michal278 Opublikowano 13 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 13 Lutego 2019 Ja robiłem ser nawet z UHT, ale to wyzwanie i skrzep jest bardzo delikatny. Jak się nie ma innego mleka to niestety jest zabawa. Tylko wtedy obowiązkowo chlorek wapnia. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Dobre, bo Polskie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 13 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 13 Lutego 2019 mleko 3% nisko pasteryzowane ….?? Nie wiem co mają znaczyć te znaki zapytania Olku.P, ? Jest dokładnie jak piszę, a chodzi o mleko Wiejskie 3,2 % tłuszczu, z Piątnicy.http://piatnica.com.pl/produkty/mleko-wiejskie-3-2-1-l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 13 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 13 Lutego 2019 Natomiast w Szwecji z równie dobrym rezultatem używam do wyrobu serów, jak też codziennej konsumpcji doskonałe mleko świeże, nisko pasteryzowane z Lidla, o zawartości 3% łuszczu, i nigdy się na nim nie zawiodłem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 13 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 13 Lutego 2019 Ja kupuje takie poniewaz pije mleko wylacznie do kawy , czasami pije tez do "szwedzkich "obiadow z takiego tez robilam sery, Lidloskiego nie pilam bo raczej tam zadko bywam( przeszkadza mi ten balagan w sklepie ) Sverige sprobuj a poczujesz roznice Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 13 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 13 Lutego 2019 Wygląda na bardzo fajne mleczko, tłuste i nie homogenizowane. U nas w Lund nigdy go nie spotkałem, choć produkty mleczne z f-my "ARLA" uważam za bardzo dobre, więc gdy go tylko gdzieś to mleczko "trafię" Electro, na pewno go spróbuję i jestem przekonany że będzie mi smakować, bo ma wysoką zawartość tłuszczu, tak jak lubię najbardziej, nie znoszę mleka o niskiej zawartości tłuszczu, bo smakuje ohydnie, nie przypominając nawet w swym smaku mleka. Takie rozwodnione mlekopodobne bełty, więc jeżeli już, to wolę się napić wody, nawet "ognistej", taki już jakiś dziwak jestem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 13 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 13 Lutego 2019 nie homogenizowane A z czego to wnioskujesz??? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 13 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 13 Lutego 2019 Sverige szukaj , naprawde dobre . w korku normalnie zbiera sie smietanka , moj TZ lubi takie tluste ..a kurna z szynki tluszcz odkroi Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 13 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 13 Lutego 2019 w korku normalnie zbiera sie smietanka Czyli mleko naturalne, nie homogenizowane.U nas takiego w sklepie się nie kupi. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 13 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 13 Lutego 2019 (edytowane) EAnno, niczego nie wnioskuję ,tylko czytam literalnie to, co producent napisał na opakowaniu, a napisane jest, Lantmjölk "ej homgoeniserad" co w tłumaczeniu na polski brzmi Mleko wiejskie "nie homogenizowane" . Edytowane 13 Lutego 2019 przez sverige2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 13 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 13 Lutego 2019 (edytowane) A z czego to wnioskujesz??? bo jest napisane na opakowaniu mlekaEAnno u nas mleko sklepowe jest naprawde bardzo dobre , nie do porownania z polskim sklepowym, tak samo jest ze smietana , ubita smietana nie potrzebuje zadnych wspomagaczy zeby ja przelozyc tort i pokryc ciezkim marcepanemSverige te napewno kupisz u siebie.Skånemejerier Ekologisk Gammeldags Mjölk 3,7-4,3% Edytowane 13 Lutego 2019 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 13 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 13 Lutego 2019 Aniu, ja kupuję świeże mleko w butelkach jest nawet w szklanych. Świeże mleko 2 lub 3,2% a nawet 3,8 dla niemowlaków. Najczęściej kupuję "głubczyckie" Takie mleko zostawiam na zsiadłe - też wychodzi. UHT używam do zupek mlecznych. Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 13 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 13 Lutego 2019 Electro, w Polsce ta "Piątnica" właśnie z czerwoną nakrętką, jest dokładnie taka sama jakościowo i smakowo jak te mleka które mamy w Szwecji, ale tylko i wyłącznie Piątnica, inne mleka niestety, może i niezłe, ale niestety nie to, a wiem co piszę bo jestem "koneserem" mleka i piję go dużo, głównie w formie surowej tylko zimne z lodówki . Oczywiście mleka zsiadłe to inna bajka. W Ciechocinku, jak też i na Mazurach mam takie zaprzyjaźnione gospodarstwa "eco", gdzie kupuję mleko jeszcze ciepłe po udoju, i tam dopiero jest śmietany, oj jest co zbierać, o smaku nie wspomnę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 13 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 13 Lutego 2019 To z piatnicy kupujemy jak jestesmy w PL , ja wogole nie pije cieplego mleka wyjatki do kawy .samego nie wypije ..a takiego od krowy nawet nie powacham , pewne fobie z dziecinstawa tak zostaly i przemoc nie potrafie , Zimne pije chetnie , teraz zadziej ale jak chodzilam do szkoly ( masakra ile lat temu to bylo ) to mleko obowiazkowo do blodpudding Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 13 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 13 Lutego 2019 Electro, to mleko od rolnika kupuję ciepłe, wstawiam do lodówki, śmietanę zbieram i używam ją do potraw, albo zajadam ją maczając w niej pyszny domowy chlebuś, uwielbiam, a ta śmietana jest taka że nawet po 1 miesiącu w lodówce nie podchodzi wodą, robi się taka jak masło, że można nią chleb smarować. do zup czy sosów nigdy się nie warzy, a samo mleko też piję tylko mocno schłodzone. Ciepłego mleka nie pijam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.