Konrad1989 Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 17 Lutego 2019 (edytowane) Witam.kiedys jak wędziłem mięsa i kiełbasy.po przekrojeniu kiełbasy czy też mięsiwa w środku było widoczne kółko jaśniejszego koloru od czego to zależy? Edytowane 17 Lutego 2019 przez Konrad1989 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Angelos Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 17 Lutego 2019 Moim skromnym zdaniem amatora i początkującego wędzarza spowodowane jest to niedopeklowaniem mięsa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 17 Lutego 2019 (edytowane) Mięso było peklowane czy solone? Peklowanie na sucho czy na mokro.? Edytowane 17 Lutego 2019 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 17 Lutego 2019 Witam.kiedys jak wędziłem mięsa i kiełbasy.po przekrojeniu kiełbasy czy też mięsiwa w środku było widoczne kółko jaśniejszego koloru od czego to zależy?To zależy, czy peklujesz czy tylko solisz mięso.A i sam sposób peklowania jest ważny. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad1989 Opublikowano 17 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 17 Lutego 2019 Było peklowane na mokro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 17 Lutego 2019 Było peklowane na mokro Mięso na kiełbasy peklujemy na sucho .Ponad to koledzy pytali - czy użyłeś peklosoli i jeśli tak to w jakiej ilości ? Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad1989 Opublikowano 17 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 17 Lutego 2019 Sorki ale było to dawno i od tamtego momentu nie wędzidłem.myslalem że mój problem jest bardziej powszechny.(nie pamiętam jak było peklowane) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 17 Lutego 2019 Podejrzewam niedopeklowanie,albo użycie soli zamiast peklosoli Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad1989 Opublikowano 17 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 17 Lutego 2019 ok dziekuje za podpowiedzi,mogla byc i zwykla sol ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koziołek Matołek Opublikowano 20 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 20 Grudnia 2019 Czy to mięso z białym środkiem nadaje się do jedzenia ?Czy biały środek jest zdrowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 20 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 20 Grudnia 2019 Czy biały środek jest zdrowy ? Jeżeli kiełbasa nie jest zepsuta to od "białego środka" się nie umiera. Raczej chodzi o "szary środek" jaki ma kiełbasa robiona na samej soli.Przeczytaj cały wątek to Powinno się wyjaśnić. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.