Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

A'la salceson włoski

salceson podroby ozory wieprzowe golonka

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 Alinka

Alinka

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 882 postów
  • MiejscowośćZakrzew

Napisano 01 lut 2019 - 23:49

Zrobiłam sobie

 

A'la salceson

 

Ugotowane mięso z golonki
4 ozory wieprzowe
Skórki wieprzowe
25% rosołu
18g/kg soli
2g/kg pieprzu
2g/kg kminku
6g/kg czosnku
3g/kg majeranku
Parzony w temp 80st ok 1godz

51442631_2031663143577616_16310562219832

 

51223816_2031663196910944_73115515779389

 

50407345_2031663276910936_19298472999455

 

 



#2 @halusia@

@halusia@

    Uzależniony od forum

  • ***SUPER VIP***
  • 6746 postów
  • MiejscowośćInowrocław

Napisano 02 lut 2019 - 15:06

Zrobiłam sobie A'la salceson

 

Ale sobie dogadzasz Alinko  :)

Podoba mi się Twój wyrób  :clap:



#3 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 7417 postów

Napisano 02 lut 2019 - 19:48

Zrobiłam sobie
Wygląda dobrze :thumbsup: 

#4 Alinka

Alinka

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 882 postów
  • MiejscowośćZakrzew

Napisano 02 lut 2019 - 22:10

Ale sobie dogadzasz Alinko 

 

Staram się jak mogę Halinka :D  


[Dodano: 02 lut 2019 - 22:10]

Wygląda dobrze
 

 

I tak smakuje :)

a nawet jeszcze lepiej :D



#5 Małgoś

Małgoś

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 5716 postów

Napisano 04 lut 2019 - 10:02

Bardzo ładny salcesonik , Alinko ! :clap: :thumbsup:



#6 Alinka

Alinka

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 882 postów
  • MiejscowośćZakrzew

Napisano 04 lut 2019 - 13:00

Bardzo ładny salcesonik , Alinko !

 

Dziękuję Małgoś :hug:  



#7 pupior

pupior

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 13 postów
  • MiejscowośćCzęstochowa

Napisano 17 sty 2020 - 09:17

Ile dać skórek na 1kg mięsa?
Kmniek w całości czy zmielony?

Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#8 Alinka

Alinka

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 882 postów
  • MiejscowośćZakrzew

Napisano 17 sty 2020 - 15:45

Ja skórki bardzo lubię i na ciepło, i na zimno.

Nawet gdybym w wyrobie miała 50/50 to dla mnie nie było by za dużo

a Ty sam zdecyduj ile dołożysz.

Kminek dałam zmielony







Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: salceson, podroby, ozory wieprzowe, golonka

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych