Stycznia 2019 Muski wszystko zalezy, ja mam takich serdecznych znajomych szwedow , ktorzy sa testerami moich wszelkich wyrobow , Nettan jest w niektorych wypadkach nie do pokonania , zamknieta na ta ich skromna kuchnie i czasem zeby cos sprobowala to szok ,Jej maz zupelnie na odwryt on posmakuje wszystkiego i znam jego opinie jest zle powie ze zle dobre ze dobre, moge polegac ze nie powie ze dobre tylko ze wzgledu ze by byc mily, On wiele lat mieszkal w Afryce i innych krajach (rodzice wyjezdzali na placowki) a on z nimi wiec ogolnie zna inne smaki i jest otwarty .U mnie pierogi z kapusta jedza ale wola z miesem ...z jagodami to juz nie bylo zachwytu Ich pies natomiast to odemnie wyjsc nie chce Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 1 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 1 Lutego 2019 U mnie łazanki z kapustą to kapusta kiszona, grzyby suszone i odrobina startej marchwi dla dodania słodyczy. Na koniec oczywiście podsmażona cebula. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 1 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 1 Lutego 2019 U mnie łazanki z kapustą to kapusta kiszona, grzyby suszone i odrobina startej marchwi dla dodania słodyczy. Na koniec oczywiście podsmażona cebula. A gdzie łazanki? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 1 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 1 Lutego 2019 Ich pies natomiast to odemnie wyjsc nie chce No to masz fana jak to się mówi lepszy rydz niż nic Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 1 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 1 Lutego 2019 No to masz fana jak to się mówi lepszy rydz niż nic Bo ja go pilnowalam dobre pare lat jak oni w pracy byli ...tak ze smakolyki zawsze dostawal a i on sprawil ze sami kupilismy takiej rasy ..z tym ze nasz Max ludzkiego jedzenia nie moze jesc Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 1 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 1 Lutego 2019 (edytowane) że było sporo kminku. Czekam więc dalej na przepisy lub sposoby doprawienia bigosu. [/quot]Kminku dodaj i będzie dla Ciebie akurat. Edytowane 1 Lutego 2019 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 1 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 1 Lutego 2019 U mnie łazanki z kapustą to kapusta kiszona, grzyby suszone i odrobina startej marchwi dla dodania słodyczy. Na koniec oczywiście podsmażona cebula.A gdzie łazanki? Oj czepiasz się oczywiście jak kapusta będzie gotowa to dodajemy łazanki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.